Skip to main content

COMUNICAT. Elevii români învaţă bazele creării jocurilor video la Game Development Week. Programul

 
COMUNICAT. Elevii români învaţă bazele creării jocurilor video la Game Development Week. Programul

COMUNICAT. Prima ediţie a Game Development Week îi aduce laolaltă pe elevii de liceu din România pasionaţi de artă, tehnologie şi jocuri video, care vor să cunoască bazele game development-ului sau care deja doresc să dezvolte titluri pe care milioane de utilizatori din întreaga lume să le joace.

Publicitate

În cadrul evenimentului, care se va desfăşura online între 6 şi 10 iunie, tinerii vor putea participa la o serie de workshop-uri şi prezentări susţinute de specialişti din domeniu şi vor învăţa noţiunile de bază ale disciplinelor din industria creativă cu cea mai spectaculoasă creştere din ultimii ani.  

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

Evenimentul este organizat de Asociaţia Dezvoltatorilor de Jocuri Video din România (RGDA) şi susţinut de UniCredit Bank. Participarea la eveniment este gratuită, dar necesită înscriere prealabilă pe siteul rgda.ro.

Evenimentele se vor desfăşura online pe Zoom, pe pagina de Facebook a RGDA şi pe canalele de Twitch şi YouTube ale creatorilor de conţinut de gaming Bobospider şi Werty.

“Industria dezvoltatoare de jocuri video se bazează pe creativitatea şi ingeniozitatea noilor generaţii. Credem în potenţialul tinerilor de a crea valoare pentru industria din România şi vrem să le oferim cât mai multe resurse pentru a îi introduce în acest domeniu.

La rândul ei, industria dezvoltatoare de jocuri video poate oferi şanse de dezvoltare profesională reale. Industria locală numără peste 6000 de profesionişti (locul 5 în Europa) cu un potenţial de crestere foarte mare, fiind industria creativă cu cea mai mare cifră de afaceri din România, 218 milioane de dolari în 2020.

Game Development Week este doar începutul unui efort susţinut de RGDA de a face mai cunoscută dezvoltarea jocurilor video în rândul elevilor”, a precizat Andreea Medvedovici Per, director executiv RGDA.

Programul Game Development Week: 

Luni, 6 iunie ora 20:00 – Andreea Medvedovici Per, Director Executiv la RGDA, va povesti cu Bobospider despre oportunităţile existente pentru elevii care doresc încă de la această vârstă să se perfecţioneze şi să facă primii paşi în game development, alegând una din discipline: programare, artă, level design sau game design, printre multe altele.

Marţi, 7 iunie ora 20:00 – Adrian Mărăloiu, Level Design la studioul KillHouse Games, va prezenta, pe streamul lui Bobospider, rolul hărţilor şi a misiunilor în povestea unui joc video, luând ca exemplu titlul de succes creat de studioul românesc: seria Door Kickers.

Miercuri, 8 iunie ora 21:00 – Mădălina Pompărău, 3D artist la AMC România, discutând cu Werty, îi introduce pe tineri în noţiunile de bază ale creării artei 3D într-un joc video şi pregătirea pe care trebuie s-o urmeze aceştia pentru a crea lumi fantastice memorabile. 

Joi, 9 iunie, ora 20:00 – Ionuţ Solomon, Lead Designer la Ten Square Games, va vorbi cu Bobospider despre importanţa de a fi un bun povestitor atunci când faci game design. 

Vineri, 10 iunie, ora 21:00 – Patrice (v0lt), elev la Colegiul Tehnic de Arhitectură I.N Socolescu în clasa a 12-a, face game development în engine-ul Unity de 2 ani şi a realizat jocul Dungeon Quest în timpul său liber.

În cadrul stream-ului lui Werty, Patrice va povesti despre tool-urile pe care le-a folosit pentru a crea acest dungeon crawler game, în care misiunea jucătorului este să devină “Ultimate Knight”.

Discuţiile se vor desfăşura pe canalele de Twitch şi YouTube ale unora din cei mai cunoscuţi streameri de gaming din România, Bobospider (Bogdan Timuş) şi Werty (Paul Bolog). 

În plus, în fiecare zi, mai mulţi mentori de la cele mai renumite studiouri de game development româneşti vor susţine workshopuri gratuite pe diverse discipline din domeniu.

Aurelian Tălpăşanu, Game Designer la Fortis, va ţine în zilele de marţi şi joi, 7 şi 9 iunie, două ateliere separate despre Game Design pentru cei interesaţi.

Miercuri, 8 iunie, Gabriel Stancu, Executive Producer la Amber, va susţine un workshop de Introducere în Game Development. 

De asemenea, cei cu veleităţi artistice se pot înscrie la workshopul Intro in 3D Environment Art for Games: From Zero to Hero alături de Vicenţiu Popescu, Environment Artist la AMC România. Workshopul de artă 3D va avea loc online miercuri şi vineri, 8 şi 10 iunie.

Workshopurile sunt gratuite, dar necesită înscriere prealabilă pe www.rgda.ro/game-development-week.

Despre RGDA

Asociaţia Romanian Game Developers Association (RGDA) este o organizaţie non-profit care îşi propune să sprijine şi să promoveze dezvoltatorii de jocuri video din Romania. Ghidată de valori solide, RGDA promovează integritatea, calitatea, schimbul de bune practici, respectul şi ajutorul reciproc ca modalitate de dezvoltare a industriei locale.

Obiectivele asociaţiei sunt acelea de a informa publicul larg asupra industriei, a se asigura că există suficiente surse de training şi educaţie pentru cei care îşi doresc o carieră în domeniu, a crea o comunitate strânsă a dezvoltatorilor şi de a reprezenta industria în faţa instituţiilor statului şi a actorilor internaţionali.

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus