Skip to main content

COMUNICAT. SES va susţine prin satelit operaţiunile RPAS ale Agenţiei Europene pentru Siguranţă Maritimă

 
COMUNICAT. SES va susţine prin satelit operaţiunile RPAS ale Agenţiei Europene pentru Siguranţă Maritimă

SES şi Agenţia Europeană pentru Siguranţă Maritimă (European Maritime Safety Agency - EMSA) au anunţat semnarea unui nou contract, prin care agenţia va continua utilizarea serviciilor satelitare de înaltă performanţă ale SES pentru operaţiunile Sistemelor pentru Aeronave Pilotate de la Distanţă (Remotely Piloted Aircraft Systems - RPAS).

Publicitate

Prin noua înţelegere, serviciile SES de conectivitate gestionată vor permite utilizatorilor finali să primească şi să schimbe date aproape în timp real şi să susţină nevoile operaţionale ale misiunilor pe mare.

SES este un partener tradiţional al EMSA în furnizarea de servicii integrate maritime pentru a susţine obiectivele UE în crearea unui sector maritim sigur, competitiv şi prietenos cu mediul.

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

Noul contract multianual continuă înţelegerea anterioară, care punea la dispoziţia diferitelor misiuni EMSA servicii garantate de conectivitate de înaltă performanţă pentru monitorizarea poluării, siguranţă maritimă şi supraveghere maritimă generală.  

Conform noii înţelegeri, SES va utiliza capacitatea de comunicaţii guvernamentale SATCOM în bandă Ku-, Ka- şi Ka militar şi segmentul terestru pentru a continua să furnizeze servicii de conectivitate pentru misiunile RPAS ale EMSA în diferite regiuni de coastă din Uniunea Europeană.

Serviciul va permite Sistemelor pentru Aeronave Pilotate de la Distanţă să efectueze operaţiuni pe distanţe medii şi lungi. De asemenea, serviciile de clasă GovSatCom vor oferi conectivitate navelor maritime, făcând posibilă utilizarea aplicaţiilor ce utilizează intens date - precum distribuirea de date audiovizuale ale misiunilor RPAS, securizarea accesului la reţea şi conectarea cu sediul central terestru, pentru a permite luarea deciziilor în timp util.

Soluţia de conectivitate furnizată EMSA se bazează pe platforma REACH, o nouă soluţie dezvoltată de SES special pentru utilizatorii guvernamentali şi instituţionali din Europa care necesită conectivitate rapidă, sigură şi solidă. Platforma permite utilizarea serviciilor de tip GovSatCom pentru aplicaţii pentru securitate, siguranţă şi răspuns la urgenţe.

„Odată cu creşterea numărului de senzori utilizaţi în misiunile RPAS şi traficului de date corespunzător, avem nevoie de capacităţi de tip GovSatCom care să răspundă rapid şi flexibil nevoilor de creştere a performanţei, securitate şi acoperire pentru a susţine utilizatorii. Suntem încântaţi să continuăm colaborarea cu SES pentru a asigura siguranţa maritimă a Uniunii Europene”, a declarat Maja Markovčić Kostelac, Executive Director EMSA.

„Pe măsură ce Uniunea Europeană adoptă tot mai mult soluţii RPAS pentru misiunile maritime, este prioritatea noastră să furnizăm servicii administrate de tip GovSatCom de înaltă performanţă, utilizând infrastructura terestră şi spaţială a SES, precum şi acoperirea globală multi-bandă şi multi-frecvenţă. Acest lucru oferă utilizatorului final informaţiile şi instrumentele de care are nevoie pentru a derula misiuni cu succes şi în siguranţă, inclusiv monitorizare de la distanţă şi evaluare în timp real a situaţiilor”, a declarat Philippe Glaesener, Senior Vice President for Defence, Security and Institutions, SES. „Şi nu ne oprim aici. SES continuă să pună la dispoziţie soluţii multi-orbită inovative, extinzând serviciile guvernamentale pentru a răspunde creşterii cererii.”

Noua înţelegere cu EMSA va permite statelor membre ale Uniunii Europene să acceseze serviciile de bandă Ku- şi Ka- de pe şapte sateliţi SES, precum şi serviciile în bandă guvernamental militar-Ka ale satelitului GovSat-1 şi centrele de operaţiuni GovSat din Europa. SES este singura companie care operează un total de 70 de sateliţi, inclusiv 50 de sateliţi geostaţionari, precum şi 20 non-geostaţionari pe orbită medie, oferind conectivitate SATCOM la nivel global. 

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus