Skip to main content

COMUNICAT. Mituri despre celulită

 
COMUNICAT. Mituri despre celulită

COMUNICAT. Celulita nu este o afecţiune medicală, însă este considerată una estetică, care apare după adolescenţă şi care afectează majoritatea femeilor, dar şi un mic  procent dintre bărbaţi. Deşi nu are niciun impact asupra sănătăţii tale, afectează grav încrederea în sine aşa că, în mod firesc, a apărut o întreagă industrie de produse, proceduri, dispozitive, diete şi reţete care promit că te scapă rapid de aspectul său neplăcut. 

Publicitate

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

În prezent, sunt încă adânc înrădăcinate în conştiinţa colectivă multe mituri despre celulită, care au apărut şi au luate amploare din cauză că nu s-a găsit o soluţie rapidă care să o prevină sau să-i oprească apariţia. De asemenea, multe preconcepţii despre ce funcţionează cu adevărat pentru a elimina celulita au fost contrazise de studiile clinice şi ultimele descoperiri ştiinţifice din domeniu.

Orice expert în frumuseţe şi tratamente anticelulitice îţi poate spune că nu există nicio soluţie rapidă care te scapă de celulită. Aşadar, orice campanie de marketing care se bazează pe această afirmaţie este una complet mincinoasă.

În ciuda acestui lucru, există opţiuni care oferă rezultate peste aşteptări şi care îmbunătăţesc considerabil aspectul celulitei, însă, pentru a te bucura de efectele lor, e nevoie să te înarmezi cu răbdare şi să alegi ceea ce ţi se potriveşte.

Înainte de a discuta despre tratamentele anticelulitice cu adevărat eficiente, iată care sunt cele mai nocive mituri:

▪ Persoanele obeze sau supraponderale sunt predispuse la celulită şi că aceasta apare exclusiv după ce te îngraşi. Este complet fals, pentru că sunt şi persoane slabe şi într-o formă fizică de invidiat, cum sunt sportivele de performanţă, care se confruntă cu celulita. Multe persoane obeze nu au celulită, ceea ce înseamnă că celulita nu este condiţionată de acumularea de grăsime.

▪ Doar femeile au celulită. Chiar şi unii bărbaţi, care au o structură celulară mai rigidă, pot fi predispuşi la apariţia celulitei în regiunea abdominală sau a spatelui. Bărbaţii au pielea mai groasă, iar benzile lor de colagen sunt dispuse într-un mod încrucişat, eliminând în esenţă capacitatea celulelor adipoase subcutanate de a se bomba şi de a crea aspectul vălurit de celulită.

Dar, dacă unui bărbat i se administrează anumite tratamente pe bază de hormoni estrogeni sau dacă nativ are mai mulţi hormoni feminini, aceştia duc la apariţia celulitei în timp, cu condiţia să existe suficientă grăsime subcutanată.

▪ Pierderea în greutate elimină celulita. Unele persoane se supun unor diete stricte, din cauza concepţiei greşite că, pe măsură ce slăbesc, vor scăpa de celulită. Acest lucru nu este adevărat, deoarece pierderea în greutate nu schimbă aspectul pielii. Ba mai mult, chiar poate chiar agrava starea celulitei, dacă slăbirea este prea bruscă. Din acest motiv, liposucţia sau alte proceduri de eliminare a grăsimii, precum criolipoliza, nu reprezintă o soluţie pentru a scăpa de celulită.

▪ Antrenamentul de tip cardio este un tratament anticelulitic eficient. Antrenamentul cu greutăţi este cel care construieşte şi întăreşte musculatura din zonele predispuse la celulită, fiind cel mai bun pentru a minimiza efectul acesteia, în combinaţie cu antrenamentele cardio moderate.

▪ O dietă sănătoasă te poate scăpa de celulită. Un stil de viaţă sănătos, în combinaţie cu exerciţiile fizice, poate să minimizeze severitatea celulitei şi contribuie la o structură a pielii mai atrăgătoare. Într-adevăr, glucoza, principalul carbohidrat, joacă un rol în apariţia celulitei, deoarece se leagă de fibrele de colagen şi elastină din ţesutul subcutanat, făcându-le dure şi rigide.

Tocmai de aceea, este adesea recomandat să eviţi alimentele care conţin mult zahăr şi carbohidraţi simpli. Trebuie precizat faptul că, până în prezent, nu există un studiu clinic concludent privind rolul alimentaţiei în celulită. În plus, celulita se poate instala şi pe cel mai fit corp, care respectă cele mai stricte norme privind alimentaţia sănătoasă.

▪ Bronzul artificial sau natural face celulita mai puţin vizibilă. Expunerea la soare sau solar duce în timp la ruperea legăturilor de colagen ale pielii, ceea ce înseamnă că aspectul celulitei va deveni unul din ce în ce mai pronunţat.

▪ Masajul anticelulitic dă rezultate. Deşi pare că pielea arată mai netedă,  datorită oxigenării mai bune a ţesuturilor prin acţiunea manuală, un masaj  agresiv, aşa cum este masajul anticelulitic, poate afecta ţesutul, agravând celulita. Trebuie evitat cu orice preţ masajul puternic şi persistent care poate deteriora ţesuturile subcutanat, adică masajul care doare. Pentru ca să fie benefic, masajul trebuie făcut zilnic, cu o presiune adecvată, pentru a activa circulaţia, după duş, în momentul în care aplici şi crema hidratantă pe corp, timp de maximum 10-20 de minute. 

▪ Cremele anticelulitice şi cele pentru fermitate influenţează aspectul celulitei. În ciuda a ceea ce promite eticheta, nu există nicio cremă şi niciun ser care să contribuie la dispariţia celulitei. Singurele care au un efect cât de cât vizibil, îmbunătăţind aspectul pielii, conţin retinol eliberat pe bază de prescripţie medicală. Acest lucru se datorează faptului că îngroaşă pielea, iar aspectul de piele neuniformă este diminuat. Dar efectul retinolului nu va fi vizibil timp de şase luni sau mai mult şi nici nu se păstrează la infinit.

▪ Orice umflătură sau denivelare vizibilă la nivelul pielii înseamnă că ai celulită. Foarte des, o piele deshidratată, neîngrijită poate fi confundată cu celulita, la fel ca pielea laxă şi vergeturile. Lipsa de uniformitate sau urmele de pe piele care nu sunt cauzate de grăsimea care străpunge ţesutul conjunctiv fibros nu  sunt, de fapt, celulită.

▪ Există o singură formă de celulită. Celulita se poate clasifica in funcţie de tip (fibroasă, apoasă, adipoasă), în funcţie de grad şi trebuie întotdeauna evaluată în funcţie de localizare, de caracteristicile individuale, vârsta şi stilul de viaţă ale persoanei afectate. Din acest motiv nu există un tratament anticelulitic care să se potrivească tuturor. O abordare personalizată este singura care dă rezultate. Din cauza tratamentelor incorecte, mai există un mit care este foarte popular în prezent.

▪ Nu se poate scăpa de celulită. Într-adevăr, când nimic nu dă rezultate, singura opţiune sănătoasă este să accepţi că reprezintă o parte din ceea ce suntem ca oameni, o mică slăbiciune care trebuie îmbrăţişată, conform noii mişcări sociale asociată de “body positivity”.

Dar, dacă ai ştii că există o soluţie, ai mai gândi la fel? Acceptarea şi stima de sine nu înseamnă că încetezi să lupţi pentru a deveni cea mai bună versiune a ta. Foarte mulţi nici măcar nu ştiu faptul că este destul de simplu să scapi de celulită, că nu trebuie să te supui la cazne sau să cheltuieşti mii de euro pentru asta.

Ce tratamente te scapă cu adevărat de celulită?

Singurele tratamente anticelulitice care funcţionează cu adevărat, care dau rezultate vizibile şi remarcabile sunt cele profesionale. Din păcate, nu s-a inventat niciun tratament pe care îl poţi face acasă şi care să te ajute din acest punct de vedere. Ceea ce poţi face însă este să adopţi un stil de viaţă sănătos, care să includă odihnă, un regim alimentar echilibrat, hidratare şi mişcare.

Mai mult decât atât, nu orice dispozitiv sau procedură anticelulitică pe care le găseşti în clinici şi saloanele de tratamente corporale au acelaşi randament.
Piaţa din România este invadată de echipamente de tip replică şi/sau dispozitive vechi, care nu au capacitatea necesară pentru a ajunge în profunzimea ţesuturilor şi a elimina celulita. Multe sunt chiar periculoase, pentru că nu au fost supuse unor teste şi pot crea tulburări la nivel celular, care-ţi afectează sănătatea pe termen lung.

În concluzie, ca să nu dai bani şi să nu vezi nimic, supunându-te în acelaşi timp la riscuri inutile, cel mai bine este să alegi o clinică unde beneficiezi de o evaluare gratuită, de un plan de tratament personalizat, care combină mai multe proceduri.

Este esenţial ca acea clinică să deţină aparatură originală, de calitate, nouă, certificată şi aprobată FDA, care a trecut prin numărate teste clinice înainte de a fi pusă la vânzare. De ce este important acest lucru? Pentru că doar astfel te asiguri că eşti în deplină siguranţă şi că promisiunile pe care le primeşti se bazează pe concluziile unor cercetări riguroase.

Cu tratamentul anticelulitic potrivit pentru nevoile organismului tău, respectat atât din punct de vedere al frecvenţei, cât şi al perioadei necesare de timp pentru instalarea unor rezultate pe care le poţi menţine, este posibil să scapi de celulită în totalitate sau suficient de mult încât să nu te mai deranjeze!

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

 

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

sus