Skip to main content

COMUNICAT. „Ron’s gone wrong /Ron o ia razna”, o animaţie amuzantă despre prietenie şi adaptarea la şcoală în era social media (VIDEO)

 
COMUNICAT. „Ron’s gone wrong /Ron o ia razna”, o animaţie amuzantă despre prietenie şi adaptarea la şcoală în era social media (VIDEO)

COMUNICAT. „Ron’s gone wrong /Ron o ia razna”, primul film de animaţie produs de Locksmith, în Londra, în plină pandemie, analizează conceptul de prietenie şi relaţia plină de imprevizibil dintre un elev neintegrat şi un robot cu un defect de producţie.

Publicitate

Barney Pudowski e un puşti simpatic, uşor ciudat, elev în clasa a şaptea la şcoala Nonsuch Middle unde îi este foarte greu să să îşi facă prieteni.

Îi lipseşte un singur lucru să câştige popularitatea colegilor săi: un B*Bot, un device care merge şi vorbeşte şi care este soluţia perfectă pentru a face faţă provocărilor sociale ale şcolii.

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

Ca să nu mai ai nicio grijă dacă nu ai prieteni, B*Bot promite să fie “cel mai bun prieten neconvenţional”. În prima zi de şcoală, Barney, care trăieşte cu tatăl său cam distras, dar bine intenţionat, cu bunica sa, o bulgăroaică uşor excentrică pe nume Donka şi cu capra lor cam ţăcănită, descoperă rapid că fără un B*Bot îl aşteaptă Siberia din punct de vedere social.

Aflând că singura dorinţă a lui Barney de ziua lui este să aibă un B*Bot, tatăl lui îl surprinde cu unul care poartă numele de Ron. Barney este în culmea fericirii, însă bucuria lui este de scurtă durată, mai ales că descoperă în curând că e ceva în neregulă cu noul prieten. Nu numai că Ron nu ştie nimic despre noul lui proprietar, dar e clar că ceva nu merge cum trebuie, oricât de mult l-ar restarta pe Ron, pur şi simplu acesta nu funcţionează bine.

Totuşi, spre deosebire de alţi B*Bot, Ron e extrem de curios, foarte loial şi decis să îl ajute pe Barney. Cei doi dezvoltă o adevărată prietenie care sfidează orice limită a tehnologiei.

Aşa cum e de aşteptat nu toată lumea e încântată de prietenia dintre cei doi, mai ales că acest B*Bot pare să fi ieşit de sub controlul creatorilor.

La scurt timp află şi COO-ul companiei tech Bubble, creatoarea B*Bot -ului, de problemele lui Ron şi intră în panică. Aşa descoperă că spiritul lui Ron poate fi un atu pentru el şi pentru companie.

Făcând apel la  puterea lui, porneşte într-o cursă pentru capturarea lui Ron, vrând să îl aducă înapoi la Bubble. Barney, în schimb, este decis să îl păstreze pe Ron intact şi, cu ajutorul colegilor de clasă, are un plan să îl salveze pe Ron. Iar aventura în care pornesc să îl salveze pe Ron dovedeşte că uneori e bine să fii cu probleme.

“Ron’s gone wrong /Ron o ia razna” se bucură de o distribuţie specială, printre vocile personajelor numărându-se Zach Galifianakis (Ron), Jack Dylan Grazer (Barney Pudowski), Olivia Colman (Donka), Ed Helms (tatăl lui Barney) etc.

Filmul este regizat de Sarah Smith, co-fondatoarea Locksmith, şi de veteranul Pixar, Jean-Philippe (JP) Vine, alături de Octavio E. Rodriguez. Scenariul este semnat de Peter şi co-fondatoarea Smith. Locksmith Julie Lockhart, fiind o producţie: Locksmith Animation, 20th Century Studios, Twentieth Century Fox Animation.

Debutul animaţiei la Locksmith

“Ron’s gone wrong /Ron o ia razna” este primul film de animaţie făcut de Locksmith. “Am vrut să fim siguri că va seta un nivel ridicat de calitate pentru companie”, spune producătoarea şi preşedinta Locksmith Julie Lockhart.

Filmul analizează ideea de prietenie, pornind de la premisa că sperăm ca prietenii noştri să fie de fapt copii ale noastre: să le placă ce ne place şi nouă, să creadă că tot ce facem e perfect şi să aibă aceleaşi scopuri şi idealuri. Dar, în realitate, lucrurile nu stau deloc aşa. Adevărul este că prieteniile apropiate sunt pline de confuzie şi probleme. Ron şi Barney nu au absolut nimic în comun.

Barney a simţit că rugăciunile lui au fost ascultate atunci când a primit de la familie un B*Bot, cel mai bun prieten neconvenţional. Ceea ce speră să fie salvarea lui de la iadul social din şcoală se dovedeşte a fi sursa celei mai mari umilinţe publice. E ca şi cum familia i-a promis ultima variantă de iPhone şi îi oferă, de fapt, un telefon vechi cu taste.

Ron nu are softul corect care l-a făcut pe B*Bot o senzaţie în rândul elevilor. Habar nu are ce îi place lui Barney şi nu ştie nici ce înseamnă prietenia. Spune lucrurile greşite, îl împinge pe Barney către diverse situaţii catastrofale şi pare, la prima vedere, coşmarul lui Barney.

Abia atunci când Barney decide să schimbe această situaţie catastrofală şi îl învaţă pe Ron cum să fie prietenul lui cel mai bun fiecare începe să îl înţeleagă pe celălalt într-un mod mai intim.

Producătorii au vorbit mult despre amintirile lor din copilărie şi au comparat notiţe despre copiii lor care toţi pun această întrebare: ce să fac dacă nu am cu cine să vorbesc în pauză? În plus fiecare ştia numele a cel puţin unui copil care fusese trolat online. Aşa că s-au gândit la fiecare situaţie de genul acesta prin care a trecut fiecare părinte.

“Ca orice părinte, am trăit acel moment când copilul meu a venit acasă şi a zis că nu a avut cu cine să se joace în respectiva zi. Ţi se rupe inima când auzi aşa ceva. În plus, acum există şi presiunea din social media, făcând totul mai greu. Am vrut să facem un film despre prietenia dintre copii în epoca social media şi sentimentul universal că fiecare şi-a rezolvat problemele, mai puţin tu. Iar cei mai mulţi dintre noi trăiesc cu sentimentul ăsta de-a lungul vieţii”, spune producătorul Sarah Smith.

VIDEO. Trailer - Ron o ia razna (Ron's Gone Wrong)

Un film produs în pandemie

Co-regizorul JP Vine se află, cu acest film, la debutul său regizoral. El este cel care a recunoscut potenţialul poveştii de a deveni un clasic.

“Mi s-a părut că este genul acela de poveste puternică şi simplă care surprinde esenţa a ceea ce înseamnă să fii copil şi ce înseamnă să fii părinte în era tehnologiei. Am simţit că este genul de poveste clasică (...) Odată ce am cunoscut echipa nu mi-am putut imagina haosul în care vom fi aruncaţi din cauza pandemiei”, spune Vine.

Aflându-se în plin lockdown, în Londra anului 2020, primăvara, producţia filmului s-a mutat online. Timp de 18 luni a fost cea mai bună variantă de lucru, mai ales că anterior se crease o legătură între membrii echipei.  

Artiştii animatori s-au descurcat de minune să dea o direcţie poveştii, la fel autorii scenariului, care, potrivit lui Vine, au dat formă cinematografică cuvintelor. Uneori, spune regizorul, desenele erau brute şi rapide, alteori erau mult mai prelucrate şi rafinate.

Materialele erau revizuite apoi în întâlniri pe Zoom. Editarea se făcea online cu softuri ca Clearview şi Evercast, diverse scene erau distribuite prin VPN, iar echipa le putea accesa din server si discuta pe marginea lor. În ciuda tehnologiei şi diferitelor programe care au facilitat distribuirea de materiale şi editarea lor, filmarea propriu-zisă şi editarea au fost cu adevărat o provocare.

Regia unui film de animaţie este un efort de echipă, adesea la cârmă aflându-se doi sau chiar trei regizori. “Am simţit de multe ori că parcă producem cel mai mare şi mai scump film din lume făcut vreodată de acasă”, glumeşte Vine. Peste 250 de membri ai echipei au lucrat intens de acasă timp de un an şi jumătate, respectând diverse protocoale de producţie şi logistice.

Şi totuşi ce i-a ţinut pe linia de plutire a fost găselniţa unuia dintre producători care a avut ideea ca întâlnirile săptămânale pe Zoom să fie tematice, astfel că fiecare şedinţă a avut o anumită temă, de genul: imită prezentatorul preferat de la BBC, pune-te în poza albumului de muzica preferat etc.

“Ne-a păstrat zdraveni. Să faci un film de animaţie este un adevărat maraton şi este foarte greu, aşa că e mereu binevenită o idee distractivă care face contextul mai amuzant”, spune Vine.

SINOPSIS

Barney, un şcolar de 11 ani, neîndemânatic din punct de vedere social, este ultimul copil din oraş care primeşte un prieten robot, un dispozitiv cu cea mai complexă tehnologie din lume şi cea mai recentă nebunie de pe piaţă. El îl primeşte pe Ron, un robot care funcţionează defectuos şi nu îşi poate controla setările.

Aşa că Barney va încerca să-l înveţe pe Ron cum să fie om.

“Ron’s gone wrong / Ron o ia razna” este primul film de animaţie produs de compania Locksmith Animation, 20th Century Studios, Twentieth Century Fox Animation, având ca regizori pe Sarah Smith, Jean-Philippe Vine, Octavio E. Rodriguez. Vocile principalelor personaje aparţin unor actori cunoscuţi precum Olivia Colman, Jack Dylan Grazer, Ed Helms, Rob Delaney, Zach Galifianakis.

“Ron’s gone wrong /Ron o ia razna” este distribuit în România de Forum Film şi va avea premiera în data de 22 octombrie în formatul 2D, subtitrat şi dublat.

Despre Forum Film România

Forum Film România s-a înfiinţat în anul 2010 şi a preluat distribuţia în cinematografe, la nivel local, a peliculelor realizate de studiourile Disney, Disney Pixar, Marvel şi LucasFilm si de curand si pe cele produse de 20th Century si Searchlight Pictures.

În afară de România, companiile Forum Film coordonează distribuţia peliculelor Disney şi în Bulgaria, Ungaria, şi Israel. În Israel, colaborarea Disney cu Forum Film a fost începută în urmă cu aproape 50 de ani. În ultimii ani, pe lângă Marvel, compania distribuie şi titluri ale studiourilor MGM, FilmNation, Relativity şi alţi independenţi.

Distribuitorul de filme este parte a grupului Cinema City International, activ pe diverse segmente ale pieţei cinematografice, inclusiv operarea de cinematografe şi distribuţia de filme.

Pentru mai multe detalii despre cele mai noi producţii distribuite de Forum Film România, accesaţi:

www.cineforum.ro
Facebook - CineForum.ro
Instagram - Cineforumromania
YouTube - CineforumRomania

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus