Skip to main content

COMUNICAT. Rinoplastia: tot ce trebuie sa stii despre operatia de remodelare a nasului

 
COMUNICAT. Rinoplastia: tot ce trebuie sa stii despre operatia de remodelare a nasului

COMUNICAT. Nasul este una dintre cele mai importante si vizibile parti ale fetei si contribuie la armonia si expresivitatea acesteia. De aceea, multi oameni sunt nemultumiti de aspectul nasului lor si isi doresc sa il schimbe prin interventii chirurgicale.

Publicitate

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

Rinoplastia este procedura prin care se poate remodeleaza nasul prin modificarea marimii lui, eliminarea neregulalitatilor, schimbarea formei varfului si a bazei nasului, reducerea deschiderii narilor sau modificarea unghiului dintre nas si buza superioara. Interventia poate avea si scop functional, daca se corecteaza deviatia de sept sau alte probleme care afecteaza respiratia.

Ce este rinoplastia

Rinoplastia este o operatie de chirurgie plastica care vizeaza modificarea formei si a functiei nasului. Poate fi realizata din motive estetice, pentru a imbunatati aspectul nasului si a-l armoniza cu restul trasaturilor faciale sau din motive functionale, pentru a rezolva dificultatile de respiratie cauzate de deviatia de sept sau alte anomalii ale structurilor interne ale nasului.
 

Cum se face rinoplastia?

Rinoplastia se face sub anestezie generala si dureaza intre 2 si 3 ore, in functie de complexitatea interventiei. Exista doua tipuri principale de rinoplastie:

Rinoplastie deschisa - presupune realizarea unei incizii la nivelul columelei (portiunea de piele care separa narile) si ridicarea pielii de pe piramida nazala pentru a expune structurile osoase si cartilaginoase care vor fi modificate.


Rinoplastie inchisa  - presupune realizarea unor incizii in interiorul narilor, fara a afecta pielea exterioara a nasului. Avantajul rinoplastiei inchise este ca nu lasa cicatrici vizibile, dar dezavantajul este ca ofera o vizibilitate mai redusa asupra structurilor interne ale nasului.

In functie de obiectivele interventiei, medicul chirurg poate reduce sau mari dimensiunea nasului, poate indrepta septul deviat, poate elimina cocoasa sau denivelarile de pe dorsumul nazal, poate modifica forma varfului sau a bazei nasului, poate reduce largimea narilor sau poate schimba unghiul dintre nas si buza superioara.

Pentru aceste modificari, medicul chirurg poate folosi tehnici de sculptare a oaselor si cartilagiilor existente sau poate adauga grefe de cartilagiu prelevate din alte zone ale corpului (de exemplu din ureche sau din coasta).

Dupa ce se realizeaza modificarile dorite, pielea este repozitionata peste structurile nazale si se aplica un pansament compresiv si o atela externa pentru a mentine forma noua a nasului si a preveni sangerarea sau edemul.

Ce trebuie sa stii inainte de rinoplastie

Inainte de a te hotari sa faci o rinoplastie, este important sa ai o consultatie cu medicul chirurg care iti va evalua starea generala de sanatate, istoricul medical, alergiile, medicamentele pe care le iei si iti va examina nasul din punct de vedere anatomic si functional.

Acesta iti va explica in detaliu ce presupune interventia, ce rezultate poti obtine, ce riscuri si complicatii pot aparea si ce trebuie sa faci inainte si dupa operatie. De asemenea, va face fotografii ale nasului si iti va arata cu ajutorul unui program de simulare cum ar putea arata nasul tau dupa rinoplastie.

Este important sa ai asteptari realiste si sa iti exprimi clar dorintele si motivele pentru care vrei sa iti schimbi nasul. Medicul chirurg iti va spune daca obiectivele tale sunt fezabile si daca rinoplastia este solutia potrivita pentru tine. De asemenea, este important sa fii sincer cu medicul chirurg si sa ii spui daca fumezi, daca bei alcool sau daca iei alte substante care pot afecta vindecarea.

Ce trebuie sa faci dupa rinoplastie

Dupa rinoplastie, vei avea un pansament compresiv si o atela externa pe nas, care vor fi indepartate dupa 7-10 zile. Vei avea nevoie de odihna si de evitarea efortului fizic intens pentru cateva saptamani. Vor fi umflaturi si vanatai in jurul ochilor, care se vor diminua treptat in 2-3 saptamani. Vei putea respira pe nas imediat dupa operatie, dar vei avea o senzatie de congestie nazala pentru cateva zile. Vei putea reveni la activitatile normale dupa 2-3 saptamani, dar vei trebui sa eviti expunerea la soare, loviturile sau presiunea asupra nasului pentru cateva luni.

Rezultatul final al rinoplastiei se va vedea dupa ce se va reduce complet umflarea tesuturilor, ceea ce poate dura cateva luni. Nasul tau va avea o forma noua, mai armonioasa cu restul fetei si mai functionala din punct de vedere respirator. Rinoplastia este o interventie care are rezultate permanente, dar trebuie sa stii ca nasul tau poate suferi modificari odata cu inaintarea in varsta sau cu aparitia unor traumatisme.

Ce riscuri si complicatii pot aparea dupa rinoplastie

Rinoplastia este o interventie sigura si eficienta, dar ca orice operatie, poate implica anumite riscuri si complicatii. Acestea pot fi:

  • sangerare
  • infectie
  • reactii adverse la anestezie
  • afectarea nervilor sau a vaselor de sange
  • asimetrie
  • cicatrici inestetice
  • perforatie septala
  • dificultate in respiratie
  • insatisfactie cu rezultatul estetic

Majoritatea acestor complicatii sunt rare si pot fi prevenite sau tratate prin urmarea recomandarilor medicului chirurg. In unele cazuri, poate fi necesara o interventie secundara de corectie a unor defecte minore sau a unor neregularitati ale nasului.

In final, o rinoplastie poate aduce beneficii semnificative pacientilor care inca se lupta cu probleme estetice si de sanatate la nivelul nasului. Insa, este important sa iei in considerare toate optiunile, sa discuti cu medicul si sa fii pregatit sa urmezi cu atentie instructiunile acestuia pentru a maximiza rezultatele interventiei si a minimiza riscul complicatiilor post operatorii.

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

sus