Skip to main content

COMUNICAT. 3 sfaturi utile despre cum să îţi alegi ochelarii pentru condus

 
COMUNICAT. 3 sfaturi utile despre cum să îţi alegi ochelarii pentru condus

COMUNICAT. Ochelarii pentru condus pot fi o alegere excelentă în perioadele de amurg, când vremea era ploioasă şi întunecată sau, de cealaltă parte, în plină zi, atunci când soarele bate cu putere.

Publicitate

Fie că porneşti la drum pe distanţe lungi sau obişnuieşti să conduci zilnic în oraş, ochii tăi vor resimţi schimbările de lumină atunci când te afli la volanul maşinii tale.

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

Pentru a evita senzaţia de oboseală a ochilor, pentru a avea o vedere foarte clară şi a reduce reflexiile vei avea nevoie de ochelari speciali pentru condus. Iată

3 sfaturi utile despre cum îi alegi:

Optează pentru ochelari polarizaţi

Ochelarii polarizaţi sunt cei care oferă o calitate clară asupra imaginilor din jur în timpul perioadelor în care lumina naturală este fie foarte puternică, fie foarte scăzută. De exemplu, după ploaie, când străzile sunt umede, reflexiile te pot induce în eroare cu ochiul liber.

Lentilele polarizate sunt ideale pentru condus pentru au un filtru care împiedică aşa numitul efect de orbire. Acest lucru este valabil şi în cazul luminii foarte puternice a soarelui. 

Pentru a oferi protecţie ochilor tăi atunci când te afli la volan poţi opta pentru un model de ochelari Polaroid pentru condus, cu lentile polarizate şi cu rame în forma potrivită fizionomiei tale.

Pe lângă ochelarii de condus de sine stătători, există şi varianta lentilelor cromatice la cei de vedere, care au capacitatea de a se închide şi deschide la lumina puternică şi care au protecţie atât împotriva razelor UV, cât şi anti-reflexii.

Alege cu atenţie culoarea lentilelor

Un alt criteriu în alegerea ochelarilor pentru condus este culoarea lentilelor. Aceasta nu se alege întâmplător, căci unele culori pot reduce contrastul şi modifica nuanţele din jur.

Sunt recomandaţi pentru condus ochelarii cu lentile maro, galbene sau gri care nu distorsionează şi care oferă un contrast optim astfel încât vizibilitatea la volan să fie una cât mai bună. Şi lentilele în degrade sunt o opţiune bună pentru şoferi.

De cealaltă parte, este de preferat să eviţi lentilele foarte întunecate şi pe cele oglindă, căci pot afecta foarte mult vizibilitatea, mai ales pe timp de ceaţă, la amurg şi în alte situaţii în care vizibilitatea este redusă. Şi culorile lentilelor precum cele albastre sau roz pot distorsiona nuanţele din jur şi sunt, de asemenea, de evitat.

Forma ramei ochelarilor este şi ea importantă

Forma ochelarilor pentru condus nu trebuie aleasă întâmplător pentru că este un criteriu în materie de vizibilitate. Fiind vorba de un accesoriu, acesta ar trebui să se potrivească fizionomiei feţei tale şi, bineînţeles, preferinţelor proprii. Totuşi, trebuie să iei în calcul că ai nevoie de un câmp vizual foarte mare atunci când porţi ochelarii pentru condus şi să vezi foarte bine inclus în părţile laterale.

Optează pentru lentile mari, cu ramă subţire şi braţe înguste, în aşa fel încât să ai vizibilitate laterală. Alege fie rame din metal, fie varianta din plastic, dar care să nu fie foarte groasă.

Ochelarii pentru condus se aleg ţinând cont de funcţionalitatea şi de confortul pe care ţi le oferă atunci când porneşti la drum cu maşina, motocicleta, scuterul.

Acest accesoriu are rolul de a îmbina utilul cu plăcutul, în aşa fel încât să porţi un accesoriu modern, potrivit fizionomiei feţei tale şi în acelaşi timp funcţional, care să îţi sporească vizibilitatea în condiţii de lumină redusă sau prea puternică. Înainte de a achiziţiona ochelarii, citeşte recomandările şi indicaţiile oferite de producător cu privire la gradul de protecţie UV, mod de utilizare şi dacă sunt creaţi special pentru a fi folosiţi în timpul condusului.

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

 

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

sus