Skip to main content

COMUNICAT. Care sunt estimările privind preţul energiei în această iarnă şi cum se pot plăti eficient

 

COMUNICAT. Care sunt estimările privind preţul energiei în această iarnă şi cum se pot plăti eficient

COMUNICAT. Preţurile energiei ating cote astronomice. Totul indică faptul că vremurile care vor veni vor fi grele. Merită să te pregăteşti corespunzător. Din cauza previziunilor nu foarte optimiste privind costurile cu energia electrică, ţările europene încearcă să economisească cât mai mult.

Publicitate

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

Cu toate acestea, indiferent de acţiunile guvernului, merită să iei în considerare modalităţi de a economisi energie şi în acelaşi timp, de a reduce factura la electricitate de acasă.

Deconectarea dispozitivelor neutilizate

Potrivit estimărilor 10% din consumul de energie electrică se datorează alimentării dispozitivelor în modul de aşteptare. La preţurile curente la energie reducerea cu 10 % la facturile de energie electrică poate face o mare diferenţă în bugetul casei tale. În plus, este o soluţie ecologică, deoarece reduce amprenta de carbon.

Stingerea luminii la ieşirea din cameră

În timp ce de ani de zile a existat o idee persistentă că aprinderea şi stingerea luminilor consumă de fapt mai multă energie decât lăsarea lor aprinsă pentru perioade lungi de timp, acum se ştie că acest lucru se aplică numai lămpilor fluorescente de stil vechi, care de fapt au nevoie de multă energie pentru a porni. Iluminatul modern nu generează consum suplimentar atunci când este pornit, aşa că merită să foloseşti comutatorul ori de câte ori părăseşti încăperea mai mult de câteva zeci de secunde.

Spălare economică şi ecologică

Merită să îţi aminteşti să foloseşti eficient spaţiul din tambur şi să speli rufele mai rar, dar cu mai multe haine. De asemenea, este o idee bună să setezi opţiunea de spălare în apă mai rece. Între timp, spălarea în apă rece este la fel de eficientă ca şi în apă caldă şi, în plus, reduce riscul de decolorare a hainelor.

Economisirea apei calde

Merită să te gândeşti dacă duşurile mai scurte şi mai reci nu vor fi mai benefice decât băile fierbinţi. Cu siguranţă, vor economisi nu doar apă, ci şi electricitatea folosită pentru a o încălzi. În plus, duşurile reci aduc numeroase beneficii pentru sănătate, printre care: stimulează circulaţia şi oferă pielii fermitate. Limitarea utilizării apei fierbinţi înseamnă şi oprirea acesteia atunci când, de exemplu, te speli pe dinţi sau pe mâini.

Utilizarea dispozitivelor electronice care economisesc energie

Înlocuirea prea frecventă a electronicelor şi a aparatelor electrocasnice care funcţionează bine nu este cea mai bună idee, deoarece duce la un consum excesiv şi, ca urmare, la creşterea cantităţii de deşeuri. Cu toate acestea, nu trebuie să mergi la extreme, deoarece utilizarea echipamentelor vechi care consumă cantităţi disproporţionat de mari de energie nu este nici o activitate economică sau ecologică.

Conform datelor Energy Star, maşinile de spălat noi, eficiente din punct de vedere energetic, folosesc acum cu 25% mai puţină energie electrică şi 70-75% mai puţină apă decât modelele de acum 20 de ani.

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

sus