Skip to main content

COMUNICAT. „A Haunting in Venice / Bântuind prin Veneţia” marchează spectaculoasa revenire pe marile ecrane a celebrului detectiv Hercule Poirot

 
COMUNICAT. „A Haunting in Venice / Bântuind prin Veneţia” marchează spectaculoasa revenire pe marile ecrane a celebrului detectiv Hercule Poirot

COMUNICAT. „A Haunting in Venice / Bântuind prin Veneţia” este un thriller supranatural, plin de mister, bazat pe romanul „Hallowe’en Party” de Agatha Christie şi regizat de Kenneth Branagh, pe care îl regăsim din nou în rolul celebrului detectiv Hercule Poirot.

Publicitate

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

Cu un scenariu semnat de Michael Green, filmul este produs de Kenneth Branagh, Judy Hofflund, Ridley Scott şi Simon Kinberg; James Prichard, Louise Killin şi Mark Gordon fiind producători executivi. Producţia are o distribuţie de neuitat: Kyle Allen, Kenneth Branagh, Camille Cottin, Jamie Dornan, Tina Fey, Jude Hill, Ali Khan, Emma Laird, Kelly Reilly, Riccardo Scamarcio, Michelle Yeoh.

Amplasat într-o Veneţie ciudată de după al Doilea Război Mondial, „A Haunting in Venice / Bântuind prin Veneţia” este un thriller plin de mister care prezintă revenirea celebrului detectiv Hercule Poirot.

Pensionat şi trăind într-un exil auto-impus în cel mai fermecător oraş din lume, Poirot participă fără prea mare tragere de inimă la o şedinţă de spiritism într-un palat bântuit şi în degradare. Însă, când unul dintre invitaţi este ucis, detectivul este aruncat într-o lume sinistră de umbre şi secrete şi, ca de obicei, se vede nevoit să preia şi să rezolve cazul.

VIDEO. Trailer Bântuind prin Veneţia

O poveste diferită

Povestea pe care publicul o vede pe marele ecran este oarecum diferită de cartea originală a lui Christie. „«Hallowe’en Party» a fost scrisă târziu în cariera Agathei Christie,” explică Branagh, „şi a fost, în esenţă, un roman plin de mister rural englezesc. Şi, având în vedere adaptările anterioare bazate pe cărţile Agathei Christie şi locaţiile lor exotice, Michael Green a ales să facă o schimbare mare în naraţiune şi să mute misterul din Anglia în Veneţia.”

Noul scenariu include schimbarea decorului şi este o poveste cu fantome care are loc într-o casă bântuită, într-o noapte înfricoşătoare.

„A devenit mai degrabă o piesă cu un număr mai mic de suspecţi, iar Michael şi-a luat libertatea de a crea câteva intrigi suplimentare”, spune Branagh.

„A redus numărul de oameni, a mutat decorul din Anglia în Veneţia şi a plasat cea mai mare parte a poveştii în superba Veneţie, într-un palat bântuit, pe o furtună şi înfricoşătoare, într-o noapte."

„Cu  «Death on the Nile/ Moarte pe Nil» am ştiut că vom avea o redare fidelă a cărţii pe marele ecran”, spune Green. „Pentru «Hallowe’en Party» am simţit că ne-am câştigat dreptul de a face unele schimbări pentru a spune o poveste puţin diferită de cea care este scrisă  în carte. (...) Romanul  are loc pe parcursul mai multor zile, aproape o săptămână.

Acţiunea filmului se petrece într-o noapte bântuită. Ne mutăm din zona rurală englezească în Veneţia bântuită şi avem o interpretare uşor diferită a personajelor. Am făcut multe modificări, dar credem că filmul este în concordanţă cu cartea.”

„Scopul nostru este să livrăm mereu o experienţă de tip nod-în-stomac-pe-marginea-scaunului”, spune Branagh. „Am vrut să-i ducem (pe spectatori, n.r.) la Veneţia şi să le transmitem fiorul de a fi în acest oraş frumos, labirintic şi electrizant.”

„Nu există nimic mai bântuit decât un palat veneţian”, adaugă Green, „şi oraşul parcă cere numai ceaţă şi măşti, precum şi senzaţia înfiorătoare de târât-şi-aruncat-un-cadavru-în-râu. Am vrut să profităm din plin de ceaţa, magia şi strălucirea Veneţiei pentru a crea o noapte de Halloween inimaginabil de terifiantă.”

Veneţia, este renumită pentru palatele sale uimitoare în stil renascentist şi gotic, numite palazzo, şi pentru canalele superbe de pe Marea Adriatică. Producţia a fost filmată în zone celebre ale oraşului, inclusiv Piazza San Marco, Ponte dei Sospiri, Palazzo Contarini del Bovolo, Palazzo Grimani şi Ponte Consafelzi.

Un loc unic

Din prima zi a fost clar că filmul va avea un aspect unic, diferit faţă de adaptările anterioare ale Agathei Christie. Şi Branagh şi Kelly au început procesul de producţie vizitând Veneţia, pentru a afla cât mai multe despre palate şi arhitectura lor.

„Există un aspect arhitectural consistent”, spune Kelly. „Cabana pentru bărci se află la nivelul inferior al unui palazzo, iar imediat la etaj se află piano nobile. Şi de la piano nobile încep toate camerele sau cabinele, iar etajul de deasupra este locul în care locuieşte familia şi asta regăseşti în toate palatele.”

Deşi s-au gândit pentru scurt timp să filmeze în palate reale din Veneţia, şi-au dat seama rapid cât de nepractic ar fi în ceea ce priveşte accesul şi limitările din cauza vremii.

„În plus, povestea este plină de trucuri”, spune Kelly. „E plin de candelabre care cad, uşile se deschid, apa curge pe pereţi şi scenariul este foarte specific în ceea ce priveşte cine trebuie să fie unde şi cine e în bibliotecă atunci când altcineva e pe scări şi aşa mai departe.

Aşa că am înţeles repede că vizitam toate aceste locuri uimitoare din Veneţia ca să avem nişte repere, nu ca să găsim locaţii de filmare.”

Branagh adaugă:

„Când filmezi Veneţia, trebuie să te gândeşti la momentele zilei. E mereu frumos acolo. Am fost toamna şi iarna, aşa că am reuşit să prindem celebra ceaţă veneţiană şi să redăm ideea despre cât de repede acest oraş uimitor e acoperit de o ceaţă care poate face lucrurile să pară foarte ciudate. Aici există loc pentru atât de multe lucruri, iar aceasta este magia oraşului.

Este un loc foarte prietenos cu pietonii şi asta ne-a plăcut foarte mult. Ca regizor, a fost o bucurie şi un adevărat privilegiu să pot aduce Veneţia pe ecran aşa.”

Clasicul roman al Agathei Christie, Petrecerea de Halloween, va fi republicat in luna septembrie cu o coperta inspirata de vizualul filmului, la editura Litera, cu ocazia lansarii premierei cinematografice.
www.litera.ro

SINOPSIS:

În Veneţia de după cel de-al Doilea Război Mondial, Poirot, acum pensionat şi trăind în propriul exil, participă cu reticenţă la o şedinţă de spiritism. Dar când unul dintre invitaţi este ucis, demascarea criminalului care în sarcina lui.

Acest al treilea lungmetraj din noua serie de filme cu Hercule Poirot este bazat pe romanul "Hallowe'en Party", de Agatha Christie.
Regizat de Kenneth Branagh, care dă viaţă celebrului Hercule Poirot, filmul îi mai are în distribuţie pe Kelly Reilly, Michelle Yeoh, Jamie Dornan, Tina Fey.

Distribuit de Forum Film, „A Haunting in Venice / Bântuind prin Veneţia” are avanpremiera în România pe 14 septembrie 2023, în format 2D subtitrat, IMAX şi 4DX.

Despre Forum Film România

Forum Film România s-a înfiinţat în anul 2010 şi a preluat distribuţia în cinematografe, la nivel local, a peliculelor realizate de studiourile Disney, Disney Pixar, Marvel şi LucasFilm si pe cele produse de 20th Century si Searchlight Pictures. În afară de România, companiile Forum Film coordonează distribuţia peliculelor Disney şi în Republica Moldova, Bulgaria, Ungaria, şi Israel. În Israel, colaborarea Disney cu Forum Film a fost începută în urmă cu aproape 50 de ani. În ultimii ani, pe lângă Disney, compania distribuie şi titluri ale studiourilor Lionsgate, A24, FilmNation, Relativity, şi alţi independenţi.

Distribuitorul de filme este parte a grupului Cinema City International, activ pe diverse segmente ale pieţei cinematografice, inclusiv operarea de cinematografe şi distribuţia de filme.

Pentru mai multe detalii despre cele mai noi producţii distribuite de Forum Film România, accesaţi:
https://www.cineforum.ro

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

sus