Skip to main content

COMUNICAT. Tipuri de lentile şi cum le întreţii corect

 
COMUNICAT. Tipuri de lentile şi cum le întreţii corect

COMUNICAT. Lentilele de contact reprezintă dispozitive medicale care pot fi purtate pentru a corecta diverse defecte de vedere, ca o alternativă la ochelari. Ele sunt recomandate şi în cazul unor alte afecţiuni oftalmologice, dar pot avea şi scop pur estetic, permiţând schimbarea culorii ochilor.

Publicitate

Fiind incluse în categoria de dispozitive medicale de tipul IIB, purtarea acestora vine cu oarecare riscuri. De aceea, este foarte important să ştii care sunt tipurile de lentile de contact, cum ar trebui utilizate şi cum să le întreţii corect.

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

Tipuri de lentile de contact

După material

Lentilele de contact pot fi caracterizate în funcţie de mai mulţi factori, unul dintre ele fiind natura materialului din care sunt realizate.

Cele moi pot fi de unică folosinţă sau pot avea o anumită perioadă de valabilitate. Acestea se pot purta până la 12 ore pe zi, în funcţie de recomandările medicului oftalmolog, însă există şi lentile de contact de noapte, care pot fi purtate pe o perioadă mai extinsă.

După acelaşi criteriu, putem menţiona şi lentilele hibride, realizate dintr-un material mai tare la interior, cu marginile mai moi. De asemenea, există şi lentile rigide, care sunt mult mai dure şi ar trebui purtate o perioadă mai scurtă de timp (8-10 ore).

După scop

Un alt criteriu de caracterizare a lentilelor de contact este scopul acestora. Primul tip ce merită menţionat este cel a lentilelor corectoare, care au acelaşi rol ca ochelarii. Desigur, acestea se împart la rândul lor în mai multe categorii, în funcţie de defectul de vedere pentru care sunt realizate.

Aceste dispozitive pot fi utilizate şi pentru a trata alte afecţiuni ale ochiului. Aşadar, acestea au scop terapeutic şi acţionează similar cu aplicarea unui pansament ocular.

În funcţie de problema căreia îi sunt adresate, ele pot fi şi de tip protetic, recomandate în cazul leziunilor sau traumatismelor suferite la nivelul ochilor.

Ultimul tip de lentile din această categorie sunt cele colorate, care nu au scop medical, ci doar estetic. Acestea schimbă nuanţa ochilor şi nu sunt create pentru a fi purtate permanent. În funcţie de densitatea culorii, ele pot fi folosite între 10 şi 12 ore.

După dimensiune

În cele din urmă, vom prezenta şi ultimul criteriu după care putem diferenţia între diverse tipuri de lentile, şi anume dimensiunea lor.

Lentilele mici se numesc şi corneene, deoarece acoperă doar corneea, în timp ce lentilele de dimensiuni mai mari ating şi sclerotica, aşa că poartă numele de sclerale.

Întreţinerea lentilelor de contact

Pentru a menţine sănătatea ochilor, este important ca aceştia “să respire”, adică să poată pătrunde o anumită cantitate de oxigen în zona corneei.

Fiecare tip de lentilă are un anumit grad de permeabilitate, însă toate vor trebui curăţate cu mare grijă, pentru a evita depunerea de impurităţi.

Curăţarea lentilelor va trebui să aibă loc zilnic, după ce sunt date jos. Pentru a le spăla corespunzător, se recomandă utilizarea unei soluţii speciale, care le dezinfectează eficient şi elimină toate impurităţile acumulate în timpul zilei.

Singurele lentile care nu au nevoie de curăţare zilnică sunt, desigur, cele de unică folosinţă, dar şi cele care pot fi purtate pe perioade mai lungi de timp, inclusiv pe timpul nopţii.

Este important şi ca lentilele de contact să fie depozitate în mod corespunzător atunci când nu sunt utilizate. Foloseşte o casetă specială, cu compartimente separate pentru fiecare lentilă în parte, marcate cu dreapta şi stânga.

Asigură-te că le aşezi în compartimentul dedicat, pentru a le aplica în mod corect pe ochi.

Lentilele de contact reprezintă o alternativă eficientă la purtatul ochelarilor, dar pot fi folosite şi pentru tratarea altor afecţiuni sau doar cu scop estetic. Însă, fiind dispozitive medicale, este important să apelezi la această soluţie doar în urma unui consult oftalmologic şi să respecţi întocmai sfaturile medicului.

Foloseşte lentilele cu grijă şi curăţă-le zilnic şi, astfel, nu vei avea parte de neplăceri.

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus