Skip to main content

COMUNICAT. Cinci motive să faci sport zilnic

 
COMUNICAT. Cinci motive să faci sport zilnic

COMUNICAT. Practicarea regulată a sportului contribuie la un stil de viaţă sănătos, alături de o alimentaţie corectă şi de evitarea obiceiurilor dăunătoare, cum ar fi consumul excesiv de alcool şi fumatul. Citeşte în acest articol care sunt beneficiile fizice şi psihice ale sportului şi începe să faci zilnic exerciţii.

Publicitate

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

Motive să faci sport zilnic

Dacă nu faci mişcare pentru că nu ai spaţiu să te desfăşori în casă, descoperă aceste locaţii unde poţi face sport şi începe chiar astăzi să faci exerciţii fizice. Ţi-am pregătit cinci motive pentru care merită să practici un sport zilnic.

Un somn odihnitor

Exerciţiile fizice nu doar că îţi dau energie, dar te ajută să dormi mai bine. Dacă ai insomnii sau nu te odihneşti suficient, ai putea încerca să incluzi în programul tău zilnic cel puţin o jumătate de oră de sport.

Evită să faci exerciţii seara şi alege un interval de dimineaţă sau după-amiază.

Astfel, poţi observa că adormi mai devreme sau mult mai repede decât de obicei şi, de asemenea, s-ar putea să ai un somn mai odihnitor.

Reduce stresul

Sportul poate stimula producerea de endorfine, substanţe chimice din organism care dau senzaţia de plăcere şi contribuie la reducerea stresului.

Mişcările repetate şi nevoia de a fi concentrat pe momentul prezent pot avea un efect de meditaţie, care diminuează, de asemenea, stresul.

Beneficii pentru sănătatea corpului

Pe lângă faptul că te ajută să îţi menţii corpul în formă sau să pierzi în greutate, sportul are beneficii pentru funcţionarea inimii şi a plămânilor.

Exerciţiile de tip cardio îţi pun inima în mişcare şi ajută la întărirea muşchiului cardiac. Mai mult, practicarea regulată a unui sport contribuie la o capacitate şi o eficienţă sporită a plămânilor în timpul efortului fizic.  

Contribuie la sănătatea mintală

Starea de bine dată de mişcarea regulată poate avea efecte asupra sănătăţii mintale prin creşterea stimei de sine, reducerea anxietăţii sau chiar combaterea sentimentelor negative şi a depresiei.

Încrederea în forţele proprii şi stima de sine poate fi îmbunătăţită prin setarea unor obiective realistice şi prin atingerea lor.

De exemplu, poţi să îţi propui să mergi pe jos câte 30 de minute în fiecare zi sau să încerci câte un sport nou în fiecare lună timp de jumătate de an. În această perioadă nu îţi vei îmbunătăţi doar stima de sine, ci şi abilităţile tale fizice.

Dezvoltarea abilităţilor sociale

Practicarea unui sport de echipă, cu atât mai mult în cazul copiilor, contribuie la dezvoltarea unor abilităţi sociale sau la perfecţionarea lor:

  • Lucru în echipă;
  • Competitivitate şi fair-play;
  • Abilitatea de a şti să pierzi;
  • Respectarea autorităţii;
  • Dedicare şi perseverenţă;
  • Responsabilitate;
  • Altruism.

Fă mişcare regulat pentru a putea beneficia de toate avantajele fizice şi psihice ale sportului. Descoperă un tip de sport care să îţi placă şi un loc în care să mergi cu drag zilnic pentru a-l practica.

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus