Skip to main content

COMUNICAT. Premieră în Europa: SelfPay lansează un serviciu ce permite utilizatorilor să depună numerar în timp real pe orice card bancar

 
Adrian Badea, Director General SelfPay. Sursa foto: SelfPay
Adrian Badea, Director General SelfPay. Sursa foto: SelfPay

COMUNICAT. Premieră în Europa. SelfPay, în parteneriat cu Visa şi Libra Internet Bank, lansează un serviciu ce permite utilizatorilor să depună numerar în timp real pe orice card bancar, utilizând o aplicaţie mobilă şi reţeaua de Staţii de Plată SelfPay. 

Publicitate

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

Compania ZebraPay, dezvoltator al soluţiilor SelfPay şi al celei mai mari reţele de Staţii de Plată de tip self-service din România, lansează, în parteneriat cu Visa şi Libra Internet Bank, aplicaţia SelfPay Now cu funcţionalitatea Cash Deposit, unică în Europa, prin care utilizatorii vor putea alimenta cu numerar cardurile bancare în timp real, fără a mai fi necesar să se deplaseze până la bancă.

  • Utilizatorii vor avea posibilitatea de a alimenta cu numerar cardurile bancare emise de orice bancă din România, de la oricare dintre cele peste 6.500 de Staţii de Plată SelfPay.

 

  • Prin aplicaţia SelfPay Now se continuă astfel procesul de digitalizare a numerarului şi creşterea accesului populaţiei la serviciile financiare, două priorităţi asumate de SelfPay.

 

  • Se vor putea transfera bani şi între cardurile înrolate, către orice alt utilizator al aplicaţiei sau către oricare dintre cardurile proprii (serviciul P2P sau Person to Person).

Conform datelor statistice publicate de Banca Naţională a României (BNR), în trimestrul al III-lea din 2021 românii au efectuat prin intermediul ATM-urilor bancare peste 10 milioane de tranzacţii de depunere de numerar, în valoare totală de 23,7 miliarde de lei, în creştere cu 35% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

„Suntem mândri că SelfPay, o companie românească, lansează în premieră în Europa serviciul de Cash Deposit, ce va contribui atât la digitalizarea numerarului, cât şi la creşterea accesului populaţiei la servicii financiare.

Clienţii oricărei bănci din România au de acum posibilitatea să depună numerar pe orice card Visa sau Mastercard prin intermediul Staţiilor de Plată SelfPay folosind aplicaţia SelfPay Now, fără a mai fi nevoiţi să se deplaseze până la bancă.

Operaţiunea de depunere de numerar este disponibilă astfel în cea mai mare reţea naţională de astfel de unităţi, cu peste 6.500 de Staţii de Plată amplasate pe întreg teritoriul ţării, în spaţii comerciale extrem de accesibile”, explică Adrian Badea, Director General SelfPay.

Pentru a accesa funcţionalitatea Cash Deposit, dezvoltată în cadrul unui proiect susţinut de Visa, utilizatorii aplicaţiei SelfPay Now trebuie să îşi înregistreze cardul în aplicaţie, aceasta putând fi ulterior folosită la orice Staţie de Plată SelfPay. 

Accesând din meniul Staţiilor de Plată butonul SelfPay Now, aplicaţia de pe telefon se va sincroniza cu Staţia de Plată, iar după efectuarea plăţii numerarul va fi transferat pe card în timp real.

„Ne bucurăm să începem anul în România cu o premieră europeană, mai ales că este vorba despre un nou pas în digitalizarea economiei prin extinderea plăţilor digitale.

Prin parteneriatul cu SelfPay şi prin intermediul soluţiei de plăţi în timp real Visa Direct, deţinătorii de carduri Visa emise de orice bancă din România îşi pot depune banii pe card uşor, rapid şi sigur, accesul la fondurile depuse fiind imediat. 

Dincolo de beneficiile evidente pe care le oferă noul serviciu, legate de accesibilitate şi confort, reţeaua extrem de extinsă de terminale SelfPay care permit depunerea de numerar direct pe card, chiar şi în localităţi mici sau în mediul rural, acolo unde oferta de servicii bancare este limitată, vine în sprijinul populaţiei, contribuind astfel la asigurarea unui acces echitabil la servicii financiare pentru toţi deţinătorii de carduri Visa”, a declarat Elena Ungureanu, Country Manager Visa în România.

Aplicaţia SelfPay Now oferă şi funcţia de transfer P2P în timp real de pe cardul unui utilizator al aplicaţiei SelfPay Now pe cardul altui utilizator. De asemenea, este disponibilă şi funcţia de transfer în timp real între cardurile proprii ale utilizatorilor, atunci când acestea sunt înrolate în aplicaţie.

„Ne bucurăm că Libra Internet Bank este cea care asigură, din perspectivă bancară, implementarea acestui serviciu unic în Europa, în beneficiul direct al miilor de utilizatori ai Staţiilor de Plată SelfPay, posesori de carduri bancare Visa şi Mastercard emise în România.

Ducem astfel mai departe parteneriatul nostru cu SelfPay şi ne reafirmăm rolul de furnizor de tehnologie bancară pentru proiecte de anvergură, menite să ducă la nivelul următor modul în care facem operaţiuni bancare”, a declarat Eugen Goga, Director General Adjunct al Libra Internet Bank.

Atât funcţionalitatea Cash Deposit, cât şi cea de transfer P2P se realizează cu ajutorul Libra Internet Bank, furnizorul de tehnologie bancară din cadrul proiectului.

Despre SelfPay

SelfPay deţine cea mai mare reţea de Staţii de Plată de tip self-service din România, cu peste 6.500 de Staţii de Plată şi mai bine de 170 de servicii disponibile.

Staţiile de Plată SelfPay pot fi găsite în marile reţele de retail (Mega Image, Profi, Kaufland, Carrefour, Penny), centre comerciale, pieţe, benzinării, magazine de proximitate, în sedii ale băncilor partenere, dar şi în primării şi alte instituţii publice, şi sunt disponibile în fiecare zi, în intervalul orar în care aceste unităţi sunt deschise.

Din 2020 SelfPay este membru al Asociaţiei Române de Fintech, organism ce reprezintă interesele antreprenorilor români care dezvoltă produse tehnice în industria serviciilor financiare.

Anul trecut, Zebrapay S.A., compania care operează sub brandul SelfPay, a făcut primul pas la Bursa de Valori Bucureşti prin listarea obligaţiunilor companiei.

Obligaţiunile Zebrapay în valoare de 3 milioane de euro, emise în cadrul unui plasament privat, vor susţine dezvoltarea reţelei de Staţii de Plată la nivel naţional şi internaţional.

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected].

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus