Skip to main content

COMUNICAT. Lansarea Sistemului Garanţie-Returnare (SGR): spotul „Hora Reciclării" a fost vizionat simultan de 4.900.000 de români

 
COMUNICAT. Lansarea Sistemului Garanţie-Returnare (SGR): spotul „Hora Reciclării" a fost vizionat simultan de 4.900.000 de români

COMUNICAT. La 30 noiembrie, România a intrat într-o nouă etapă a prevenirii poluării mediului înconjurător, prin lansarea oficială de către RetuRO a Sistemului Garanţie-Returnare (SGR), cel mai mare proiect de economie circulară la nivel naţional şi unul care îşi propune să aibă un impact major asupra comportamentului de reciclare al tuturor românilor.

Publicitate

Elementul central al campaniei de comunicare este spotul „Hora Reciclării", ce pune accent pe importanţa paşilor de reciclare, dar şi pe conştientizarea faptului că este nevoie de un efort colectiv pentru a avea o ţară mai curată şi un viitor mai verde pentru generaţiile viitoare.

În acest context, difuzarea spotului publicitar (75 sec) a beneficiat de un moment cheie şi de o strategie adaptată, care au permis obţinerea unor rezultate semnificative: de Ziua Naţională a României, transmiterea simultană pe 16 staţii TV a înregistrat o audienţă record - aproximativ 4.900.000 de telespectatori, adică 73% din totalul persoanelor care se uitau la televizor în momentul difuzării spotului.

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

Posturile incluse în mix au fost: Pro TV, Antena 1, Acasa, B1TV, Pro Arena, Pro Cinema, Antena 3, CNN, Happy Channel, Kanal D, Antena Stars, ZU TV, Romania TV, Acasa Gold, Realitatea Plus, Kanal D2, Digi 24, spotul TV fiind transmis la ora 19:40.

Din totalul de 73% de consumatori, un procent de 47% a fost atins în mediul urban, iar 53% în cel rural, cu vârsta peste 18 ani.

VIDEO. Spotul TV Hora Ciclării

Sistemul Garanţie-Returnare

SGR este destinat ambalajelor primare nereutilizabile din sticlă, plastic sau metal, cu volume cuprinse între 0,1l şi 3l inclusiv. Produsele incluse în acest sistem sunt indentificabile printr-un logo distinctiv - Ambalaj cu garanţie. Recuperarea garanţiei este posibilă doar pentru aceste ambalaje etichetate corespunzător.

Atunci cand românii vor cumpăra băuturi cu astfel de ambalaje, vor plăti o garanţie în valoare de 50 de bani, iar după golirea acestora, vor putea să le aducă într-unul dintre punctele de returnare organizate de comercianţi. În schimbul ambalajului gol, clienţii vor primi înapoi, pe loc, valoarea garanţiei plătite iniţial, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal, chiar dacă respectivul produs nu a fost cumpărat din acea locaţie.

Trei paşi în "Hora Reciclării"

RetuRO a iniţiat campania “Hora Reciclării”, cu scopul de a încuraja toţi românii să pună în practică cei trei paşi simpli către o Românie mai sustenabilă:

1. Căutăm în magazine etichete cu simbolul „Ambalaj cu garanţie” şi plătim garanţia de 50 de bani.

2. Returnăm ambalajele în stare intactă la un punct de returnare.

3. Recuperăm garanţia de 50 de bani pentru fiecare ambalaj.

Sistemul Garanţie-Returnare are ca obiectiv principal colectarea a aproximativ 7 miliarde de ambalaje de pe piaţă, în fiecare an, pentru a le recicla şi a le transforma în materie primă de calitate superioară. Aceast demers are un impact benefic asupra mediului înconjurător şi contribuie la îndeplinirea obiectivelor ambiţioase de reciclare stabilite de Uniunea Europeană pentru statele membre.


RetuRO Sistem Garanţie Returnare S.A. (www.returosgr.ro) este o companie ce funcţionează pe principiul not for profit – ceea ce înseamnă că eventualul profit realizat de companie în urma colectării de ambalaje de băuturi va fi reinvestit, exclusiv, în dezvoltarea SGR. Compania a fost creată de un consorţiu de trei acţionari privaţi: Asociaţia Berarii României pentru Mediu (30%), Asociaţia Producătorilor de Băuturi Răcoritoare pentru Sustenabilitate (30%) şi Asociaţia Retailerilor pentru Mediu (20%) şi un acţionar public, statul român, prin autoritatea centrală de mediu, Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor (20%).

RetuRO, administratorul SGR, funcţionează cu finanţare exclusiv privată şi are rolul de a asigura transparenţa asupra cantităţilor de ambalaje pentru băuturi puse pe piaţă şi returnate de consumatori, contribuind la dezvoltarea durabilă a României, prin gestionarea responsabilă a deşeurilor de ambalaje, în vederea atingerii ţintelor de reciclare impuse României de către Uniunea Europeană.

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

sus