Skip to main content

COMUNICAT. Top 10 locuri de vizitat în Antalya

 
COMUNICAT. Top 10 locuri de vizitat în Antalya

COMUNICAT. Antalya, Turcia este o destinaţie all season irezistibilă! Excelentă pentru cupluri, grupuri de prieteni sau familiile cu copii, Antalya pune la dispoziţia tuturor turiştilor obiective atractive, delicii culinare, oameni ospitalieri, suveniruri pe măsură şi distracţie şi voie bună!

Publicitate

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

Este recunoscută drept capitala turismului internaţional turcesc şi se află pe coasta mediterană din sud-vestul ţării.

Antalya rămâne o destinaţie turistică pentru familiile cu copii, aşadar dacă eşti pregătit pentru o experienţă de neuitat, alături de persoanele dragi ţie, iată cele 10 locuri de vizitat pe care să nu le ratezi în următorul sejur!

  • Portul Vechi

Unul dintre cele mai îndrăgite locuri de vizitat din Antalya este Portul Vechi, oferind turiştilor magazine pline de suveniruri pentru toate gusturile, restaurante cu delicii culinare şi internaţionale, cafenele cu privelişti irezistibile către Marea Mediterană, cât şi alte surprize pe care le vei afla la faţa locului! Tot de aici te vei putea bucura de o excursie cu ambarcaţiunea pe apă.

  • Poarta lui Hadrian

Poarta lui Hadrian a fost ridicată în anul 130 AD în cinstea vizitei împăratului ce-i poartă numele. Obiectivul desparte oraşul vechi de cel nou. Este creată din marmură cu trei arcuri, turnuri şi decoraţiuni sculptate până la cele mai mici detalii. Poarta lui Hadrian se află în Atatürk Caddesi, la intrarea în cartierul Kaleiçi.

  • Centrul Vechi

Centrul Vechi, aflat în Atatürk Caddesi, este o locaţie pe care turiştii ce toate vârstele o îndrăgesc datorită tuturor căsuţelor, parcurilor, străzilor, magazinelor şi teraselor unde se pot relaxa şi admira frumuseţea oraşului. Este un loc făcut pentru plimbări şi odihnă deopotrivă. Vei putea vedea Piaţa principală, moscheea Tekeli Mehmet Paşa şi minaretul trunchiat Kesik Minare.

  • Muzeul Antalyei

O vizită deosebită, plină de cultură şi istorie perfectă de făcut atât de adulţi, cât şi de copii este la Muzeul Antalyei. Aici vei descoperi exponate antice din viaţa cotidiană a civilizaţiei din urmă, cât şi o colecţie impresionantă de arme, bijuterii, ruine, mozaicuri, statui şi multe altele. Muzeul se află în zona Konyaaltı Caddesi.

  • Situl arheologic Perge

Perge, aflat la doar 17 kilometri de mers cu maşina faţă de Antalya, oferă o excursie pe cinste pentru familiile cu copii. Perge este un sit arheologic bogat, cu o veche piaţă, denumită şi agora, temple înalte, străzi antice pline de coloane, fie acestea în picioare sau prăbuşite.

Vei putea vizita de asemenea băile romane, Poarta Hellenistică, Acropola, un cimitir turcesc, ruinele bisericii, Palatul lui Gaius Julius Cornutus, cât şi alte zone turistice şi impresionante.

  • Incekum Alanya

Dacă vrei să te bucuri de frumuseţea Mării Mediterane, atunci pune pe lista de „must-see” Incekum Alanya, fiind o aşezare importantă a imperiilor bizantine, romane şi otomane. Alături de priveliştile naturale, vei putea vizita Castelul Alanya, Turnul Roşu, plajele Damlatas şi Kleopatra, portul şi şantierul naval Tersane.

  • Cascada Kursunlu

Aflată la aproximativ 22 de kilometri de Antalya, Cascada Kursunlu se localizează într-o rezervaţie turistică ce cuprinde 394 ha. Cascada este împrejmuită de faună şi vegetaţie bogată, precum păduri de pin, fag şi măslini. Aşadar, dacă vrei să petreci o zi în natură alături de familia ta, fie să vizitezi şi chiar să faci un picnic, atunci aici este locaţia perfectă!

  • Canionul Saklikent

Pentru cei care şi-au pregătit concediul în Antalya, Turcia în timpul verii, se vor putea bucura de o excursie către Canionul Saklikent. De ce vara? Deoarece este singura perioadă în care canionul poate fi vizitat în întregime, mai exact acesta are 18 kilometri lungime şi 300 de metri adâncime.

  • Turnul cu Ceas

Turnul cu Ceas din Antalya este un simbol al oraşului, putând fi observat din depărtare. Este singurul turn ce a rezistat chiar şi în zilele actuale; locaţia respectivă fiind în trecut împânzită de numeroase turnuri: nu mai puţin de 80 de astfel de construcţii. Turnul cu Ceas era folosit drept far.

  • Plajele din Antalya

Pentru iubitorii de plajă, bronz, înot, sporturi acvatice şi relaxare pe ţărm, Antalya găzduieşte numeroase plaje impresionante, printre cele mai vestite se numără Lara, City Beach, Konyaalti, Moonlight sau Andrasan.

Articolul prezent oferă doar 10 dintre cele mai populare şi îndrăgite locuri de vizitat din Antalya, însă lista poate fi cu siguranţă completată de toate obiectivele turistice vizitate chiar de tine şi de familia ta! Sejur excelent!

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

sus