Skip to main content

COMUNICAT. Cum să alegi produsele potrivite pentru pavarea aleilor din curte?

 
COMUNICAT. Cum să alegi produsele potrivite pentru pavarea aleilor din curte?

COMUNICAT. Dacă vrei să îţi pavezi curtea, trebuie să ştii de la bun început că ai la dispoziţie o gamă variată de materiale; principala provocare este doar aceea de a alege cea mai bună soluţie, în raport cu necesităţile spaţiului.

Publicitate

Primul criteriu de care trebuie să ţii cont este intensitatea traficului, după care trebuie să te gândeşti şi la stilul de amenajare a curţii.

Un alt aspect important este legat de costuri, pentru că materialele pentru pavaj au preţuri care variază aşa că va trebui să alegi ceva care să se încadreze în bugetul tău.

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

Pentru a te ajuta să faci o alegere potrivită, îţi prezentăm în continuare cele mai folosite produse pentru pavarea curţii şi recomandările legate de utilizarea lor.

Betonul

Dacă vrei un pavaj ieftin, betonul este alegerea cea mai bună, însă vine la pachet cu unele dezavantaje. Pavajul din beton este uşor de turnat şi suficient de rezistent pentru a suporta un trafic intens, însă are nevoie de un sistem de drenaj al apei pluviale.

Fiindcă este sută la sută impermeabil, el nu permite scurgerea apei în sol, aşa că, fără un sistem de drenaj, te vei trezi cu bălţi după fiecare ploaie.

De asemenea, din cauza ciclurilor de îngheţ şi dezgheţ, betonul se deteriorează în timp, astfel că pavajul se va exfolia, se va crăpa sau va deveni sfărâmicios.

Asfaltul

Asfaltul este rezistent şi durabil şi poate reprezenta o soluţie bună pentru curţile cu un trafic foarte intens.

Totuşi, este mult mai scump decât betonul, iar eventualele reparaţii necesită, de asemenea, costuri ridicate.

Prin urmare, nu îţi recomandăm această variantă, decât în cazul în care vrei să pavezi curtea firmei, pentru a face faţă numărului mare de maşini care se perindă zilnic pe aici. 

Pavelele din beton

Pavelele prezintă multiple avantaje, fiind rezistente, uşor de montat şi disponibile într-o gamă variată de forme şi nuanţe.

Sunt calităţi care se regăsesc şi la pavelele din gama premium de la Elis Pavaje, ideale atât pentru pavarea aleilor din curte, cât şi pentru zonele pietonale, pieţe, terase sau parcuri.

Nu au nevoie de un sistem de drenaj, pentru că permit scurgerea apei, iar în cazul în care este nevoie de o reparaţie, se scot şi se montează la loc foarte uşor. Realizate din beton prin metoda de vibropresare, pavelele sunt foarte rezistente, iar piesele deteriorate se înlocuiesc cu uşurinţă cu altele noi.

Piatra cubică

Aceleaşi avantaje ca în cazul pavelelor le regăsim şi în cazul pietrei cubice, doar că de această dată vorbim despre o investiţie mult mai mare.

Aceasta este motivată de faptul că este vorba despre un material natural, ale cărui calităţi au fost dovedite din cele mai vechi timpuri.

Piatra cubică rezistă zeci sau chiar sute de ani, iar pe măsura trecerii timpului capătă un aspect tot mai plăcut, devenind mai netedă şi mai lucioasă. Totodată însă, devine şi alunecoasă în condiţii umiditate, iar acesta ar fi un alt dezavantaj.

Pietrişul

Este o altă soluţie ieftină şi suficientă pentru curţile în care nu există un trafic intens. Înainte de aplicarea stratului de pietriş, solul trebuie compactat, după care se acoperă cu o membrană permeabilă, din material geotextil.

În acest mod, se evită afundarea pietrişului în pământ, crescând perioada de durabilitate a pavajului.

Totuşi, conturul pavajului se va deforma în timp, iar dacă intri frecvent cu maşina în curte, se vor forma şanţuri de rulare unde stratul de pietriş se va subţia. De asemenea, pavajul din pietriş este greu accesibil cărucioarelor pentru copii, rolelor sau scaunelor rulante.

Acestea sunt principalele materiale pentru pavarea curţii, cu avantajele şi dezavantajele lor. Sperăm că l-ai identificat printre ele pe cel de care ai nevoie.

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus