Skip to main content

COMUNICAT. SES Networks extind parteneriatul cu Orange în servicii maritime

 
COMUNICAT. SES Networks extind parteneriatul cu Orange în servicii maritime

COMUNICAT. Serviciile de internet prin satelit vor permite digitalizarea rapidă a clienţilor Orange din comerţul maritim

Publicitate

Clienţii Orange din comerţul maritim vor putea să accelereze transformarea digitală cu servicii de conectivitate la internet prin satelit de mare capacitate, oferite prin parteneriatul dintre SES Networks şi Orange.

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

Prin această înţelegere, Orange va integra infrastructura sa globală cu acoperirea globală a reţelei furnizată de Skala Global Platform de la SES Networks.

Împreună vor permite clienţilor Orange din comerţul maritim să îşi extindă lăţimea de bandă cu servicii globale disponibile oricând şi facil.

Acest lucru înseamnă că vor putea implementa noi tehnologii la nivelul vaselor maritime care vor exploata avantajele IoT şi AI, precum şi aplicaţii cloud.     

Combinaţia dintre instrastructura digitală sigură a Orange şi Skala Global Platform a SES Networks – o platformă tehnologică de nouă generaţie care furnizează acoperire globală prin sateliţi geostaţionari şi „gateway”-uri interconectate printr-o reţea globală terestră -
va furniza servicii broadband de încredere şi înaltă performanţă oriunde, de la pieţe dezvoltate la cele mai îndepărtate colţuri ale planetei.

Acest lucru confirmă ambiţiile Orange de a deveni un jucător cheie în soluţii pentru sectorul maritim.

Industria maritimă este într-un proces de schimbări tehnologice rapide, care obligă companiile de profil să încorporeze o gamă largă de soluţii digitale pentru a rămâne competitive.

Armatorii trebuie să implementeze automatizarea şi digitalizarea proceselor la bordul navelor pentru a asigura performanţă optimă, eficienţă şi fiabilitate.

Această nouă înţelegere întăreşte parteneriatul pe care Grupul Orange şi SES Networks l-au încheiat în ultimii ani. Orange a utilizat constelaţia de sateliţi O3b a SES, care operează pe orbită medie (MEO), precum şi sateliţii geostaţionari SES pentru a furniza servicii globale de conectivitate la internet cu latenţă mică de tip cu fibra optică către clienţii din industria minieră.

De asemenea, Orange utilizează serviciile MEO şi GEO pentru a furniza conectivitate acolo unde este nevoie şi a implementa servicii celulare în zone izolate din Africa.

Orange este şi primul operator care a anunţat că va adopta sistemul MEO de ultimă generaţie al SES O3bmPOWER, care va fi disponibil comercial în a doua jumătate a lui 2022.   

„La Orange continuăm să credem că satelitul este o tehnologie orientată către viitor, iar cele mai recente inovaţii din această industrie îi vor conferi un loc important în zona telco, fie în Africa, în zone mai dezvoltate din Europa sau America de Nord sau industrii specifice precum navigaţia.

De aceea suntem încântaţi să reînnoim parteneriatul nostru cu SES, ceea ce va oferi o nouă componentă misiunii Orange de a construit reţele inteligente, deschise şi inovative, care să susţină transformarea digitală a clienţilor noştri şi să ofere acces digital către un număr mare de oameni”, a declarat Jean-Luc Vuillemin, Executive Vice President, Orange International Networks Infrastructures and Services.

„Comerţul maritim este în căutare de conectivitate globală de înaltă calitate, odată cu intrarea în următoare etapă a digitalizării care presupune implementarea mai multor soluţii AI şi tehnologii automatizate. Extinderea parteneriatului cu SES va accelera aceast proces al industriei, pe măsură ce vom oferi tot mai multe inovaţii clienţilor noştri din navigaţia maritimă.”

„Am colaborat îndeaproape cu Grupul Orange în ultimii ani pentru a furniza servicii de conectivitate de înaltă performanţă la nivel global către clienţi din diferite industrii.

Orange este primul jucător din zona telco care adoptă vitoare reţea O3b mPOWER, iar în prezent colaborăm pe Skala Global Platform.

Prin acest parteneriat, SES va furniza conectivitate la un nou nivel, generând o acoperire fiabilă globală pentru cei din industria maritimă. Soluţiile noastre cu lăţime de bandă flexibilă elimină toate barierele care ar putea reţine armatorii în a înţelege valoarea investiţiilor în digitalizare”, a declarat John-Paul Hemingway, CEO SES Networks.

Despre SES

SES are o viziune curajoasă în a oferi experienţe extraordinare oriunde pe glob, prin distribuţia conţinutului video de cea mai înaltă calitate şi oferind conectivitate neîntreruptă. Ca lider în soluţiile globale de conectivitate pentru conţinut, SES operează singura constelaţie multi-orbită de sateliţi, oferind acoperire globală şi performanţă înaltă, inclusiv sistemul de latenţă joasă O3b, pe orbită medie.

Prin utilizarea unui reţele extinse şi inteligente, pregătită pentru soluţii cloud, SES este capabilă să ofere soluţii de conectivitate de înaltă calitate oriunde la sol, pe apă şi în aer, şi este partener de încredere al celor mai importante companii de telecomunicaţii din lume, operatori de telefonie mobilă, guverne, furnizori de conectivitate şi servicii cloud, platforme video şi deţinători de conţinut.

Reţeaua video a SES transmite peste 8.650 de canale şi acoperă peste 367 milioane de gospodării, oferind servicii media administrate pentru conţinut liniar şi non-liniar. Compania este listată la bursele de la Paris şi Luxembourg (Semn: SESG). Mai multe informaţii sunt disponibile la: www.ses.com.

Despre Orange

Orange este unul dintre cei mai mari operatori de telecomunicaţii din lume, cu vânzări de 42,3 miliarde de euro în 2020 şi 139.000 de angajaţi la nivel global la 30 iunie 2021, dintre care 80.000 în Franţa. Grupul Orange are 263 de milioane de clienţi la nivel global la 30 iunie 2021, dintre care 218 clienţi de telefonie mobilă şi 22 milioane de internet fix broadband.

Grupul este prezent în 26 de ţări. De asemenea, Orange este şi un furnizor global de servicii IT şi de telecomunicaţii către companiile multinaţionale, sub brandul Orange Business Services. În decembrie 2019, Grupul şi-a prezentat planul său strategic „Engage 2025” care, ghidat de responsabilitatea socială şi faţă de mediu, are ca obiectiv să redefinească modelul de operare global.

Prin susţinerea zonelor de creştere şi plasarea datelor şi AI-ului în centrul modelului său de inovare, Grupul va deveni un angajator atractiv şi responsabil, adaptat profesiilor emergente. 

Orange este listat la Euronext Paris (simbol ORA) şi la New York Stock Exchange (simbol ORAN). Mai multe informţii pe internet şi mobil: www.orange.com, www.orange-business.com urmăreşte-ne pe Twitter: @orangegrouppr.

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus