Skip to main content

COMUNICAT. Studio românesc achiziţionat de Fortis, companie internaţională dezvoltatoare de jocuri video

 
Daniel Nay, co-fondator Metagame
Daniel Nay, co-fondator Metagame

COMUNICAT. Compania Fortis, dezvoltator şi publisher de jocuri video internaţíonal, a achiziţionat companiea din România care a făcut jocurile Tap Busters: Bounty Hunters şi Zombieland: AFK Survival.

Publicitate
Fortis a cumpărat compania Metagame, din România. Metagame este un studio dezvoltator de jocuri mobile din Bucureşti fondat de Dan Teodorescu şi Daniel Nay, doi veterani ai industriei de jocuri video din România, împreună cu cunoscutul artist Noper (Radu Pop).
 
Studioul românesc a creat senzaţie în 2017 odată cu lansarea Tap Busters: Bounty Hunters, un joc de tip idle RPG cu un stil artistic remarcabil si un simţ al umorului deosebit.

Detalii, în continuare:

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

Fondată de veterani ai industriei, Fortis este un nou dezvoltator şi publisher de jocuri video internaţíonal care îşi propune să ofere, printr-o formă de divertisment interactiv, experienţe sociale semnificative.

Compania se află într-o creştere rapidă, deja numărând peste 150 de angajaţi şi o echipă de conducere formată din antreprenori şi directori executivi de la companii precum Electronic Arts, WB Games, Zynga, Smule şi altele. Fortis este o filială deţinută integral de compania globală de resort-uri Las Vegas Sands (NYSE:LVS).

Echipa fondatoare este alcătuită din: Steven Chiang, preşedintele Fortis, fost Executive Vice-President la Worldwide Studios şi WB Games, cofondator al EA Tiburon şi preşedinte al studiourilor la Zynga. Shawn Foust, directorul operaţional la Fortis, este fost director executiv la WB Games şi CEO la Plexchat. Calvin Lau, fost lead designer al multor jocuri de succes, ocupă poziţia de chief product officer în cadrul Fortis.

"În opinia noastră, ne aflăm la începutul unei noi oportunităţi uriaşe pentru ca jocurile să aibă cel mai mare şi mai pozitiv impact asupra culturii la nivel global şi la cel al experienţei umane", a declarat Steven Chiang, co-fondator şi preşedinte al Fortis.

"Misiunea Fortis este de a crea lumi relevante, care sunt profund sociale, pe o multitudine de platforme şi genuri, care să susţină construcţia de relaţii semnificative şi de comunităţi sănătoase, prin intermediul jocurilor.

Pentru a ne realiza viziunea, avem sprijinul financiar şi angajamentul pe termen lung din partea Sands, o echipă experimentată de executivi şi o echipă talentată, în dezvoltare rapidă la nivel mondial."

Ca parte a strategiei sale pe termen lung, Fortis şi-a consolidat echipa prin achiziţii şi angajări la nivel global. În acest sens, compania a achiziţionat recent trei echipe de dezvoltare: Doppio Games din Portugalia, Oktagon Games din Brazilia şi Metagame din România.

Metagame este un studio dezvoltator de jocuri mobile din Bucureşti fondat de Dan Teodorescu şi Daniel Nay, doi veterani ai industriei de jocuri video din România, împreună cu cunoscutul artist Noper (Radu Pop). Studioul a creat senzaţie în 2017 odată cu lansarea Tap Busters: Bounty Hunters, un joc de tip idle RPG cu un stil artistic remarcabil si un simţ al umorului deosebit.

În 2019, Metagame a lansat Zombieland: AFK Survival, bazat pe seria de filme cu acelaşi nume produsă de Sony Pictures.

Jocul a fost extrem de lăudat de fanii francizei dar şi de jucători de mobile din toată lumea, fiind apreciat atât pentru varietatea mecanicilor de joc, a eroilor şi obiectelor de colectat, cât şi pentru programul frenetic de evenimente speciale susţinut de la lansare până în prezent. Ambele jocuri au atins o audienţă globală, având în total peste 7 milioane de descărcări.

Daniel Nay, Senior Producer în cadrul Fortis (anterior co-fondator şi CEO al Metagame):

„Este o oportunitate incredibilă să ne alăturăm familiei Fortis”, a spus Daniel Nay, co-fondator Metagame. „Echipa de conducere are o viziune extrem de convingătoare pentru jocurile pe care dorim să le realizăm şi înţelege importanţa atragerii celor mai bune talente din întreaga lume.

Ne aşteaptă o călătorie palpitantă, având sprijinul financiar şi angajamentul companiei Sands.”

Fortis urmăreşte crearea următoarei generaţii a modelului jocurilor ca servicii (games-as-service), punând accent pe aspectele de game design şi mecanismele sociale pentru a permite dezvoltarea de societăţi digitale şi experienţe de grup durabile, cu scopul de a stimula crearea de relaţii şi amintiri.

Fondatorii consideră că experienţele sociale din jocurile online pot fi mai pozitive şi semnificative, şi că jocurile pot deveni principala formă de divertisment social. Jocurile Fortis vor aduce o componentă socială puternică în cadrul unei mari varientăţi de titluri şi genuri noi sau insuficient explorate în peisajul actual al pieţei de jocuri video.

"La Sands, credem că divertismentul interactiv este cel mai accesibil mijloc din lume pentru a oferi oamenilor experienţe sociale distractive şi memorabile", a declarat Patrick Dumont, preşedinte şi COO al Sands.

"Echipa de conducere de la Fortis, formată din antreprenori şi directori de la unele dintre cele mai importante companii în domeniul jocurilor video, reuneşte talentul şi experienţa potrivite pentru a crea un nou tip de companie de jocuri video construită de la zero, pentru o nouă eră.

Suntem pregătiţi să investim la scară largă pe termen lung pentru a ajuta Fortis să se impună ca o companie de anvergură."

Fortis este o companie dezvoltatoare de jocuri video care se bazează pe oportunităţile create de schimbările tehnologice şi culturale ale unei noi ere. Compania va profita de posibilităţile infinite oferite de streaming, de noile platforme de comunicare şi de cel mai mare grad de accesibilitate la nivel mondial de până acum a experienţelor de joc de înaltă calitate.

Fortis funcţionează ca un studio global unificat, conceput pentru a valorifica talentele din întreaga lume, indiferent de locaţie.

Despre Fortis

Fortis este un dezvoltator şi publisher de jocuri video dedicat construirii celor mai bune experienţe sociale în jocuri. Fortis este o filială deţinută integral de Las Vegas Sands şi are echipe în întreaga lume, cu birouri în SUA, Marea Britanie, Canada, Marea Britanie, Canada, Portugalia, Brazilia

Despre Sands (NYSE: LVS)

Sands, cel mai important dezvoltator şi operator din lume de resort-uri de clasă mondială,  promovează turismul de agrement şi de business şi oferă beneficii economice semnificative, creând locuri de muncă, oportunităţi financiare pentru business-urile locale, facând investiţii în comunitate pentru a face din regiunile gazdă locuri ideale pentru a trăi, a munci şi a vizita.

Portofoliul de proprietăţi al Sands include emblematicele Marina Bay Sands din Singapore şi The Venetian Macao, The Plaza şi  Four Seasons Hotel Macao, The Londoner Macao, The Parisian Macao şi Sands Macao în Macao, China, prin intermediul participaţiei majoritare în Sands China Ltd.

Sands se dedică a fi un cetăţean corporativ model, ancorat de principiile de bază de a servi oamenii, planeta şi comunităţile, performanţa în materie de responsabilitate corporativă ducând la recunoaşterea Sands ca una dintre cele mai admirate companii din lume de către revista Fortune şi la includerea în indicii de sustenabilitate Dow Jones la nivel global şi pentru America de Nord. Pentru a afla mai multe, vizitaţi www.sands.com.

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus