Skip to main content

COMUNICAT. SES va lansa doi noi sateliţi de ultimă generaţie pentru 118 milioane de gospodării din Europa

 
COMUNICAT. SES va lansa doi noi sateliţi de ultimă generaţie pentru 118 milioane de gospodării din Europa

COMUNICAT. SES anunţă că a comandat 2 sateliţi geostaţionari (GEO) în bandă Ku pentru poziţia sa orbitală 19,2 grade Est, în vederea consolidării serviciilor premium pe care le furnizează clienţilor video din Europa şi a exploata oportunităţile din regiune.

Publicitate

Cei doi sateliţi - ASTRA 1P şi ASTRA 1Q - vor fi construiţi de Thales Alenia Space şi urmează să fie lansaţi în 2024. 

Cei doi sateliţi destinaţi poziţiei orbitale 19,2 grade Est vor îmbunătăţi operaţiunile de distribuţie de conţinut ale radiodifuzorilor importanţi din Europa

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

ASTRA 1P, un satelit clasic de fascicul larg, va permite deţinătorilor de conţinut, radio-difuzorilor privaţi sau publici din Germania, Franţa şi Spania să continue să difuzeze posturi TV prin satelit, la cea mai bună calitate a imaginii, într-o manieră eficientă din punct de vedere a costurilor.

ASTRA 1Q, un satelit de nouă generaţie, atât cu fascicul larg, cât şi cu fascicule spot cu putere mare, va putea susţine operaţiunile DTH precum ASTRA 1P. Mai mult, flexibilul ASTRA 1Q este personalizabil direct pe orbită şi poate fi mutat cu uşurinţă pe alte poziţii orbitale, ceea ce permite SES să adreseze nevoile în schimbare al clienţilor săi din domeniile video sau date.

Sateliţii operaţi de SES la poziţia orbitală 19,2 grade Est deservesc 118 milioane de gospodării europene sau peste 43% dintre toate gospodăriile cu TV din Europa. Majoritatea gospodăriilor cu televiziune prin satelit din Germania, Franţa sau Spania sunt deservite de sateliţi ASTRA.

Numărul gospodăriilor către care este furnizat conţinut HD de la aceşti sateliţi a crescut cu aproape 30% în ultimii 5 ani. Sateliţii de la poziţia orbitală 19,2 grade Est distribuie peste 1.000 de posturi TV, dintre care 440 în format HD şi 15 UHD.

Sute de posturi disponibile la 19,2 grade Est sunt gratuite (FTA - Free-to-Air), acoperind toate genurile: de la divertisment, filme, sport şi documentare la cultură, copii şi shopping, în diferite limbi: germană, engleză, franceză sau spaniolă.

„Poziţia orbitală 19,2 grade Est este unul dintre cele mai importante active ale SES, iar pentru marii radiodifuzori europeni reprezintă instrumentul cheie al creşterii audienţelor TV în ultimii  30 de ani. Aceşti doi noi sateliţi vor avea rezistenţa, fiabilitatea şi redundanţa de care clienţii noştri video au nevoie şi vor oferi servicii premium până în 2040”, a declarat Steve Collar, CEO SES.

„De asemenea, graţie tehnologiei satelitare avansate ne asigurăm că investiţia noastră va răspunde cerinţelor viitorului, prin introducerea unui grad înalt de flexibilitate în ASTRA 1Q.”

Despre SES

SES are o viziune curajoasă în a oferi experienţe extraordinare oriunde pe glob, prin distribuţia conţinutului video de cea mai înaltă calitate şi oferind conectivitate neîntreruptă. Ca lider în soluţiile globale de conectivitate pentru conţinut, SES operează singura constelaţie multi-orbită de sateliţi, oferind acoperire globală şi performanţă înaltă, inclusiv sistemul de latenţă joasă O3b, pe orbită medie.

Prin utilizarea unui reţele extinse şi inteligente, pregătită pentru soluţii cloud, SES este capabilă să ofere soluţii de conectivitate de înaltă calitate oriunde la sol, pe apă şi în aer, şi este partener de încredere al celor mai importante companii de telecomunicaţii din lume, operatori de telefonie mobilă, guverne, furnizori de conectivitate şi servicii cloud, platforme video şi deţinători de conţinut.

Reţeaua video a SES transmite peste 8.500 de canale şi acoperă peste 361 milioane de gospodării, oferind servicii media administrate pentru conţinut liniar şi non-liniar. Compania este listată la bursele de la Paris şi Luxembourg (Semn: SESG). Mai multe informaţii sunt disponibile la: www.ses.com.

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Mihai Mihai
    Satelit cu acoperire spot! La 10 ani dupa ce Intelsat-ul si Eutelsat-ul au facut asta s-a trezit si SES. Mai bine incercau sa rezolve cel mai mare failure SES: Astra2Conect denumit acum pompos SES Broadband. II bate Eutelsat-ul aici cu Tooway atat la pret cat si la viteza. Mai bine platesc niste oameni capabili sa le modernieze platfrma decat o gramada de PR-isti vai mama lor!

Trimite un comentariu

sus