Skip to main content

COMUNICAT. Cand este timpul sa inlocuim produsele cosmetice si de make-up?

 
COMUNICAT. Cand este timpul sa inlocuim produsele cosmetice si de make-up?

COMUNICAT. Probabil ti-ai pus la un moment dat intrebarea daca mai este bine sa utilizezi in produs cosmetic, chiar daca i-a trecut termenul de valabilitate de pe ambalaj. In afara de produsele pe care le utilizam cu regularitate, sunt dese situatiile cand nu terminam de utilizat produsele si nu stim exact ce ar trebui sa facem in continuare.

Publicitate

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

Ideea este ca prin utilizarea unor produse cosmetice sau de make-up expirate riscam sa dezvoltam reactii alergice, acnee, iritatii ale pielii, infectii la nivelul ochilor si alte probleme.

De regula, perioada de timp specificata pe ambalaj indica timpul de utilizare de la deschiderea produsului care poate fi cuprinsa intre 12 luni si 36 luni, in functie de produs.

Iata ce ne sfatuiesc specialistii in ceea ce priveste utilizarea in siguranta a produselor cosmetice si de make-up si cand este bine sa le inlocuim cu altele noi.

Produse ingrijire personala

Daca folosesti creme si lotiuni in borcan, atunci nu ar trebui utilizate mai mult de 9 luni, fiind mai des contactul cu aerul si riscul mai mare de patrundere a bacteriilor.

Pentru lotiuni si alte produse cosmetice cu pompita termenul de valabilitate poate sa ajunga pana la 2 ani, daca sunt depozitate ferite de umezeaza si caldura excesiva.

Gelurile de dus si sampoanele pot fi utilizate pana la 3 ani, iar deodorantele stick pana la 1 an jumatate.

Produse cosmetice si de make-up lichide

De regula, produsele cosmetice si de make-up de consistenta lichida trebuie inlocuite mult mai devreme fata de cele tip pudra sau pulbere.

Bacteriile se dezvolta mult mai rapid in mediul umed, mai ales daca atingem constant produsul cu alte ustensile sau cu mainile.

Astfel ca, nu ar trebui sa utilizam fondul de ten mai tarziu de 1 an, la fel si in cazul anticearcanului si blush-ului lichide. La acesta categorie de produse cosmetic includem lipgloss-urile si rujurile lichide care sunt sigura de utilizat timp de 1 an de zile.

Produse cosmetice si de make-up pudra

Contrar presupunerilor multor femei, o trusa de farduri nu ar trebui utilizata mai mult de 1 an.

Chiar daca aparent nu apare nicio modificare la nivelul pastilelor cu fard, odata cu trecerea unui an de utilizare creste riscul de infectii si iritatii la nivelul ochilor.

Pudra de fata, in forma compacta sau tip pulbere poate sa fie folosita fara probleme timp de 2 ani de la deschidere.

Mascara, tus de ochi si dermatograf

Produsele de make-up care trebuie inlocuite cel mai des sunt mascara si tusul de ochi, la 3 luni de la deschidere. Acestea ar trebui sa fie utilizate cu mare atentie, pentru ca daca produsul lichid din interior expira, poti dezvolta infectii grave la nivelul ochilor.

Dermatograful si creionul de buze rezista pana la 2 ani de utilizare.

Desigur, exista cazuri in care produsul sa nu mai poata fi utilizat inainte sa fi expirat perioada de valabilitate, din cauza unor utilizari si depozitari deficitare.

De aceea este indicat ca in cazul produselor lichide, ustensilele si mainile care intra in contact direct cu acestea sa fie mereu curate si sa se evite imprumutul de make-up si produse cosmetice altor persoane.

Verifica in mod constant daca apare vreo modificare in culoarea, parfumul si consistenta produsului, pentru ca orice tip de schimbare iti indica faptul ca este timpul sa il inlocuiesti.

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus