Skip to main content

COMUNICAT. 5 avantaje ale lentilelor de contact colorate

 
COMUNICAT. 5 avantaje ale lentilelor de contact colorate

COMUNICAT. Te-ai gândit vreodată cum ar fi să ai o culoare diferită a ochilor? Lentilele de contact colorate există de o perioadă îndelungată şi au crescut în popularitate de la un an la altul.

Publicitate

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

În prezent, progresul ştiinţific a oferit lentilelor de contact două roluri, terapeutic şi estetic. Lentilele colorate pe baza unei prescripţii medicale îţi asigură acum corecţia vederii, nu doar schimbarea culorii irisului. Iată 5 beneficii pe care astfel de lentile ţi le pot aduce.

1. Lentilele de contact colorate îţi pot corecta problemele de vedere

Lentilele colorate de corecţie pot trata cele mai frecvente erori de refracţie, inclusiv miopia, hipermetropia şi prezbiopia. Recent, au apărut pe piaţă şi lentile care pot trata astigmatismul minor şi moderat.

Este recomandat să ai o prescripţie medicală chiar şi atunci când îţi achiziţionezi lentile de contact colorate în scop estetic.

În cadrul unei examinări, specialistul determină numărul dioptriilor de care ai nevoie, care poate fi inclusiv zero. Apoi, acesta îţi măsoară dimensiunea şi forma exactă a ochiului, pentru a se asigura că lentilele pe care le alege îţi sunt comode. Cu alte cuvinte, fie că alegi lentile negre de contact sau orice culoare, obţii un aspect natural şi frumos, dar vezi şi mai bine.

2. Poţi alege dintre o varietate de culori

Cele mai multe lentile de contact colorate sunt concepute pentru a imita aspectul natural al irisului. Această zonă este alcătuită din forme şi linii colorate, iar unele lentile le imită foarte bine, astfel încât să arate cât mai firesc pe ochi.

Ele îţi pot schimba complet culoarea ochilor, iar partea bună este că găseşti lentile de contact colorate într-o gamă extinsă de culori şi modele. Altfel spus, fie că este vorba de un maro subtil, mov, sau de un verde electric, vei avea opţiuni pentru fiecare ţinută şi zi din săptămână.

3. Lentilele colorate sunt la fel de confortabile precum cele obişnuite

Atât timp cât beneficiezi de un consult optometric şi îţi achiziţionezi lentilele de la un furnizor de încredere, există şanse foarte mari să le simţi confortabil pe ochi. Unele lentile colorate se pot resimţi puţin mai groase, însă această grosime rareori provoacă un disconfort major şi este adesea uitat după cel mult 10 minute de la plasarea lor în ochi.

Evită să cumperi lentile colorate de la magazine de cosmetice, de la cele unde se vând costume sau de la comercianţi care nu îţi solicită o prescripţie medicală. Lentilele nepotrivite îţi pot zgâria corneea sau pot duce la infecţii ale ochilor.

4. Pot fi purtate de orice persoană care foloseşte deja lentile de contact

Porţi lentile de contact în prezent? Atunci le poţi schimba cu lentile de contact colorate, întrucât centrul acesteia este incolor şi nu îţi afectează vederea! Doar asigură-te că prescripţia medicală este încă valabilă. Este foarte uşor să optezi pentru lentile colorate din moment ce ştii care îţi sunt nevoile.

5. Sunt potrivite pentru a acoperi rănile oculare

Ai posibilitatea să beneficiezi de lentile de contact colorate personalizate. Acestea te pot ajuta în cazul în care ai suferit o leziune oculară sau ai un anumit semn pe ochi. Datorită modelelor şi culorii lentilelor, le pot acoperi cu uşurinţă.

De asemenea, există unele dovezi că lentilele de contact colorate pot ajuta persoanele cu discromatopsie (daltonism). Un studiu a constatat că purtarea lentilelor de contact roşii le-a permis participanţilor să identifice mai bine culoarea verde în teste. [1]

Aşadar, dacă vrei să experimentezi un look nou, lentilele de contact colorate ar putea fi potrivite. În primul rând, programează-te la un consult de specialitate pentru a beneficia de recomandările unui optometrist, apoi încearcă mai multe culori şi nuanţe până găseşti lentilele perfecte.

[1] Joshi, D., and Avadhesh Oli. “Use of Red Contact Lens in Dyschromatopsia.” Medical Journal Armed Forces India, vol. 71, no. 1, Jan. 2015, pp. 95–96, www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4297851/. Accesat la 6 Dec. 2022.

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

 

 

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

sus