Skip to main content

COMUNICAT. Pictura şi psihologia: cum arta ne poate influenţa starea de spirit

 
COMUNICAT. Pictura şi psihologia: cum arta ne poate influenţa starea de spirit

COMUNICAT. Pictura poate reprezenta o modalitate prin care îţi poţi îmbunătăţi starea de spirit. Studiile realizate de-a lungul timpului au arătat că cei mai mulţi dintre psihologi recomandă această activitate ca terapie, deoarece ajută la eliberarea emoţiilor şi a stresului, precum şi la îmbunătăţirea sănătăţii psihice.

Publicitate

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

Care sunt beneficiile picturii, află mai jos:

Contribuie la dezvoltarea creativităţii

Pictura pe pânză, dar nu numai, este o activitate care ajută la dezvoltarea creativităţii, având rolul de a stimula ambele părţi ale creierului. De obicei, partea stângă este folosită pentru a stabili criterii raţionale, precum structura picturii, iar partea dreaptă a acestuia este utilizată pentru lucruri creative şi, anume, stabilirea unor combinaţii de culori ori pur şi simplu pentru „vizualizarea” lucrării finale.

Ajută la menţinerea sănătăţii emoţionale

Se spune că o fotografie valorează mai mult de o mie de cuvinte, dar pictura poate fi chiar o experienţă cathartică, permiţându-ţi să aduci la „suprafaţă” sentimente pe care le-ai îngropat ani la rând în subconştient. Din acest motiv, mulţi dintre psihologi propun pictura ca terapie în cazul persoanelor care au suferit traume psihologice, deoarece ajută la eliberarea emoţiilor.

Îmbunătăţeşte memoria şi puterea de concentrare

Creierul „lucrează” atunci când pictezi, ceea ce înseamnă că te ajută să-ţi îmbunătăţeşti puterea de concentrare şi capacitatea de memorare. În plus, potrivit unor studii de specialitate (1), persoanele care pictează constant prezintă un risc mai scăzut de a dezvolta boala Alzheimer şi demenţă.

Aşadar, pictura nu este doar un hobby care te poate ajuta să-ţi îmbunătăţeşti starea de spirit, ci contribuie şi la menţinerea sănătăţii creierului.

Ajută la reducerea stresului

Să „aşezi” pe o pânză sau pe o hârtie diferite forme sau culori nu este doar o activitate pe care o poţi practica pentru a-ţi umple timpul, ci te poate ajuta să combaţi chiar şi stresul. Câteva ore petrecute în faţa unui şevalet, gândindu-te ce să „pui” pe hârtie, ce forme, ce culori, te vor ajuta să te deconectezi şi să uiţi de problemele de zi cu zi.  Mai mult de atât, această activitate poate fi practicată ca o modalitate de a medita.

Ajută la îmbunătăţirea stării de spirit

Indiferent că pictezi sau pur şi simplu alegi să admiri lucrări de artă, aceste activităţi îţi pot îmbunătăţi starea de spirit. Potrivit specialiştilor (2), arta are abilitatea de a stimula simţurile şi de a activa eliberarea unor hormoni, precum dopamina, care este recunoscută pentru abilitatea de a îmbunătăţi starea de spirit.

Totodată, arta contribuie la îmbunătăţirea stimei de sine. Atunci când creezi ceva de ce eşti mândru, vei fi mai dedicat, ceea ce îţi va aduce, totodată şi un plus de bucurie.

Aşadar, după cum ai avut ocazia să descoperi mai sus, practicarea unei astfel de activităţi îţi poate aduce beneficii în ceea ce priveşte sănătatea mentală. Mai mult de atât, dacă vei exersa suficient, poate că vei ajunge să-ţi îmbunătăţeşti abilităţile şi să creezi lucrări pe care le poţi vinde prietenilor ori apropiaţilor, reuşind astfel să-ţi transformi pictura într-un hobby care îţi aduce un venit în plus.

Bibliografie:

1. https://www.onlinepsychologydegree.info/psychology-of-art/
2. https://www.flavoursholidays.co.uk/blog/psychological-benefits-of-painting/

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

sus