Skip to main content

COMUNICAT. Ce să alegi: scuter sau motocicletă?

 
COMUNICAT. Ce să alegi: scuter sau motocicletă?

COMUNICAT: Vehiculele pe două roţi au devenit tot mai populare în oraşe, unde deplasările se fac mult mai rapid cu ajutorul unei motociclete sau a unui scuter, comparativ cu o maşină. Iar pe lângă faptul că sunt o alternativă ideală pentru traficul aglomerat, acestea oferă o senzaţie de libertate dacă sunt utilizate pe trasee turistice sau în afara aşezărilor urbane.

Publicitate

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

În general, diferenţa dintre un scuter şi o motocicletă este dată de capacitatea motorului. Scuterul nu are o putere foarte mare şi nu poate fi utilizat pe şosele de mare viteză, reprezentând o variantă potrivită mai degrabă pentru oraş. De partea cealaltă, motocicleta devine o adevărată pasiune după ce ai folosit-o prima dată şi ai testat adrenalina pe care ţi-o oferă mersul pe două roţi.

În situaţia în care intenţionezi să-ţi achiziţionezi un vehicul pe două roţi şi nu ştii ce ţi s-ar potrivi mai bine între scuter şi motocicletă, iată de ce trebuie să ţii cont în alegerea ta:

Avantajele unei motociclete

Pe piaţa moto vei găsi o gama largă de motociclete adaptate oricăror dorinţe şi nevoi. Cei mai mulţi producători au investit în tehnologii de ultimă generaţie, pentru a oferi experienţe confortabile la drum, o manevrabilitate sporită şi o siguranţă ridicată. Există motoare cu capacitate cilindrică mai redusă, potrivite pentru deplasările în oraş.

De cealaltă parte, sunt motoare puternice, cu performanţe în ceea ce priveşte experienţa pe care o oferă la drum lung, atât pentru riderii experimentaţi, cât şi pentru începători. Un exemplu în acest sens sunt motocicletele Suzuki de la Motoboom.ro, modele universale potrivite atât pentru naveta zilnică, cât şi pentru drumeţii sau pentru trasee off-road, la cele mai ridicate standarde de confort şi siguranţă.

Dacă vrei să simţi adrenalina la cote maxime pe două roţi, atunci o motocicletă este varianta potrivită pentru tine. O poţi folosi pentru excursii şi drumeţii, pentru plimbări şi pentru treburi cotidiene în oraş. Vei avea nevoie de un echipament moto complet de calitate, care să includă cască de protecţie, haine şi încălţăminte speciale, o pereche de mănuşi şi alte accesorii, în funcţie de nevoile şi preferinţele tale.

Avantajele unui scuter

De cealaltă parte, scuterul vine cu avantajul unui preţ de achiziţie mult mai mic în comparaţie cu o motocicletă. De asemenea, având o viteză limitată, consumul va fi mai redus. Dacă intenţionezi să utilizezi vehiculul în oraş, pentru a face naveta la serviciu sau pentru a ajunge într-un anumit loc într-un timp mai scurt faţă de cât ai face cu maşina, atunci alege un model de scuter fiabil.

Un alt mare avantaj este acela că este uşor de întreţinut, costurile de verificare şi reparaţie fiind mai accesibile. La fel ca la motocicletă, vei avea nevoie de o cască de protecţie pe care să o utilizezi ori de câte ori porneşti la drum. Vei găsi pe piaţa de specialitate diverse motorizări şi branduri din care să alegi varianta potrivită pentru tine.

Ţine cont de tipul de utilizare

Aşadar, la întrebarea: ce să alegi, scuter sau motocicletă, răspunsul ţine în special de modul în care vehiculul va fi folosit. Dacă ai nevoie să te deplasezi rapid în oraş, cu un consum mic şi cu costuri de întreţinere reduse, atunci optează pentru un scuter. Dacă vrei să porneşti la drumuri lungi, în afara localităţii, pe şosele de mare viteză, atunci motocicleta este alegerea potrivită pentru tine.

Alege în funcţie de buget

Şi banii de care dispui reprezintă un factor care te va ajuta să alegi între scuter şi motocicletă. Primul vehicul este mai accesibil ca preţ, însă dacă te decizi pentru un motor ai varianta să identifici diverse promoţii, astfel încât să te încadrezi în buget.

Atât motocicletele, cât şi scuterele sunt variante ideale de deplasare rapidă în traficul aglomerat din oraş. Vei ajunge mult mai prompt la destinaţie şi vei găsi mai repede un loc de parcare comparativ cu mersul cu maşina. Iar în cazul în care, pe lângă partea utilă, eşti în căutare de adrenalină şi de noi experienţe pe două roţi, atunci trebuie să ai o motocicletă.

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

sus