Skip to main content

COMUNICAT. Maraton de jocuri indie: cele mai noi titluri din România şi Europa de Est se văd în premieră la Dev.Play 2021

 
COMUNICAT. Maraton de jocuri indie: cele mai noi titluri din România şi Europa de Est se văd în premieră la Dev.Play 2021

COMUNICAT. Dev.Play, conferinţa dezvoltatorilor de jocuri video din regiune, aduce în premieră un concept nou pentru ediţia din 2021: un maraton de streaming de jocuri video independente dezvoltate în România şi Europa de Est. Dev. Play va avea loc online, în perioada 25-26 octombrie 2021 pe www.dev-play.ro şi este dedicată dezvoltatorilor de jocuri, investitorilor, publisherilor şi profesioniştilor interesaţi de industria dezvoltatoare a jocurilor video.

Publicitate

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

Pe 26 octombrie, Dev.Play organizează un festival de streaming de jocuri video indie: un maraton de 10 ore în cadrul căruia pasionaţii de jocuri video şi dezvoltatorii la început de drum vor putea urmări secvenţe şi gameplay-uri din 20 de jocuri independente dezvoltate în perioada 2020-2021.

Pentru includerea în festival, pot aplica studiouri indie din România şi Europa de Est, fiind eligibile doar jocurile nepublicate sau jocurile lansate după octombrie 2020.

Show-ul va fi prezentat de unii din cei mai cunoscuţi creatori de conţinut de gaming din România şi va putea fi urmărit în întreaga lume live pe canalele de streaming ale acestora şi pe platforma Dev.Play. Dezvoltatorii de jocuri se pot înscrie la festival, completând formularul de aici. Participarea publicului la festival este gratuită.

Ediţia din acest an a Dev.Play este dedicată dezvoltatorilor de jocuri video independente.

În prima zi, cea dedicată talk-urilor, mai mulţi dezvoltatori de jocuri video indie români şi străini vor vorbi despre poveştile lor de succes:  Johannes Roth de la Mimimi Games (dezvoltatorii din spatele cunoscutelor jocuri Desperados şi Shadow Tactics) va vorbi despre cum i-au ajutat granturile oferite de statul federal german pentru industria de jocuri video să facă un pas important şi să îşi publice singuri următorul joc. 

Liviu Boar (Stuck in Attic) va povesti despre experienţa incredibilă pe care o trăieşte, studioul său derulând cea mai de succes campanie pe Kickstarter realizată vreodată de un studio de jocuri video românesc. Noul joc al studioului, Near Mage, a fost finanţat în mai puţin de 24 de ore şi astăzi are atraşi deja aproape 90K de dolari, cu 2 săptămâni până la sfârşitul campaniei.

George Lemnaru de la Green Horse Games vine la Dev.Play să treacă prin povestea studioului său de la fondarea din 2013 cu ajutorul unui angel investor şi până în decembrie 2020, când a vândut majoritatea acţiunilor către cunoscutul publisher britanic Miniclip cu o sumă record în industria locală.

Alte nume importante din industria dezvoltatoare de jocuri video locale şi internaţionale vor urca pe scena virtuală a Dev.Play iar numele lor vor fi anunţate în săptămânile care urmează.

„Şi în acest an, Dev.Play continuă să găsească noi modalităţi prin care să-şi întărească poziţia de promotor al jocurilor video româneşti şi din regiune în întreaga lume. Prin maratonul de streaming de jocuri video vom oferi posibilitatea studiourilor locale sa ajungă cu jocurile lor la publicul din România, având în vedere că vom avea lângă noi cei mai cunoscuţi streameri de gaming din ţară.

Vom promova de asemenea jocurile din regiune si pe platforma Steam, ca si anul trecut, la nivel global. Este cât se poate de important ca proiectele studiourilor independente să fie susţinute, doar aşa ele pot deveni competitive pe piaţa globală”, a declarat Cătălin Butnariu, fondatorul Dev.Play şi preşedintele RGDA.

La fel ca si anul trecut, Dev.Play oferă o mare vizibilitate pentru jocurile româneşti şi est-europene pe platforma Steam. În săptămâna evenimentului, mai multe jocuri video dezvoltate în România şi în ţările vecine vor fi promovate pe prima pagină a platformei Steam milioanelor de utilizatori din întreaga lume.

Acestea vor fi jocuri care sunt deja populare pe Steam şi vor fi disponibile cu reduceri considerabile în această perioadă sau jocuri care urmează să fie lansate. Jocurile româneşti şi est europene vor beneficia de reduceri de până la 80%.

Dev.Play va continua să includă elemente deja tradiţionale, precum business matchmaking, o expoziţie virtuală, oportunităţi de pitching pentru dezvoltatorii de jocuri video şi multe altele.

Biletele sunt disponibile pe site-ul Dev.Play. Accesul la eveniment se poate face prin Content Pass, care este în premieră gratuit. Oricine e interesat de domeniul şi doreşte să asculte live-talk-urile de la conferinţă o poate face înregistrându-se gratuit cu un content pass. Lista celorlalte abonamente dedicate dezvoltatorilor poate fi consultată pe site.

DESPRE DEV.PLAY

Dev.Play este o conferinţă care are loc anual în Bucureşti, organizată de Asociaţia Dezvoltatorilor de Jocuri Video din România (Romanian Game Developers Association - RGDA). Dev.Play este singura conferinţă majoră a dezvoltatorilor de jocuri care are loc în România.

Cea de-a cincea ediţie a Dev.Play, care a avut loc exclusiv online,  a atras peste 600 de participanţi din România şi din străinătate.

Misiunea Dev.Play este de a promova industria de dezvoltare a jocurilor din România şi Europa de Est, atât la nivel local cât şi internaţional, şi de a le oferi participanţilor săi oportunitatea de a se conecta cu alţi profesionişti din industrie.

www.dev-play.ro // [email protected]

DESPRE RGDA

Romanian Game Developers Association (RGDA) este o organizaţie non-profit fondată în 2013 cu misiunea de a dezvolta şi promova industria de dezvoltare a jocurilor din România. Membrii RGDA acoperă în prezent peste 90% din profesioniştii locali din industria de dezoltare de jocuri.

www.rgda.ro // [email protected] 

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • didi didi
    prima data aud de jocuri indie...

Trimite un comentariu

sus