Skip to main content

COMUNICAT. Perioada de călduri la pisici: 6 semne că pisica ta este în călduri

 
COMUNICAT. Perioada de călduri la pisici: 6 semne că pisica ta este în călduri

COMUNICAT. Eşti proprietarul unui patruped pufos şi mieunător? Atunci trebuie să ştii că există o perioadă de călduri la pisici, ce poate reprezenta un adevărat factor declanşator al schimbării comportamentale.

Publicitate

O pisică nesterilizată devine matură din punct de vedere sexual între 5 şi 12 luni, în funcţie de cât de bine este hrănită sau de temperatură.

Spre deosebire de pisicile sălbatice, care au un anumit sezon al căldurilor, pisicile ce trăiesc în casă pot intra în călduri în orice perioadă a anului.

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

Cum ştii că pisica ta a intrat în călduri? Descoperă în articolul următor 6 semne că pisica ta este în „acea perioadă din an”! 

Miaună insistent şi vocal

În perioada căldurilor, pisicile devin extrem de vocale, mieunând prin casă pe diverse tonuri. De cele mai multe ori, mieunatul pisicii este unul plângăcios şi destul de persistent, cât să nu-ţi permită să dormi noaptea.

În cazul în care felina ta este de fel vorbăreaţă, probabil te gândeşti că acest lucru nu semnalează neapărat faptul că a intrat în călduri.

Însă, mieunatul din cauza căldurilor are o tonalitate mai ridicată şi este însoţit şi de alte semne, pe care ţi le vom prezenta în cele ce urmează.

Este neliniştită

Atunci când sunt în călduri, pisicile devin agitate, nu au stare şi sunt neliniştite în permanenţă. De regulă, acest comportament este însoţit şi de mieunat. Astfel, este simplu să recunoşti o pisică în călduri din cauza acestor schimbări bruşte de comportament.

Este mai afectuoasă decât în mod normal

O pisică aflată în călduri este, de regulă, mult mai iubitoare şi mai afectuoasă decât în mod obişnuit. În cazul în care pisicii tale nu-i place să fie mângâiată, acest lucru se va schimba în astfel de perioade.

Vei observa cum felina se va freca insistent de picioarele tale şi se va băga printre ele atunci când mergi.

De asemenea, pisica se va freca de piesele de mobilier din casă, pentru a lăsa în toate colţurile mirosul ei. În perioada căldurilor, felina are un alt miros şi intenţionează să-l împrăştie peste tot, pentru a anunţa astfel masculii că este gata de împerechere.

Îşi ţine ridicat posteriorul

În perioada căldurilor, pisicile au tendinţa de a-şi ridica posteriorul şi de a-şi coborî partea din faţă a corpului, atunci când le vei mângâia pe spate.

Totodată, atunci când este mângâiată, o pisică în călduri va ţine coada în lateral, pentru a permite motanului să aibă acces pentru împerechere.

Mai mult decât atât, pisica va rămâne cu posteriorul în sus şi îşi va roti capul pe podea, alintându-se.

Se tăvăleşte

Multe pisici au tendinţa de a se tăvăli pe jos şi de a mieuna în acelaşi timp. Desigur, acestea nu sunt nicidecum semne că felina ar suferi, ci doar un alt semn că aceasta este în călduri.

Se linge excesiv

Un alt aspect care-ţi sugerează că pisica ta este în călduri este faptul că aceasta se linge în mod excesiv în zona genitală. În perioada căldurilor, vulva pisicii se inflamează, creându-i o senzaţie de disconfort.

Prin urmare, pisica va petrece destul timp lingându-se în acea zonă, pentru a elimina senzaţia supărătoare.

De obicei, perioada căldurilor la pisici durează undeva între 7 şi 10 zile. Dacă felina nu se împerechează în această perioadă, ea va intra în călduri o dată la 2-3 săptămâni.

Castrarea şi sterilizarea la pisici reprezintă o soluţie recomandată în cazul în care nu doreşti ca acestea să aibă pui. În caz contrar, ele riscă să se dezvolte probleme de sănătate precum cancerul ovarian.

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus