Skip to main content

COMUNICAT. Tendinte de design interior de care ar trebui tinut cont in 2023

 
COMUNICAT. Tendinte de design interior de care ar trebui tinut cont in 2023

COMUNICAT. Cand proiectam designul interior al unei locuinte, pe langa tendintele in curs, trebuie sa tinem cont de preferintele proprii si de functionalitate. Prin urmare, sunt necesare solutiile care tin cont de toate aceste aspecte si, incepand cu 2023, cat mai sustenabile si mai prietenoase cu mediul inconjurator.

Publicitate

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

Tinand cont de acest aspect, din case nu ar trebui sa lipseasca decoratiunile naturale, tonurile pamantii care sunt asociate cu natura si au efect calmant, dar nici accentele argintii care confera spatiului un plus de rafinament.

Continua sa citesti pentru a afla mai multe detalii despre tendintele de care ar trebui sa tii cont in materie de design interior in 2023.

Tonurii pamantii in nuante calde

Tendintele acestui an se pliaza pe tonuri si culori precum roz, mov, maro, ruginiu, caramel, crem sau culoarea piersicii care confera spatiului un aer usor feminin. Toate sunt nuante inspirate din natura si se pot incorpora in designul interior in diverse moduri. De la tamplaria din lemn stratificat in nuanta maronii sau ruginii, pana la tapete, tesaturi si covoare care redau peisaje naturale, frunze, flori sau animale.

Revine neoclasicismul

O alta tendinta a anului in curs este revenirea stilului neoclasic cu linii cat mai precise si mai simetrice. Este un stil care se poate armoniza usor cu alte stiluri, conferind spatiului un plus de eleganta si rafinament. Astfel interioarele vor fi formale, avand un aspect luxuriant si, totodata, modern. De asemenea, piesele de marmura grea din bai si bucatarii vor fi inlocuite de mozaic si terazzo care creeaza interioare mai calduroase si mai primitoare.

Corpuri de iluminat din hartie si tesaturi

Intrucat creeaza o iluminare ambientala placuta si calda, revin in tendinte corpurile de iluminat cu abajur din hartie sau din panza. Acestea sunt in deplina concordanta cu tendinta de a fi in comuniune cu natura creand spatii de locuit in care sunt incorporate cat mai multe materiale naturale.

Detalii si accente argintii

Este anul in care detaliile si accesoriile aurii ar trebui inlocuite cu cele argintii sau din fier. Astfel, in 2023 ar trebui sa vedem in interioarele moderne sfesnice, boluri decorative sau finisaje din aluminiu lustruit, otel inoxidabil, nichel sau argint lucios. Sunt materiale a caror textura si stralucire captivanta confera oricarui spatiu un aer sofisticat si elegant.

Detalii din piatra

Tocurile usilor, pervazele ferestrelor, plintele si blaturile ar trebui realizate din piatra  naturala. Desi nu este o tendinta noua, in 2023 va capata amploare, piatra fiind intens folosita in detaliile arhitecturale. Acest detaliu va face ca spatiile sa para usor rulate si atemporale, conferindu-le durabilitate si facandu-le mai sustenabile.

Tesaturi monocromatice

O alta tendinta a anului in curs este folosirea tesaturilor monocromatice pentru a decora o camera. Este un aspect care va face ca spatiul sa devina mai confortabil, mai sic si, totodata, mai senin. Camerele monocromatice in care ornamentele au aceeasi culoare cu peretii sunt de impact. Prin urmare, este momentul sa uitam de tavanele albe si sa ne orientam catre culori mai vii, adoptand stratificarile si textilele monocromatice si diversitatea tonurilor apropiate.

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

sus