Skip to main content

COMUNICAT. „Scream VI”, mai multă acţiune, mai multă groază, mai multă intensitate

 
COMUNICAT. „Scream VI”, mai multă acţiune, mai multă groază, mai multă intensitate

COMUNICAT. Paramount Pictures şi Spyglass Media Group prezintă o producţie Project X şi Radio Silence - „Scream VI”.

Publicitate

După ultimele crime comise de Ghostface, cei patru supravieţuitori lasă Woodsboro în urmă pentru a începe un nou capitol în New York.

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

VIDEO. Trailer Scream VI

Regizat de Matt Bettinelli-Olpin şi Tyler Gillett, după un scenariu semnat de James Vanderbilt şi Guy Busick, bazat pe personajele create de Kevin Williamson, „Scream VI” este produs de William Sherak, James Vanderbilt, Paul Neinstein.

În distribuţie nume precum Melissa Barrera, Jasmin Savoy Brown, Jack Champion, Henry Czerny, Mason Gooding, Roger L. Jackson, Liana Liberato, Dermot Mulroney, Devyn Nekoda, Jenna Ortega, Tony Revolori, Josh Segarra, Samara Weaving cu Hayden Panettiere şi Courteney Cox.

În noul film din celebra franciză, Melissa Barrera revine în rolul lui Sam Carpenter, fiica nelegitimă a lui Billy Loomis, primul criminal în serie care a îmbrăcat masca de Ghostface alături de partenerul său în crimă, Stu Macher, în filmul original din 1996. „E distractiv să te întorci”, spune Barrera. „Se simte ca un film mai mare din toate punctele de vedere şi e grozav să mă reunesc cu familia.”

Continuare în marele oraş

De la atmosfera de pe platou până la povestea filmului, „Scream VI” este o aventură de familie. O găsim pe Sam, sora ei vitregă Tara (Jenna Ortega) şi prietenii lor, gemenii Mindy (Jasmin Savoy Brown) şi Chad Meeks-Martin (Mason Gooding), care s-au mutat din Woodsboro la New York după au reuşit să supravieţuiască crimelor comise de Ghostface.

Fiind singurii supravieţuitori din grupul lor de prieteni au căutat să o ia de la capăt, în altă parte. „«Scream VI» are loc la scurt timp după evenimentele din ultimul film şi îi găseşte pe toţi încercând să depăşească ceea ce s-a întâmplat.

Ne-a plăcut ideea că această poveste a fost plasată chiar pe urmele filmului anterior şi explorează modul în care fiecare dintre personaje internalizează experienţa pe care a avut-o. Şi îi găseşte într-un oraş mare,  înconjuraţi de o energie care îi ajută să meargă mai departe... şi, desigur, Ghostface îşi face apariţia. Aşa realizează că, chiar şi într-un oraş cu milioane de oameni, nu se pot ascunde de el”, spune Gillett.

Acum, în New York City, Tara şi gemenii merg la facultate, în timp ce Sam are două joburi şi se luptă cu demonii ei. Cvartetul de supravieţuitori din Woodsboro şi-a format propria familie pe care Chad o numeşte „Core Four” în ciuda obiecţiilor tuturor celorlalţi.

Toţi încearcă să-şi continue viaţa, chiar dacă fiecare în felul său. Hipervigilenţa lui Sam o înnebuneşte pe Tara, dar lucrurile par să meargă destul de bine. Tara vrea doar să uite tot ce s-a întâmplat în Woodsboro şi să ducă o viaţă normală. „Îşi iubeşte sora”, spune Ortega. „Singura problemă este că acum Sam nu o lasă singură nicio secundă. Uneori ai nevoie de spaţiul tău. Este interesant de văzut cum Sam şi Tara trec prin experienţa Ghostface de data aceasta.”

Tara, Chad şi Mindy sunt prieteni încă din liceu, având o legătură strânsă, mai ales pe fondul experienţei de a cădea victime furiei criminale a lui Richie şi Amber, precum şi a legăturilor lor cu ucigaşii şi victimele primelor crime din Woodsboro. Pe lângă faptul că Sam este fiica lui Billy Loomis, Chad şi Mindy sunt nepoţii lui Randy Meeks, care a apărut în filmul original şi a murit în cele din urmă de mâna lui Ghostface, în filmul din 1997.

Vorbind despre personaje, Ortega explică: „Nu am vrut să ne abandonăm unul pe celălalt. Am devenit mult mai apropiaţi şi New York-ul este literalmente cât mai departe posibil de Woodsboro. Este în partea opusă a ţării.”

Mutarea filmului în New York deschide mai multe oportunităţi pentru haos, potrivit lui Barrera. „Este mult mai plin de suspans pentru că oriunde merg – în metrou, pe străzi, oriunde s-ar afla – sunt mulţi oameni. Oricine ar putea fi Ghostface. Şi ăsta este unul dintre elementele care îi face pe oameni să revină la franciză, mereu e ceva diferit.”

Reunirea echipei

Franciza Scream este iubită de numeroşi fani care sunt profund ataşaţi de diferite elemente. Aşa că orice schimbare adusă unei astfel de francize emblematice poate fi riscantă. Dar noua echipă „Scream” ştie ce face: filmul din 2022 a adus deja 140 de milioane de dolari încasări de box office şi a dat o nouă viaţă seriei.

După succesul francizei, Paramount Pictures şi Spyglass Media Group au readus aceeaşi echipă de regizori pentru a face un nou film. Matt Bettinelli-Olpin şi Tyler Gillett revin la cârmă împreună cu producătorul executiv Chad Villella (cei trei formează colectivul de film Radio Silence), producătorii William Sherak, James Vanderbilt şi Paul Neinstein de la Project X şi scenariştii Vanderbilt şi Guy Busick .

Creatorul original al „Scream”, Kevin Williamson, s-a întors şi ca producător executiv, alături de Gary Barber şi Peter Oillataguerre, Ron Lynch, Cathy Konrad şi Marianne Maddalena de la Spyglass Media Group.

Un film proaspăt

Cu echipa pregătită şi cu un scenariu grozav, producţia a început în iunie 2022, la doar cinci luni după lansarea filmului anterior din franciză.

„Marea provocare a fost că a trebuit să le oferim oamenilor un motiv real pentru care acest film ar trebui să revină în viaţa lor, de ce aceste personaje şi această franciză ar putea avea în continuare o valoare semnificativă din punct de vedere cultural şi să rămân un subiect contemporan. De asemenea, a trebuit să ne asigurăm că aducem cu adevărat un omagiu filmelor originale ale lui Wes Craven”, spune Gillett.

Producătorul executiv Chad Villella adaugă: „Singura analogie pe care o folosim întotdeauna este că, dacă «Scream 5» a fost unul dintre cele mai mari hituri, aceasta este partea B, punk rock a francizei. Am adus un pic de acţiune şi am ridicat nivelul intensităţii, ceea ce face filmul mai distractiv şi te face să simţi că te afli într-un loc diferit şi te uiţi la un Scream diferit, dar clar primeşti un Scream autentic.”

Şi în centrul tuturor filmelor Scream este elementul whodunit care, crede Villella, se aliniază cu tendinţele actuale, dând filmelor o relevanţă suplimentară. „Oamenii iubesc elementul de mister şi vor să descopere cine e criminalul şi să desprindă straturile de ceapă”, spune Villella. Sau, după cum spune producătorul William Sherak: „Am ascuns un film de acţiune într-un film de groază”.

Iar regizorii ştiau că distribuţia va fi pregătită pentru provocare. „Se pare că cele mai bune scene de acţiune sunt cele în care actorii fac cascadorii”, spune Gillett. Ca exemplu, Barrera citează scena în care personajele se târăsc între două ferestre de apartament pe o scară aproape distrusă, mult deasupra străzii. „A fost nebunie”, spune ea. „Am fost îngroziţi să filmăm asta pentru că e mai violent şi se simte mai intens decât data trecută.

Scenariştii au dus secvenţa la un alt nivel. ”
„Aceasta este frumuseţea lui Scream”, adaugă ea.

SINOPSIS:

În noul film Scream, cele patru supravieţuitoare ale crimelor lui Ghostface părăsesc micul orăş Woodsboro pentru a începe o viaţă nouă la New York. Însă nici aici nu găsesc linişte şi nu scapă de Ghostface.

În „Scream VI”, Matt Bettinelli-Olpin şi Tyler Gillett revin la cârmă împreună cu producătorul executiv Chad Villella, producătorii William Sherak, James Vanderbilt şi Paul Neinstein de la Project X şi scenariştii Vanderbilt şi Guy Busick. În rolurile principale îi regăsim pe Melissa Barrera, Hayden Panettiere, Jenna Ortega, Courteney Cox şi Dermot Mulroney.

„Scream VI” este distribuit în România de Forum Film şi are premiera în cinematografe în data de 10 martie 2023.

Despre Forum Film România

Forum Film România s-a înfiinţat în anul 2010 şi a preluat distribuţia în cinematografe, la nivel local, a peliculelor realizate de studiourile Disney, Disney Pixar, Marvel şi LucasFilm si de curand si pe cele produse de 20th Century si Searchlight Pictures.

În afară de România, companiile Forum Film coordonează distribuţia peliculelor Disney şi în Republica Moldova, Bulgaria, Ungaria, şi Israel. În Israel, colaborarea Disney cu Forum Film a fost începută în urmă cu aproape 50 de ani. În ultimii ani, pe lângă Disney, compania distribuie şi titluri ale studiourilor A24, FilmNation, Relativity şi alţi independenţi.

Distribuitorul de filme este parte a grupului Cinema City International, activ pe diverse segmente ale pieţei cinematografice, inclusiv operarea de cinematografe şi distribuţia de filme.

Pentru mai multe detalii despre cele mai noi producţii distribuite de Forum Film România, accesaţi: https://www.cineforum.ro

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

sus