Skip to main content

COMUNICAT. Reamenajarea bucătăriei: 4 lucruri de care ai nevoie

 
COMUNICAT. Reamenajarea bucătăriei: 4 lucruri de care ai nevoie

COMUNICAT. Bucătăriile sunt inima fiecărei locuinţe, iar din acest motiv funcţionalitatea şi aspectul trebuie să se îmbine cât mai eficient. Reamenajarea unei bucătării presupune schimbări destul de mari, aşadar poate fi util să te gândeşti în avans la schimbările pe care vrei să le faci.

Publicitate

Dacă plănuieşti să îţi amenajezi bucătăria şi cauţi cele mai bune soluţii, iată care sunt lucrurile principale de care s-ar putea să ai nevoie!

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

Gresie şi faianţă

Cele mai multe dintre bucătării sunt amenajate cu gresie şi faianţă, pentru că placajele ceramice sunt una dintre cele mai bune soluţii de placare a suprafeţelor. Pentru pardoseli se pot folosi diferite modele de gresie, fie gresie tradiţională, fie gresie rectificată, în nuanţele dorite pentru bucătăria ta. Alegerea gresiei va ţine cont şi de stilul dorit pentru bucătărie, dar şi de mobilierul ales, mai ales dacă plănuieşti să îl înlocuieşti pe cel vechi.

Cel mai adesea se discută despre avantajele pe care le aduce gresia, comparativ cu piatra naturală. Piatra naturală este mai scumpă şi investiţia ar trebui să fie una de durată. În ipoteza în care vrei să reamenajezi la anumite perioade, investiţia nu mai este rentabilă, aşadar soluţia este aceea de a alege gresia potrivită, în funcţie de preferinţele tale.

Faianţa este de asemenea o opţiune foarte bună pentru zona pereţilor, deoarece suprafeţele acoperite cu acest material ceramic sunt mai uşor de curăţat şi mai plăcute, din punct de vedere estetic.

Mobilier de bucătărie

Felul în care arată şi este configurat mobilierul de bucătărie este deosebit de important pentru aspectul final, aşadar va trebui să iei în calcul alegerea unor elemente de mobilier modular sau a unor elemente de susţinere, aşa cum sunt poliţele şi etajerele.

Mobilierul modular este foarte avantajos, deoarece permite amenajarea bucătăriei într-un mod cât eficient, indiferent de tipul acesteia. Pentru că poate fi configurat după bunul plac, mobilierul modular ajută la dispunerea ustensilelor de bucătărie, astfel încât acestea să poată fi utilizate cu uşurinţă.

Pe lângă elementele de mobilier modular poţi integra, în funcţie de spaţiu, chiar şi o insulă de bucătărie, pe care să poţi prepara cu uşurinţă mesele. Există variante de insule mai mici de bucătărie, iar în acest mod te vei putea bucura de o dispunere eficientă a bucătăriei.

Perdele sau storuri

Bucătăriile sunt spaţii în care amenajarea ferestrelor ocupă un rol important. Pentru amenajarea acestor zone se pot folosi storuri sau perdele mici, care să completeze într-un mod discret imaginea de ansamblu. Perdelele pot fi alese în funcţie de culoarea bucătăriei şi a mobilierului, însă este foarte important să alegi perdele prin care poate trece lumina, pentru a te bucura de o bucătărie luminoasă.

Glafuri, praguri şi plinte

Atenţia la detalii este esenţială atunci când reamenajezi bucătăria, aşa că şi cele mai mici lucruri trebuie tratate cu atenţie. Glafurile sunt elemente pe care le poţi realiza din piatră naturală, din PVC sau din plăci de gresie chituite. Cel mai adesea este preferată piatra naturală, deoarece aceasta oferă şi rezistenţă, dar şi un aspect plăcut.

Marmura, granitul, travertinul sau ardezia sunt unele dintre cele mai apreciate materiale, sunt durabile şi sunt de asemenea şi accesibile din punct de vedere al preţului.

Nu trebuie să pierzi din vedere nici plintele, deoarece acesta garantează aspectul la nivelul pardoselii. În plus, pragul de trecere spre celelalte camere ar trebui să fie ales în nuanţe asemănătoare pardoselii, pentru a conferi un aspect plăcut suprafeţelor.

Dacă ai în plan reamenajarea bucătăriei, atunci acestea sunt cele mai importante aspecte de care trebuie să ţii cont. Alege întotdeauna să cumperi produsele pentru amenajarea locuinţei din magazine specializate, care să îţi ofere garanţia calităţii şi a durabilităţii

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

sus