Skip to main content

PARTENERIAT. Celebra Carmen de Bizet, în adaptare pentru copii, premiera în weekend la Opera Comică pentru Copii

 
Cele două artiste din rolul lui Carmen: Rodica Bunea şi Andreea Iftimescu
Cele două artiste din rolul lui Carmen: Rodica Bunea şi Andreea Iftimescu

PARTENERIAT. "Carmen şi Toreadorul", o inedită adaptare pentru copii a celebrei Carmen, are premiera în acest weekend, la Opera Comică pentru Copii.

Publicitate

Iniţial, premiera trebuia să aibă loc pe 25-26 septembrie, dar a fost amânată din cauza creşterii cazurilor de COVID şi a noilor condiţii de siguranţă sanitară.

În ce condiţii puteţi fi spectatori la "Carmen şi Toreadorul"?

La spectacole - jucate cu 50% din capacitatea sălii - pot intra cei peste 12 ani care sunt persoane vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare sau persoane care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2.

De asemenea, este obligatorie purtarea măştii de protecţie.

Copiii cu vârsta mai mică sau egală cu 12 ani sunt exceptaţi de la îndeplinirea condiţiilor de mai sus pentru participarea la activităţile menţionate.

Premiera operei „Carmen şi Toreadorul” are loc sâmbătă, 9 octombrie, ora 17:00, şi duminică, 10 octombrie, ora 11:00. Producţia, care poartă semnătura regizorală a maestrului Cristian Mihăilescu, este adaptată special pentru copii după una dintre cele mai celebre opere din lume, „Carmen”, de Georges Bizet, şi se joacă în Sala Mare a Operei Comice pentru Copii, în următoarele trei weekenduri din luna octombrie.

Alături de regizorul Cristian Mihăilescu, din echipa realizatorilor fac parte Gheorghe Iliuţă (conducere muzicală), Dragoş Stama (aranjament muzical), Vladimir Turturica (scenograf decoruri), Iolanda Mutu (scenograf costume), Ionuţ Picincu (coregrafie), Jaqueline Bratu (coregrafie şi coordonare copii), Abel Corban (pregătire muzicală şi pianist corepetitor), Adrian Ionescu (pregătire cor), Teodora Jaworski (pregătire cor copii), Marius Groza (pianist corepetitor), Bogdan Zamfir (mixaj şi masterizare audio) şi Emil Pantelimon (producător delegat).

Biletele pentru Carmen şi Toreadorul s-au pus în vânzare şi pot fi cumpărate de pe Bilete.ro, AICI.

Cele două Carmen

Nicio producţie a acestei celebre opere nu poate avea succes fără o solistă talentată, cu o voce admirabilă şi un farmec deosebit în rolul titular, iar Opera Comică pentru Copii propune două asemenea interprete: mezzosopranele Andreea Iftimescu şi Rodica Bunea.

 

„Inspiraţia pentru acest rol a venit din cumulul experienţelor mele de viaţă: de la viaţa de nomad şi trăitul în comunităţi hippie până la viaţa 

de scenă şi cântatul în cor de biserică. Sunt convinsă că este un proces în continuă desfăşurare, care va aduce valenţe şi faţete noi acestui personaj.

În fiecare femeie există o Carmen care aşteaptă să fie descoperită şi să i se dea glas pentru a-şi spune povestea.” – a declarat Andreea Iftimescu, protagonista operei.

Andreea Iftimescu nu este la prima întâlnire cu personajul Carmen. În anul 2019, la Caltagirone (Italia), ea a interpretat acest rol la Festivalul de Operă Mediteraneană, sub bagheta dirijorului Emanuele Andrizzi. În plus, ea a fost Carmen în 2010, la Festivalul Opera Viva de la Cluj-Napoca, în spectacolul „Tragedia lui Carmen”, adaptare de Marius Constant după lucrarea lui Bizet.

La Opera Comică pentru Copii, Andreea Iftimescu joacă roluri principale precum Angelina din „Cenuşăreasa” de G. Rossini, Hänsel, dar şi Vrăjitoarea din „Hänsel şi Gretel” de E. Humperdinck, Maica Stareţă din „Sunetul Muzicii” de R. Rodgers.

„Copiii care vin la acest spectacol cred că vor admira puterea lui Carmen, felul în care reuşeşte să capteze atenţia tuturor şi muzica! Muzica o pune în valoare pe Carmen, care a devenit astfel un simbol. Cred că ei vor îndrăgi toate personajele, fiind puternic conturate într-un spectacol colorat, plin de viaţă şi energie, construit atât de frumos de maestrul Cristian Mihăilescu.” – a declarat Rodica Bunea, protagonista operei.

Rodica Bunea este în prezent solistă la Studioul Academiei de Operă din Viena. Colaborează frecvent cu Opera Comică pentru Copii şi a cântat în spectacole şi concerte la Teatrul Naţional de Operetă şi Musical „Ion Dacian” din Bucureşti şi la Festivalul Operelor Independente.

La Opera Comică pentru Copii poate fi ascultată în roluri precum Angelina din „Cenuşăreasa” de G. Rossini, Căţeluşa Nana din „Peter Pan” de Laurenţiu Profeta, în Doica din „Motanul încălţat” de Cornel Trăilescu sau în „Berta” din „Figaro, Figaro, Figaro”, adaptare după „Bărbierul din Sevilla” de G. Rossini.

Opera Comică pentru Copii, instituţie publică de cultură aflată în subordinea Primăriei Capitalei şi a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, condusă din anul 2014 de către soprana Felicia Filip, a primit anul acesta Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Ofiţer, Categoria D – „Arta spectacolului” din partea Preşedintelui Klaus Iohannis.

Biletele pentru Carmen şi Toreadorul s-au pus în vânzare şi pot fi cumpărate de pe Bilete.ro, AICI.

Citeşte şiPARTENERIAT. Celebra Carmen de Bizet, adaptare originală la Opera Comică pentru Copii. Biletele s-au pus în vânzare

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus