Skip to main content

COMUNICAT. Termoizolarea pereţilor cu rigips: 6 materiale de care ai nevoie

 
COMUNICAT. Termoizolarea pereţilor cu rigips: 6 materiale de care ai nevoie

COMUNICAT. Plăcile de rigips sau gips carton sunt folosite pentru izolarea termică şi fonică a pereţilor şi tavanelor încăperilor cu umiditate normală şi mansarde sau poduri. Acestea sunt potrivite şi pentru spaţii de birou, băi sau bucătării.

Publicitate

De asemenea, plăcile de rigips oferă şi o fonoizolaţie de calitate. Pentru ca procesul de montare să fie cât mai rapid şi eficient, iată de ce materiale vei avea nevoie:

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

1. Adeziv

Indiferent de suprafaţa pe care vei instala plăcile de rigips, trebuie să alegi adezivul potrivit. Este recomandat ca acesta să fie rezistent la foc şi la umezeală.

Înainte de a aplica adezivul, trebuie să te asiguri că suprafaţa este curată şi că nu prezintă denivelări semnificative.

Dacă vrei să aplici adezivul pe suprafeţe vopsite este recomandat să îndepărtezi stratul de vopsea înainte de a aplica adezivul.

2. Şuruburi

Vei avea nevoie de şuruburi pentru a fixa plăcile de gips carton pe suprafaţa pe care le instalezi. Trebuie să le alegi în funcţie de dimensiuni, în special de grosimea plăcilor. Alege negrese pentru rigips pentru a fixa plăcile pe profile.

Cuiele cu filet se introduc cu ajutorul bormaşinii la o distanţă de 30 de centimetri unul faţă de celălalt. De asemenea, acestea trebuie fixate la aproximativ 13 milimetri distanţă faţă de marginea plăcii.

3. Profile

Plăcile de gips carton se montează pe profile metalice. Acestea devin structura metalică pe care se bazează termoizolarea cu rigips. Acestea se pot monta alăturat sau intercalat.

Între profile se include şi un strat de vată minerală, iar dacă alegi montarea intercalată vei obţine o suprafaţă mai subţire şi vei putea economisi spaţiu.

Profilele sunt fabricate din tablă de oţel, sunt anticorozive şi pot fi folosite atât pentru proiecte de interior, cât şi de exterior.

4. Chit de rosturi

Chitul de rosturi se foloseşte pentru finisarea rosturilor de plăci gips carton şi ale tencuielii. Acesta este indispensabil în procesul de termoizolare cu rigips, deoarece te ajută să obţii o suprafaţă cât mai netedă şi pregătită de vopsire.

Chitul se usucă în aproximativ 5 ore de la aplicare, iar rezultatul este o suprafaţă uşor de şlefuit.

5. Accesorii metalice

Piesele şi accesoriile de metal pentru gips carton te ajută să instalezi plăcile şi profilele pentru proiectul de termoizolaţie.

Vei avea nevoie de tije cu ochi, pentru fixarea pieselor suspendate, pentru tavanele din gips carton.

Vinclul metalic de îmbinare este un alt accesoriu necesar în montarea plăcilor. Acesta este folosit pentru prinderea profilelor metalice de suportul portant.

Colţarele pentru profil se folosesc pentru prinderea profilelor metalice şi la montajul structurii pereţilor sau plafoanelor din gips carton. Aceste accesorii se pot dovedi folositoare pentru diferite proiecte de amenajare şi construcţie din locuinţă.

6. Maşină de găurit şi înşurubat

O maşină de găurit şi înşurubat sau chiar o şurubelniţă electrică te va ajuta să fii mai eficient şi să economiseşti timp. În special datorită procesului care implică montarea diferitelor şuruburi şi a profilelor, dar şi a plăcilor.

Alege o unealtă cât mai versatilă şi rezistentă, pentru a o folosi în toate lucrările pe care le întreprinzi în locuinţa ta.

Alege materialele şi accesoriile necesare pentru a termoizola o încăpere cu rigips, iar dacă ai dubii în privinţa materialelor de care ai nevoie, consultă-te cu un specialist în domeniu.

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

 

 

 

 

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus