Skip to main content

COMUNICAT. Cum construim încrederea între pisică şi om?

 
COMUNICAT. Cum construim încrederea între pisică şi om?

COMUNICAT. O sursă inepuizabilă de beneficii, interacţiunile din om şi animalul său de companie sunt, prin felul lor de a fi, speciale. Acestea au efecte benefice atât la nivel fizic, cât şi la nivel psihologic: de la avantaje cardio-protectoare la o mai bună apărare imună, de la activitatea fizică regulată la dezvoltarea stimei de sine sau simţul responsabilităţii.

Publicitate

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

Între om şi pisică se poate crea o legătură extrem de puternică şi o încredere de nestrămutat. Dar cum poţi construi această încredere? Este ceva ce poţi face în acest sens sau totul vine de la sine?

Cunoaşte-ţi pisica suficient de bine!

Tot ce trebuie să faci în primă instanţă este să îţi observi pisica pentru a o cunoaşte cât mai bine. Ce o face fericită? Care este jucăria preferată? În ce loc al casei îi place să stea cel mai mult şi ce o răsfaţă cel mai bine? Ce hrană pentru pisici preferă şi ce nu îi face plăcere să mănânce?

Dacă vei reuşi să observi toate aceste aspecte şi să integrezi în rutina zilnică fiecare dintre aceste lucruri, cu siguranţă vei avea o pisică fericită, dar şi o relaţie care se consolidează pe măsură ce trece timpul.

Evită comportamentele care o fac anxioasă!

Încrederea este extrem de importantă pentru orice animal, iar pisica ta are nevoie să simtă că relaţia pe care o aveţi se bazează pe încredere. Pentru a-i câştiga încrederea, este important să susţii ceea ce îi place să facă şi să eviţi, dimpotrivă, comportamentele care ar face-o să devină anxioasă.

În cazul în care evită mângâierile, las-o ceva timp în pace, este posibil ca apoi să vină ea să îţi atragă atenţia. Mai mult decât atât, oferă-i şansa de a se simţi liberă să vină la tine ori de câte ori doreşte. Dacă îi forţezi afecţiunea, este posibil să te evite şi să nu mai aibă încredere în tine.

Zâmbeşte-i şi joacă-te cu ea!

Cu un simplu zâmbet poţi câştiga încrederea pisicii tale. Dar oferă-i zâmbete repetate, zi de zi, de fiecare dată când ai ocazia. Poţi zâmbi la pisica ta prin rotire a capului şi clipire lentă. Ea va deveni atunci mai receptivă şi va avea mai multă încredere în tine.

Pe lângă zâmbet, asigură-te că te joci suficient de mult cu ea. Pisica este un adevărat prădător căruia îi place să urmărească, să se răzbune, să-şi prindă prada...ar putea să-şi ocupe timpul astfel destul de mult şi ar fi o activitate extrem de distractivă pe care o puteţi face împreună. Poţi cumpăra jucării specifice dintr-un magazin pentru animale şi poţi inventa jocuri inedite pentru a petrece cât mai mult timp împreună cu pisica ta.

Răsfăţ, răsfăţ, răsfăţ...

Cine poate rezista unei gustări gourmet sau mângâierilor? Ei bine, uneori este suficient să îi oferi pisicii tale ceea ce îi place cel mai mult: hrana preferată, alintul dorit sau joaca preferată. Iar legătura pe care o vei construi astfel cu pisica se va consolida, la fel ca încrederea pe care aceasta o va avea în stăpânul şi partenerul său de joacă.

Nu este nevoie de lucruri scumpe sau de a face lucruri ieşite din comun: important este să îţi observi pisica, să o cunoşti suficient de bine pentru a face ce îi place şi pentru a o răsfăţa pe măsură, să construieşti acea încredere care o poate apropia şi mai mult de tine.

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

sus