Skip to main content

COMUNICAT. 5 aspecte la care să fii atent atunci când realizezi conţinut video

 
COMUNICAT. 5 aspecte la care să fii atent atunci când realizezi conţinut video

COMUNICAT. Te pregăteşti să-ţi faci intrarea în lumea creatorilor de conţinut? Lansezi un vlog, un podcast, un canal de Youtube sau vrei să faci live streaming? Iată care sunt cele mai importante aspecte pe care să le iei în considerare, ca să realizezi materiale video de calitate.

Publicitate

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

Stabileşte conţinutul, data şi canalul online pentru fiecare video

De fiecare dată când filmezi, pregăteşte un plan al cadrelor pe care urmează să le realizezi şi stabileşte care sunt mesajele pe care vrei să le transmiţi, atât prin cuvinte, cât mai ales vizual.

Dacă este vorba despre conţinut video ce urmează să fie difuzat la o dată ulterioară, corelează textul, storyboard-ul, decorurile şi ţinuta cu data la care va fi postat clipul. Adaptează durata înregistrării şi tonul de adresare la canalul online unde va fi difuzat materialul video.

Un videoclip pentru feed Facebook va avea 25-90 de secunde, iar un conţinut video pentru TikTok trebuie să aibă o durată de 15-60 de secunde. La Instagram se recomandă Stories de 15 secunde şi feed-uri de până la 30 de secunde.

Pentru Twitter este consacrată durata materialelor filmate de 45 de secunde, la LinkedIn 15-30 de secunde, iar pentru YouTube durata medie folosită de creatorii de conţinut video este de 7-15 minute.

Alege cu grijă locul de filmare în studio sau în aer liber

Când realizezi conţinut video pentru postări pe reţele sociale trebuie să alegi cu atenţie locul de filmare.

Poate fi un studio de vlogging, de o sală de evenimente, un local tip bar, club, cafenea sau chiar o cameră amenajată în locuinţa ta. De asemenea, ai opţiunea să filmezi în aer liber, ca să obţii clipuri spectaculoase, cu lumină naturală şi sonor realistic.

Decide inspirat şi optează pentru locuri de filmare cu personalitate, care să pună în valoare mesajul clipului şi să fie o noutate pentru followerii tăi.

Creează-ţi o direcţie vizuală şi promovează un stil original, ca să te remarci printre ceilalţi creatori de video content.

Utilizează echipamente video potrivite pentru fiecare tip de filmare

Acordă atenţie sporită echipamentelor foto-video pentru fiecare tip de filmare. Utilizează trepiede şi stabilizatoare de imagine, ca să obţii clipuri cu imagini clare, stabile, fără cadre mişcate sau umbre nedorite.

Achiziţionează diferite tipuri de accesorii pentru iluminarea studioului video, de exemplu lampă led foto, declanşatoare wireless, RIG-uri, follow focus, monitoare, slidere, microfoane, căşti şi accesorii microfoane.

Editează materialele video înainte de difuzare

Nu uita că simpla filmare a clipurilor nu este suficientă pentru obţinerea unor postări video de succes. Trebuie să editezi materialele filmate, înainte de difuzarea lor pe diferite canale online.

Utilizează programe speciale de editare pentru desktop (Filmora, Adobe Premier, Adobe After Effects, VSDC, Blender) sau pentru dispozitive mobile (Quick, Adobe Premier Rush, LumaFusion, KineMaster, InShot).

Stabileşte o strategie multichannel pentru filmările tale

Creează un plan editorial şi un calendar pentru postările pe care urmează să le difuzezi pe diferite canale online. Astfel vei avea o strategie coerentă şi vei realiza content video de calitate, pe baza priorităţilor pe care le-ai stabilit pe termen scurt, mediu şi lung.

Optimizează conţinutul în funcţie de dispozitivul pe care urmează să fie urmărite şi ţine seama de popularitatea mobile net-ului. 

Ia în considerare aspectele prezentate şi realizează conţinut video de calitate, pentru hobby, profesional sau social media!

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]
 

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

sus