Skip to main content

COMUNICAT. Amenajarea terasei la casă: cele mai inspirate opţiuni

 
Foto | Unsplash.com
Foto | Unsplash.com

COMUNICAT. Amenajarea terasei locuinţei are în vedere multitudinea de cerinţe dar şi de idei noi care au apărut de-a lungul tendinţelor.

Publicitate

Terasele sunt spaţii de relaxare şi necesită o amenajare în conformitate cu cerinţele de confort, aşa că dacă ai în plan o astfel de amenajare iată care sunt cele mai inspirate opţiuni. 

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

Terasa acoperită pentru un plus de protecţie

Terasa poate fi amenajată în prelungirea locuinţei, drept pentru care vei avea nevoie de o structură de rezistenţă realizată în mod corect şi de un acoperiş potrivit, similar cu cel al casei.

Poţi comanda tigla metalica de la magazine de specialitate, care să te îndrume spre alegerea celui mai bun produs, care să se potrivească cel mai bine nevoilor tale.

Ţigla metalică este un material care protejează foarte bine structurile de intemperii, fiind tratate anticoroziv astfel încât rugina să nu pună probleme. Tigla metalică se potriveşte foarte bine şi în peisagistica şi arhitectura uzuală, aşa că nu va trebui să îţi faci griji cu privire la aspectele estetice.

Alege lemnul pentru structură de rezistenţă

Pentru a realiza o terasă închisă sau semi-închisă, poţi opta pentru lemn, deoarece acesta este o structură uşoară, care nu va încărca foarte mult construcţia.

În plus, lemnul este un material rezistent, care va face faţă efortului de a susţine întreaga structură, dar şi încărcărilor ce provin din condiţii meteorologice.

Lemnul este tratat pentru a rezista cât mai bine umidităţii, dar şi acţiunii insectelor, aşa că vei şti că ai ales cea mai bună soluţie pentru terasa ta.

Lemnul este o opţiune foarte bună şi pentru că se potriveşte spaţiului exterior, naturii, pentru că de cele mai multe ori terasele sunt realizate tocmai pentru a face o trecere lejeră spre colţul de natură al grădinii tale.

Alege piatra naturală pentru placarea terasei

Piatra naturală va aduce un plus de confort atât la nivel estetic, cât şi la nivel funcţional, deoarece vei putea îngriji foarte bine suprafeţele placate în acest fel. Piatra naturală este deosebit de rezistentă, iar opţiunile sunt multiple.

Poţi alege marmură, travertin chituit sau nechituit sau chiar granit (fiamat sau nu) , sau poţi opta pentru ardezie ca strat de finisare.

Piatra naturală poate fi spălată cu presiune, nu adună murdărie pentru că se montează fără rosturi, oferind astfel suprafeţe foarte uşor de curăţat.

În plus, piatra naturală rezistă pe întreaga durată de viaţă a construcţiei şi din acest motiv nici nu va mai fi nevoie să intervii pentru a schimba ceva din aspectul terasei tale.

Optează pentru mobilier special de exterior

Dacă vrei să amenajezi terasa ca un colţ de relaxare, atunci ia în calcul şi achiziţionarea unui mobilier special pentru terasă, pentru exterior.

În general sunt preferate elementele din oţel acoperite cu piele naturală sau sintetică, sau alte tipuri de materiale care pot rezista la condiţii exterioare de mediu: ploaie, soare puternic, vânt, etc.

Poţi opta pentru canapele sau fotolii care să aducă şi un plus de stil terasei tale, astfel încât rezultatul final să te îmbie la relaxare.

Iluminează discret terasa

Terasele au nevoie de un iluminat potrivit, mai ales dacă vrei să foloseşti spaţiul pentru serile răcoroase de vară.

Câteva leduri sau ghirlande cu lumini difuze te pot ajuta să obţii o lumină discretă, aparentă, care să te îmbie la petrecerea timpului afară.

Nu uita însă că vei avea nevoie şi de o sursă principală de iluminare, aşa că ia în calcul montarea unei aplice de exterior, care să îţi ofere vizibilitatea dorită. Poţi opta şi pentru lămpi solare sau lumini de veghe, toate amenajate astfel încât să ofere terasei tale aspectul dorit.

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus