Skip to main content

COMUNICAT. Numiri noi la Amber Studio. companie de jocuri: un fost executiv la Marvel şi un fost managing director la Kubis

 
COMUNICAT. Numiri noi la Amber Studio. companie de jocuri: un fost executiv la Marvel şi un fost managing director la Kubis

COMUNICAT. Amber, cel mai mare studio independent dezvoltator de jocuri video din România cu birouri în întreaga lume, anunţă numirea Andreei Enache în rolul de Chief Revenue Officer şi a lui Vlad Popovici în rolul de Chief Marketing Officer.

Publicitate

Cei doi vor conduce activităţile specifice rolurilor în toate cele opt studiouri Amber: Bucureşti, Botoşani, San Francisco, Los Angeles, Guadalajara, Montreal, Varşovia şi Kiev.

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

Cu o experienţă de 22 de ani în industria jocurilor video, Andreea Enache a dezvoltat şi a implementat strategii de creştere pentru unele din cele mai mari branduri din industrie, precum Marvel Entertainment, Sony Picture Digital, Sony Online Entertainment, Namco şi Konami.

A ocupat poziţii de management la numeroase companii, printre care Senior Vice President la Marvel Entertainment pe diviziile de gaming şi digital, sub conducerea ei lansându-se jocuri emblematice precum Marvel’s Avengers Alliance, LEGO Marvel Super Heroes şi War of Heroes.

În plus, Andreea a condus negocierile pentru numeroase parteneriate digitale strategice cu Netflix, YouTube, Amazon, iTunes, Sony PlayStation, Microsoft şi Hulu. Andreea îşi va continua activitatea de consultanţă în Advisory Board-ul companiei Secret Dimension, dezvoltator de jocuri video american.

“În ultimii opt ani, am dezvoltat o relaţie foarte bună cu Amber şi, în sfârşit, a venit momentul să mă alătur echipei. Nu vă pot spune cât de încântată sunt să fac parte din această comunitate de specialişti, alături de care doresc să am un impact pozitiv asupra industriei jocurilor video.

Împreună vom continua să inovăm domeniul jocurilor video şi să contribuim la dezvoltarea comunităţii”, a precizat Andreea Enache, Chief Revenue Officer în cadrul Amber.

Andreea va superviza strategia şi viziunea de dezvoltare a companiei şi va gestiona o echipă multidisciplinară globală de profesionişti în vânzări şi marketing. Responsabilităţile Andreei în noua funcţie vor viza toate activităţile legate de venituri, inclusiv vânzări, marketing, gestionarea clienţilor şi stabilirea preţurilor.

Vlad Popovici vine la Amber după mai bine de 10 ani în care a ocupat funcţia de managing director la Kubis, agenţie full service de marketing online. Înainte de Kubis, Vlad a ocupat funcţia de Head of Digital la agenţii de advertising de top, precum Saatchi & Saatchi şi Grafitti BBDO.

În rolul de Chief Marketing Officer, Vlad Popovici va conduce activităţile de marketing corporativ, va supraveghea toate operaţiunile de marketing ale companiei şi va dezvolta verticala de servicii de marketing, o nouă linie de business care îşi doreşte să sporească capabilităţile companiei.

„După mai mult de 25 de ani de experienţă în tehnologie şi publicitate, sunt încântat să mă alătur echipei de management Amber şi industriei jocurilor video.

Compania are un număr incredibil de specialişti talentaţi, o misiune care inspiră, un model de business scalabil şi un potenţial enorm pentru o piaţă în continuă creştere.

Împreună cu Andreea şi echipele noastre, ne vom asigura că adoptăm strategia corectă pentru a scala Amber cât mai sus, acolo unde îi este locul."

“Venirea Andreei Enache şi a lui Vlad Popovici în echipa managerială a Amber reprezintă un pas important pentru companie, având ca obiectiv accelerarea creşterii business-ului în următorii ani”, a precizat Mihai Pohonţu, Chairman al Amber.

În 2021, Amber a înregistrat o cifră de afaceri record de 30 de milioane de dolari, o creştere cu 56% faţă de anul precedent.

Aproximativ 70% din venituri au fost generate de proiectele de dezvoltare de jocuri, în timp ce restul au reprezentat venituri provenite din servicii de asistenţă pentru dezvoltare, inclusiv asigurarea calităţii, servicii suport pentru clienţi şi localizare.

Compania colaborează cu branduri globale, precum Amazon, Disney, NBC Universal, Paradox Interactive, Rovio, That Game Company, N3twork şi altele.

Despre Amber

Înfiinţată în 2013 în Bucureşti, Amber este o agenţie creativă structurată ca o reţea de studiouri cu specializări diferite, oferind o paletă largă de soluţii de dezvoltare de jocuri video, ce include livrarea de produse complete, co-dezvoltare, conversie de platforme, live operations şi servicii de suport. În acest moment, în cadrul Amber lucrează peste 1.200 de specialişti.

Printre cele mai cunoscute companii de gaming cu care Amber a lucrat sau încă lucrează se numără Amazon, King, Big Fish Games, Disney, N3twork, Rovio, Warner Media şi That Game Company. Amber a dezvoltat jocuri precum Tetris Beat, Super Spy Ryan, PositronX, Wild Things şi Link Twin şi a contribuit la dezvoltarea unor titluri de succes precum Sky: Children of Light, Nascar Heat 5 şi altele.

Amber are sediul central în Bucureşti şi birouri în Botoşani, San Francisco, Los Angeles, Guadalajara, Montreal, Varşovia şi Kiev.

Amber susţine egalitatea de şanse, fiind iniţiatorul campaniei #HerOwnGame, acţiune ce-şi propune să combată prejudecăţile cu care se confruntă femeile care doresc să urmeze o carieră în industria de jocuri.  

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

sus