Skip to main content

COMUNICAT. Secretele performanţei şcolare. Cum îl poţi ajuta pe copilul tău?

 
COMUNICAT. Secretele performanţei şcolare. Cum îl poţi ajuta pe copilul tău?

COMUNICAT. Când îşi conduce puiul pentru prima dată la şcoală, orice părinte speră că acesta se va descurca de minune. Probabil că şi tu visezi ca prichindelul tău să înveţe bine, să înţeleagă cu uşurinţă materia şi, apoi, să facă performanţă în domeniul de care este foarte interesat.

Publicitate

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

Chiar dacă performanţa şcolară ţine foarte mult de cel mic, şi tu, în calitate de părinte, îi poţi oferi o mână de ajutor. Trebuie să ştii că susţinerea ta este foarte importantă şi poate face diferenţa pentru el şi, implicit, pentru rezultatele lui.

Iată cum să-ţi ajuţi copilul să fie un elev genial!

1. Verifică-i temele, dar nu deveni un factor de stres

Mulţi părinţi se întreabă cum este mai bine: să verifice zilnic temele copilului sau să aibă încredere totală că acesta le va face la timp şi corect, de fiecare dată? Varianta perfectă presupune un echilibru.

Mai exact, verifică-l pe cel mic din când în când, pentru ca el să ştie că temele sunt responsabilitatea lui serioasă, de care trebuie să ţină cont.

Cu toate acestea, încearcă să nu devii prea intruziv(ă), verificând zi de zi temele copilului şi instituind frica. Astfel, elevul tău va deveni serios şi responsabil, fără să fie temător sau stresat din cauza unei autorităţi exagerate. Prin urmare, îi va plăcea să înveţe şi o va face pentru binele său!

2. Ajută-l fără să îi diminuezi propria ambiţie de a găsi singur soluţii

Majoritatea părinţilor şi bunicilor cad pradă emoţiilor atunci când elevul pare să nu se descurce din prima. Poate că s-a încurcat la o problemă de matematică sau nu ştie cum să formuleze compunerea care trebuie să fie gata până mâine.

Bineînţeles, eşti tentat(ă) să îi sari în ajutor.

Deşi sprijinul şi ajutorul sunt binevenite, ţine cont că, atunci când sunt acordate foarte uşor şi foarte des, elevul îşi pierde din ambiţie, căutând mereu cea mai simplă soluţie.

3. Oferă-i toate condiţiile de care are nevoie

Pentru ca juniorul să aibă rezultate excepţionale la şcoală, el nu trebuie să se îngrijoreze niciodată din cauză că nu are toate rechizitele, manualele, culegerile şi ustensilele de care are nevoie.

De aceea, dacă vrei să-l susţii necondiţionat, cumpără-i rechizite şcolare de calitate marca Herlitz, rezistente şi plăcute atunci când lucrează cu ele. Nu omite nici caietele suplimentare cu probleme dificile, ce pot reprezenta o provocare şi o invitaţie la performanţă.

Apoi, asigură-te că spaţiul de lucru de acasă al copilului tău este unul confortabil. Cumpără-i un scaun de birou special pentru sănătatea coloanei vertebrale şi un birou bine iluminat, unde să se poată desfăşura în voie.

Cu toate aceste condiţii, performanţa şcolară devine mult mai uşor de atins!

4. Încurajează-l să participe la concursuri, dar nu pune presiune

Una dintre cele mai eficiente metode de a avea un copil isteţ şi silitor este aceea de a-l încuraja să participe la diferite concursuri şcolare.

Fie că este vorba despre fazele locale ale olimpiadelor sau alte concursuri organizate de către alte instituţii, simpla participare poate determina copilul să se pregătească mai bine la anumite materii, să înveţe suplimentar şi să deprindă cunoştinţe mai complexe.

Totuşi, nu pune presiune în niciun moment şi nu îi oferi copilului tău impresia că premiile sau clasamentul sunt cele mai importante aspecte.

Experienţa în sine contează cel mai mult pentru dezvoltarea sa!

5. Sugerează-i cluburi auxiliare şi activităţi extracurriculare

Un elev cu o performanţă şcolară notabilă este aproape întotdeauna un copil care are şi alte preocupări în afara orelor de studiu.

O viaţă socială activă şi plină de hobby-uri distractive este esenţială pentru succesul academic.

Atunci când cel mic este implicat în tot felul de cluburi, grupuri şi activităţi care îi fac plăcere, el va fi mai relaxat şi mai entuziasmat la şcoală, reuşind să obţină rezultate excelente!

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus