Skip to main content

COMUNICAT. Reguli de etichetă pentru organizarea unei cine festive

 
COMUNICAT. Reguli de etichetă pentru organizarea unei cine festive

COMUNICAT. Îţi doreşti să planifici o cină festivă pentru a aduna toţi membrii familiei şi/sau prietenii în jurul unei mese la sfârşit de săptămână? Vrei să-i ai alături pentru un moment special?

Publicitate

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

Pentru organizarea unei cine festive pe cinste trebuie să urmezi un protocol, o etichetă oficială.

Eticheta unei petreceri de acest gen reprezintă un set de reguli care te ajută să planifici în mod corespunzător toată seara. Astfel de reguli includ paşii pentru cum să organizezi, cum să aranjezi masa, care este dress-code-ul serii etc. Şi poate fi chiar amuzant!

Iată care sunt regulile de etichetă pentru planificarea unei cine festive:

1. Înainte de cina festivă propriu-zisă

Cinele festive organizate după etichetă includ, de obicei, trei feluri de mâncare pentru cel puţin opt persoane. Dar înainte de a te bucura de acest moment, trebuie să ai în vedere activităţile de dinainte şi anume:

● Pregătirea şi trimiterea invitaţiilor. Invitaţiile ar trebui să ofere oaspeţilor toate detaliile practice şi să-i pregătească pentru cina festivă. Prin intermediul acestora, stabileşti locul, ora, codul vestimentar, ocazia organizării cinei şi, implicit, nivelul de formalitate al petrecerii. Invitaţiile pot fi transmise fie prin mail, fie în mod fizic, dacă doreşti să fii un pic old school;

● Setarea codului vestimentar. Dress code-ul formal, cum ar fi cravata neagră şi cămaşa albă, sunt limitate pentru ocazii speciale. Gazda trebuie să comunice un cod vestimentar formal, cu câteva săptămâni înainte. Pentru ocazii mai puţin formale, gazda poate indica sau nu un dress code. Cu toate acestea, oaspeţii trebuie să depună un efort în modul în care se îmbracă pentru cina festivă.

2. Începerea cinei festive

Gazda ar trebui să stabilească un timp convenabil pentru majoritatea oaspeţilor. Încearcă să eviţi orele foarte devreme (atunci când oamenii ies de la serviciu) sau foarte târzii (când sunt prea obosiţi), cu excepţia cazului în care toţi oaspeţii au nevoi similare.

Pentru începerea cinei festive există, de asemenea, câteva reguli de etichetă:

● Momentul când ajung oaspeţii. Aceştia ar trebui să sosească la câteva minute după ora menţionată, pentru a-ţi permite să finalizezi pregătirile. Este contra etichetei oficiale pentru organizarea unei cine festive ca oaspeţii să ajungă mai devreme decât ora declarată. De asemenea, oaspeţii nu trebuie să întârzie mai mult de 15 sau 30 de minute;

● Băuturile de bun venit. Ca şi gazdă, va trebui să primeşti oaspeţii pe măsură ce aceştia sosesc şi să-i serveşti cu o băutură de bun venit. În mod ideal, băuturile de bun venit ar trebui servite într-o cameră diferită de cea unde se ţine cina festivă. Acest moment poate dura între 20 de minute şi o oră, pentru a permite fiecărui oaspete să ajungă şi pentru a seta tonul discuţiilor. Dacă momentul durează mai mult, ar trebui să le oferi oaspeţilor câteva gustări şi scaune confortabile.

3. Finalizarea cinei festive propriu-zise

După consumarea celor trei feluri preparate de tine sau de o firmă de catering, mai trebuie urmate câteva reguli de etichetă:

● Mutarea într-o altă cameră. Ideal ar fi ca oaspeţii să se mute din încăperea unde au servit cina într-o altă cameră. În caz contrar, aceştia pot rămâne aşezaţi la masă, pot ieşi afară să fumeze, pot merge la baie şi pot continua conversaţiile deschise;

● Servirea cafelei şi băuturilor. Cafeaua poate fi servită după cină, în ceşti speciale de espresso sau ceşti mici de cafea prevăzute cu farfurioară din acelaşi set. Evită folosirea cănilor. De asemenea, laptele rece şi zahărul ar trebui să fie aşezate în suporturi pe masă la discreţie. Găseşti pe favi.ro tot ce ai nevoie;

● Plecarea invitaţilor. Oaspeţii nu trebuie să plece imediat după servirea mesei, dar, de asemenea, nici să rămână prea mult timp. Eticheta oficială sugerează plecarea devreme a invitaţiilor doar pentru cinele organizate în timpul săptămânii. Ca şi gazdă, trebuie să trimiţi semnale că petrecerea se apropie de sfârşit: nu mai serveşti băuturi, începi să strângi treptat şi te înlături de la conversaţii.

Regulile de etichetă pentru organizarea unei cine festive sunt nenumărate. Dar te ajută să planifici corespunzător şi să păstrezi o ordine în legătură cu invitaţii. Şi nu uita, cel mai important este să te simţi bine!

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

 

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus