Skip to main content

COMUNICAT. A apărut noul număr Zile şi Nopţi: 200 de pagini Pop Culture

 
COMUNICAT. A apărut noul număr Zile şi Nopţi: 200 de pagini Pop Culture

COMUNICAT. Zile şi Nopţi, ediţia decembrie-ianuarie, a ieşit de la tipar, revista fiind tipărită în 200 de pagini, cu subiecte în exclusivitate din muzică, artă, film,  food&drink, lifestyle, fashion, design şi arhitectură. 

Publicitate

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

Din cuprinsul revistei vă recomandăm:

POP-UP STORiEs: YVES SAINT LAURENT, arta unui fashion icon esenţial pentru Pop culture.

În ianuarie se împlinesc 60 de ani de când Yves Saint Laurent şi-a lansat prima colecţie a casei sale de modă - pe care o înfiinţase în 1961 - printr-un statement implicit la adresa fluidităţii genurilor, care a zgâlţâit serios lumea fashion-ului, inspirat fiind în crearea ţinutelor feminine de structura vestimentaţiei bărbăteşti şi de sentimentul de putere care o acompaniază.

Blurarea demarcaţiei între moda masculină şi cea feminină avea să rămână din acel moment o temă recurentă a creaţiilor sale dar prin acea prezentare a transmis un puternic semnal că venise timpul pentru o schimbare în industria modei.

La capitolul #MUZICĂ, Alex Muşat, redactor Zile şi Nopţi, ne propune 3 albume noi, pop.

Nu numai că 2021 a scos de la naftalină vinyl-ul, format pe care îl dădusem cu toţii dispărut, dar a reînviat şi albumul ca formă de discurs muzical intenţionat şi de sine stătător, prezentat nu sub forma unor colecţii de piese alese la întâmplare, ci alcătuit coerent, demn să fie consumat cap-coadă. Iată 3 materiale discografice cât se poate de pop, gata să fie savurate departe de device-uri şi distrageri cotidiene: Adele - 30, ABBA - Voyage şi Coldplay - Music of the Spheres.

Alina Bălan, colaborator Zile şi Nopţi, a stat de vorbă cu Adrian Despot, liderul formaţiei Viţa de Vie.

„Undergroundul în sine e un concept care se foloseşte greşit inclusiv atunci când se pleacă de la premisa că dacă e underground e mişto şi dacă e mainstream e naşpa, ceea ce e din nou fals.”

La #ARTIŞTI URBANI, Gruia Dragomir, redactor Zile şi Nopţi, ni-l prezintă pe Andrei Felea. Andrei are 26 de ani şi este artist vizual şi muralist.

S-a născut în Galaţi unde a locuit până la terminarea liceului. Iniţial s-a îndreptat spre cursurile Facultăţii de Design de Produs, dar lucrurile au luat o întorsătură neaşteptată şi a ajuns să urmez studiile de Artă Murală din cadrul Facultăţii de Arte Decorative şi Design din Bucureşti unde a absolvit masterul.

În prezent are un job într-un magazin de artă unde zilnic se intersectează cu oameni mişto şi creativi.

„Arta stradală reprezintă o bună oportunitate de a transmite părerile şi îndemnurile tale ca artist către societate”.

La capitolul #ARTĂ, Ioan Big, publisher Zile şi Nopţi, a realizat un interviu exclusiv cu Elena Moşuc, câştigătoare al premiului Oscar della Lirica, cea mai prestigioasă distincţie internaţională a muzicii de operă, care i-a confirmat în 2019 statutul de  cea mai valoroasă soprană a lumii.

„Dacă mi se dădea ceva uşor, probabil nu creşteam şi mă automulţumeam repede”

La capitolul #FILM, vă prezentăm premierele cinematografice ale lunilor decembrie şi ianuarie.

„Ghostbusters: Afterlife”, între un revival al francizei şi un exerciţiu de nostalgie;
„Annette”, un musical ieşit din tipare;
„The King's Man: Începutul”... un început imperial;
„Titane”, o explorare a identităţii dusă la extrem;
„Spencer”, o nouă poveste despre viaţa Prinţesei Diana;
„Spider-Man: No Way Home”, un păienjeniş de universuri paralele şi francize;
„Scream” şi „The Black Phone”, fiori reci în luna ianuarie în sălile de cinema;
„Deep Water”, un nou thriller erotic marca Adrian Lyne;
„Morbius”, antieroul vampir evadat din lumea lui Spider-Man;

Tot la capitolul film avem un supliment de 16 pagini dedicat musicalului „Poveste din Cartierul de Vest”, supliment care cuprinde şi un interviu exclusiv cu Rita Moreno.

Pentru rolul Anitei din musicalul clasic „West Side Story” din 1961, Rita Moreno a câştigat premiul Oscar. Acum, ea revine în noua versiune regizată de Steven Spielberg şi este mai vivace ca oricând.

Tot aici, Ioan Big ni-l prezintă pe sobrul, sumbrul şi spectaculosul Steven Spielberg, regizorul filmului „West Side Story”.

La Capitolul #CULINARiA, Mădălina Santa, chef şi owner al restaurantului Szikra din Sfântu-Gheorghe ne vorbeşte despre încercările anului 2021.

„Am parcurs multe drumuri grele, am pierdut oameni dragi, am pierdut confort şi obişnuinţe, însă iată-ne încă împreună, pregătiţi pentru un nou capitol, despre care toţi sperăm să fie mai bun”.

Deoarece urmează luni în care sala boeuf va trona pe mesele românilor, Horia Ghibuţiu, contributor Zile şi Nopţi, a apelat la un analist culinar, Ciprian Muntele, să ne spună care-i treaba cu acest popular fel de mâncare.

Ştefan Chiriţesc, publicitar şi contributor Zile şi Nopţi, are o întrebare (aproape) existenţială: Ce facem de Revelion?

„O întrebare care declanşează certuri în gaşca de prieteni, certuri în familie, gru-puri de discuţii pe whatsapp mai dihai decât alea de părinţi care se ceartă pe fondul clasei şi ce îi luăm lui doamna”.

Cosmin Dragomir, antropolog culinar şi contributor Zile şi Nopţi, ne vorbeşte despre Jack şi ciorba de fasole:

„Şase ciorbe cunosc pe lume ar putea fi titlul unui imn al gastronomiei româneşti în comunism. Din păcate, ar putea să fi rămas neschimbat şi în prezent, că nu s-au bulucit restaurantele să schimbe prea multe prin meniuri”

La rubrica de #FASHION, Alin Gălăţescu ne prezintă moda românească între 21 şi 22 şi ne prezintă un foto-editorial. În minunata incintă a Muzeului Ţăranului Român, sălile centrale, proaspăt şi excelent renovate, a avut loc, în premieră absolută, şedinţa foto de creaţie pentru cel mai recent Fashion Arty Edito, cu tema de stringentă actualitate: „Nei-Multi-Culturalism”.

Ioan Big, publisher Zile şi Nopţi, a stat de vorbă cu David Sandu, pionier al bijuteriei de autor în România, designer, galerist şi pedagog, fondatorul primei şcoli dedicate designului de bijuterie contemporană, Assamblage.

La #ARHITECTURĂ, arhitect Ioana Aldea ne prezintă un  restaurant din Hunedoara, readus la viaţă în fosta Uzina de Fier.
Complexul de construcţii industrial administrative cu o valoare patrimonială de monument istoric sunt importante atât pe plan naţional cât  şi pentru identitatea urbană a Hunedoarei.

În perioada dictaturii comuniste construcţiile au fost tencuite şi recompartimentate fără interes pentru conservarea arhitecturii iniţiale.

Începând cu anul 2015, ansamblul a intrat într-un complex proces de reconversie, restaurare şi extindere pentru a putea găzdui astăzi funcţiunea de restaurant, păstrând numele de WERK (fabrica).

Încheiem ediţia de decembrie/ianuarie cu un supliment special, dedicat Vacanţei de iarnă.  E iarnă în România, iar asta înseamnă că vacanţele la munte sunt la mare căutare, mai ales dacă le putem lega şi de o pârtie pe care să încercăm un sport de iarnă.

Răsfoieşte AICI revista Zile şi Nopţi, ediţia decembrie/ianaurie sau caută exemplarul tău gratuit prin oraş!

Zile şi Nopţi este o platformă de experienţe Pop Culture, cu apariţii în print şi online. Revista Zile şi Nopţi se distribuie gratuit în locaţii atent selecţionate din Bucureşti, Braşov, Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara, Constanţa, Sibiu şi Oradea.

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus