Skip to main content

COMUNICAT. Tehnici de relaxare pentru un somn odihnitor

 
Foto - Pixabay
Foto - Pixabay

COMUNICAT. Somnul reprezintă singura modalitate naturală de refacere a organismului tău. De durata şi de calitatea somnului tău depinde cum va arăta ziua din punct de vedere al energiei, productivităţii şi echilibrului emoţional.

Publicitate

Pe măsură ce anii trec, pierderea unei singure nopţi va fi mai greu de recuperat.

Experimentând următoarele tehnici de relaxare, te vei putea bucura de un somn mai bun de noapte şi implicit de zile mai bune.

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

Renunţă seara la ecrane

Expunerea la lumină artificială după lăsarea serii nu face altceva decât să-ţi păcălească creierul că este încă zi.

Astfel se amână crearea de hormoni precum melatonina, care ajută la relaxare şi somn profund. Dintre toate, cel mai mult te afectează lumina albastră, pe care deşi nu o percepi drept colorată, o întâlneşti privind orice ecran de telefon mobil, laptop sau televizor.

Chiar şi pe timp de zi este bine să porţi ochelari de vedere cu factor de protecţie dovedit împotriva luminii albastre. Pentru a adormi mai uşor şi a dormi mai bine, cu cel puţin două ore înainte de culcare este bine să nu priveşti nici un fel de ecran.

Din acest motiv, în dormitor nici nu trebuie să existe televizor. Iar pe noptiere este suficientă o veioză de veghe şi o carte bună.

Stabileşte un program de odihnă

Ritmul circadian este definitoriu pentru calitatea somnului. Corpul tău funcţionează cel mai bine atunci când se respectă anumite cicluri.

Sincronizarea timpilor de odihnă cu cei de alimentaţie şi de acţiune îţi va ajuta organismul să dozeze energia de la un ciclu la altul.

Aşadar, încearcă pe cât este posibil să-ţi faci un program clar de somn, cu respectarea orelor. Este mai bine să te culci şi te trezeşti în fiecare zi la aceleaşi ore decât să profiţi de o zi mai liberă pentru a dormi mai mult. Încearcă mai multe intervaluri orare de somn şi alege-l pe cel care dă cele mai bune rezultate.

Decât să te culci devreme şi să te trezeşti înainte de răsărit, mai bine amâni culcarea cu o oră sau două pentru a te trezi la ora dorită. 

Fă mişcare

Relaxarea corpului este cel mai uşor de obţinut după efort. Persoanele active au parte de somn de calitate. Şi în acest caz ritmul este esenţial. Stabileşte un program clar de mişcare, dacă se poate zilnic. 15 minute de exerciţii fizice îndată după ce te-ai trezit îţi oferă energie pentru întreaga zi.

Seara poţi evita efortul intens, dar asta nu înseamnă că mişcarea nu este de folos. Dacă însă eşti adeptul mişcării după programul de serviciu, alege sesiuni de antrenament cu cel puţin 3 ore înainte de somn. Specialiştii spun că este suficientă o jumătate de oră de mers pe jos pentru îmbunătăţirea calităţii somnului.

Poate rezultatele nu se vor vedea din prima săptămână de program activ, însă dacă ai răbdare şi menţii ritmul, rezultatele nu vor întârzia să apară.

Pentru refacerea organismului după efortul fizic, cea mai bună soluţie este o sesiune de masaj.

Atenţie la mâncare şi băutură

Obiceiurile alimentare de peste zi influenţează calitatea somnului. Cofeina, nicotina şi alcoolul sunt substanţe nocive care îţi tulbură odihna. Un regim de viaţă echilibrat presupune să mizezi pe aportul nutritiv descrescător, cu micul dejun drept principala masă a zilei şi cina doar ca gustare.

Dacă mesele de dimineaţă şi prânz au o mulţime de opţiuni pentru digestie, ultima masă a zilei lasă totul în sarcina organismului.

Evită să consumi alimente sau băuturi cu acid sau picante. În ceea ce priveşte alcoolul, un singur pahar de vin este suficient la cină. Excesul de lichide seara, indiferent de natura lor, poate determina treziri frecvente pentru a merge la baie în timpul nopţii.

Calitatea somnului depinde în foarte mare măsură de ritmul de viaţă. În timpul odihnei de noapte, creierul tău sedimentează informaţiile acumulate de-a lungul întregii zile şi se pregăteşte pentru un nou ciclu. Cu cât reuşeşti să te relaxezi mai mult, cu atât vei avea parte de o odihnă mai bună.

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus