Skip to main content

COMUNICAT. Curăţarea corectă a tenului. Paşii de urmat şi produsele recomandate

 
COMUNICAT. Curăţarea corectă a tenului. Paşii de urmat şi produsele recomandate

COMUNICAT. Curăţarea tenului reprezintă una dintre cele mai importante activităţi legate de igiena personală şi este important să îţi creezi o rutină cu produse specifice tipului tău de ten. Procedeul de curăţare are rol nu doar în înlăturarea machiajului, a celulelor moarte şi a uleiurilor naturale produse de piele şi care pot bloca porii, cât şi pentru a elimina impurităţile produse de poluarea din mediu.

Publicitate

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

Fiecare tip de ten are particularităţi, motiv pentru care necesită produse create special. Optează pentru produse brevetate şi care conţin ingrediente prietenoase cu pielea, de preferinţă, cât mai naturale. Iată ce tipuri de produse este indicat să utilizezi în funcţie de tenul pe care îl ai:

Ten normal cu tendinţă uscată

Pentru acest tip de ten sunt recomandate acele produse pentru curăţarea pielii care au la bază formule blânde şi cu proprietăţi de hidratare. De regulă, sunt indicate gelurile de curăţare, urmate de aplicarea unui strat subţire de cremă hidratantă pentru ten normal-uscat.

Este important ca produsele să conţină emolienţi, întrucât ajută la catifelarea pielii şi la menţinerea elasticităţii sale. Pentru a îţi facilita curăţarea, foloseşte-te de dischete demachiante din bumbac.

Ten normal cu tendinţă grasă sau mixtă

Produsele recomandate în acest caz sunt cele tip lapte demachiant, urmate de clătirea cu apă. Este foarte important ca, după ce ai aplicat produsele de curăţare, să te speli pe faţă cu o cantitate mare de apă. Astfel de produse oferă curăţare intensă şi pot contribui la desfundarea porilor.

Tenul gras se identifică prin aspectul lucios, porii dilataţi şi pielea groasă. Tenul mixt se caracterizează prin zona T, care este uleioasă şi predispusă la acnee. Pentru tipul de ten foarte gras sunt recomandate produsele astringente şi exfoliante.

Tenul normal cu tendinţă grasă sau mixtă este o combinaţie: are zone în care este normal şi unele în care excelează secreţia de sebum, cum este zona T.

Tenul acneic

Acesta se caracterizează prin secreţia ridicată de sebum. Dacă ai tenul acneic, necesiţi produse de curăţare cu formule puternice, care să fie create special pentru a contribui la ţinerea sub control a sebumului.

Este important de reţinut că un astfel de produs de curăţare nu poate duce la dispariţia acneei, pentru ea fiind necesar tratament de la dermatolog. Unii medici recomandă o rutină specifică din care să nu lipsească un produs de curăţare şi unul parţial hidratant, printre altele.

Curăţare corectă pas cu pas

Curăţă pielea de la nivelul feţei şi gâtului de două ori pe zi: o dată dimineaţa şi o dată seara. Dacă obişnuieşti să porţi machiaj, ai grijă să eviţi să adormi fără să îl înlături, deoarece, în timp, te poţi alege cu unele probleme ale tenului. Iată cum trebuie să procedezi pentru a curăţa corect pielea, cu produsele adecvate:

● Pasul 1: Clăteşte bine tenul cu apă. Aplică în palme produsul de curăţare specific tenului tău, apoi masează cu mişcări uşoare, folosind vârfurile degetelor. Îl poţi aplica, de asemenea, şi în zona gâtului, şi pe cea a decolteului;

● Pasul 2: Urmează din nou o clătire cu apă din abundenţă. Îndepărtează cu grijă toată tot produsul, pentru o curăţare eficientă, întrucât porii trebuie lăsaţi să respire;

● Pasul 3: Utilizează un prosop şi tamponează pielea pentru a absorbi excesul de apă. Poţi şterge uşor, dar nu freca, deoarece tenul ar putea fi afectat.

Citeşte cu atenţie instrucţiunile de utilizare înscrise pe ambalaje sau urmăreşte recomandările primite de la medicul dermatolog în privinţa folosirii produselor de curăţare.

De asemenea, dacă te confrunţi cu unele afecţiuni la nivelul pielii, de exemplu, puncte negre, pete, coşuri, aluniţe, eczeme, erupţii pe piele sau acnee severă, mergi la un consult de specialitate, pentru un diagnostic precis şi un tratament medicamentos.

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus