Skip to main content

COMUNICAT. Pui fraged la masa de prânz. Cele mai gustoase reţete

 
COMUNICAT. Pui fraged la masa de prânz. Cele mai gustoase reţete

COMUNICAT. Puiul este o pasăre care se creşte atât industrial, cât şi tradiţional, în ferme mici. Astfel, s-a reuşit obţinerea de carne de pui de calitate superioară, naturală şi cu valori nutriţionale optime.

Publicitate

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

Grija pentru produsul final se reflectă şi în designul ambalajului, care este realizat astfel încât să păstreze cât mai mult prospeţimea cărnii. Dacă ai achiziţionat un pui fraged, de calitate înaltă, trebuie să-l găteşti cât mai gustos. Ai nevoie de ingrediente de calitate, puţină răbdare şi, bineînţeles, reţete de nota 10.

Pui la cuptor după reţeta clasică

Ingrediente

Puţine preparate sunt mai hrănitoare ca un pui fraged la masa de prânz. Cele mai gustoase reţete cu pui fraged nu sunt neapărat noi sau exotice. Puiul la cuptor după reţeta clasică rămâne una dintre cele mai bune opţiuni pentru o masă consistentă. Îţi trebuie:

● 1 ceapă tocată mare;
● 2 morcovi, tocaţi grosier;
● 1 pui fraged de aproximativ 1,5 kg;
● 1 lămâie tăiată pe jumătate;
● 1 legătură de cimbru;
● 25 g de unt;
● 1 lingură de făină;
● 250 ml de supă de pui.

Mod de preparare

Încălzeşte cuptorul la 190 de grade. Într-un vas de copt presară ceapa şi morcovul tocat. Umple puiul cu jumătăţile de lămâie şi legătura de cimbru. Pune puiul peste legume, unge-l cu unt şi asezonează-l.

Lasă-l la cuptor timp de 80 de minute, apoi scoate-l şi lasă-l să se odihnească pe un platou timp de 15-20 de minute. În acest timp, prepară sosul.

Aşează tava în care ai copt puiul pe foc mic şi adaugă făina treptat, amestecând, până când obţii o pastă maro. Adaugă supa de pui gradual. Amestecă până obţii un sos omogen. Toarnă sosul peste pui, fie înainte de servire, fie după ce îl porţionezi.

Jambalaya cu pui şi chorizo

Ingrediente

Această reţetă Cajun este aromată şi picantă. Pentru a o găti, ai nevoie de următoarele ingrediente:
● 1 lingură de ulei de măsline;
● 2 bucăţi de piept de pui, tocate;
● 1 ceapă tocată;
● 1 ardei gras roşu tăiat fin;
● 2 căţei de usturoi striviţi;
● 75 g de chorizo, feliat;
● 1 lingură de condimente Cajun;
● 250 g de orez cu bob lung;
● 400 g de roşii la conservă;
● 350 ml de supă de pui.

Mod de preparare

Încinge uleiul într-o cratiţă cu capac şi prăjeşte pieptul de pui până capătă o culoare aurie. Scoate carnea şi căleşte ceapa. Adaugă ardeiul gras, usturoiul, chorizo-ul şi condimentele. Găteşte amestecul timp de 5 minute, apoi adaugă orezul şi carnea de pui. Pune şi roşiile şi supa de pui, amestecă şi acoperă. Lasă preparatul să se înăbuşe timp de 20-25 de minute, până când orezul se înmoaie.

Pui întreg cu legume la cuptor

Ingrediente

Puiul la cuptor cu legume este o reţetă clasică, incredibil de gustoasă. Ingredientele necesare pentru a o găti sunt:
● 1 pui întreg;
● 2 linguri de ulei;
● 4 cartofi tăiaţi felii;
● 2 morcovi feliaţi;
● 1 dovlecel feliat;
● 4 căţei de usturoi pisaţi;
● sare şi piper.

Mod de preparare

Pune legumele într-un vas de copt încăpător şi adaugă puiul fraged deasupra, după ce îl ungi cu ulei. Asezonează preparatul şi pune-l la cuptorul preîncălzit la 200 de grade. După 1,5 ore verifică puiul. Dacă se pătrunde uşor şi curge suc din el, este gata.

Legumele trebuie să fie moi şi colorate, dar nu arse. Scoate vasul din cuptor şi aşteaptă 10 minute înainte de a servi puiul cu legume.

Carnea de pui este versatilă, astfel că poţi face multe feluri de mâncare din ea. Preparatele pe care ţi le-am prezentat sunt delicioase şi perfecte pentru masa de prânz.

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

sus