Skip to main content

COMUNICAT. Tipuri de turbine auto şi cum să le întreţii

 
 COMUNICAT. Tipuri de turbine auto şi cum să le întreţii

COMUNICAT. Industria auto se află în centrul eforturilor de reducere a nivelului de poluare din marile oraşe, de aceea multe modele de autoturisme au trecut de la variantele clasice de alimentare pe benzină şi motorină la maşini electrice şi de tip hibrid.

Publicitate

Printre componentele cele mai importante ale acestor automobile ecologice, ce înglobează tehnologii inovative, se află turbinele sau turbosuflantele.

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

Iată care sunt principalele tipuri de turbine auto şi cum să le întreţii, ca să asiguri ritmul de  recondiţionare turbină hibrid necesar unei funcţionări optime a motorului:

Turbine cu geometrie fixă

Turbinele auto cu geometrie fixă sunt dispozitive mecanice proiectate pentru autovehicule ce utilizează presiunea gazelor reziduale de ardere evacuate de motor pentru acţionarea turbinei ce comprima aerul aspirat şi-l duce în sistemul de admisie al motorului.

Astfel se realizează supraalimentarea cu aer şi combustibil din camera de ardere internă, urcă presiunea în cilindri şi este generat un cuplu motor mai mare decât printr-o alimentare atmosferică normală a motorului maşinii.

Turbinele cu geometrie fixă sunt compuse din rotor central, corpul ansamblului cu două camere de aer şi lagărul pentru rotor, turbina de antrenare ce este acţionată de gazele de eşapament şi turbina de compresie a aerului aspirat din exterior şi direcţionat în admisia motorului.

Prin montarea de turbosuflante cu geometrie fixă automobilul beneficiază de o putere crescută, este redus consumul de combustibil, iar volumul emisiilor de noxe este mai mic.

Se recomandă întreţinerea turbinelor la service-uri de specialitate, precum Robnec, unde se poate realiza diagnosticarea turbosuflantelor şi se recondiţionează, se repară şi se echilibrează toate tipurile de turbine.

Turbine cu geometrie variabilă

Turbinele cu geometrie variabilă se bazează pe mecanisme cu o configuraţie mobilă, adaptată la nevoia de aer comprimat pentru motoarele diesel şi de amestec de carburant pentru motoarele pe benzină.

Prin utilizarea de turbosuflante cu geometrie variabilă autoturismele vor înregistra performanţe superioare: fără pierderi de presiune la supapa de evacuare, cu un raport mai bun între consumul de aer şi cel de combustibil şi cuplul maxim de vârf la turaţii reduse ale motorului.

Sunt îmbunătăţite performanţele la frânarea motorului şi controlul asupra fluxului EGR la motoarele diesel cu sisteme de înaltă presiune (HPL).

Presiunea de supraalimentare se exercită printr-un compresor axial, iar aerul curat este aspirat prin filtru în galeria de supraalimentare. Pompa centrală livrează uleiul de ungere sub presiune rotorul vine cu lagăre de alunecare, şi procesul de etanşare se realizează cu ajutorul segmenţilor.

Sunt folosite tot mai mult turbine cu geometrie variabilă, actuator electronic şi corp răcit cu apă. Aceste turbosuflante au configuraţie simplificată şi fiabilitate sporită, asigură o sursă bună de putere pentru motor şi un sistem cu rol de frânare pe sistemul de evacuare.

Este foarte importantă colaborarea cu firme cu experienţă în recondiţionarea turbinelor, aşa cum este Robnec, deoarece turbosuflantele cu geometrie variabilă necesită revizii şi operaţiuni de curăţare la fiecare 80000 de kilometri.

Solicitarea termică este foarte mare, de aceea trebuie respectate cu stricteţe vizitele la service-uri autorizate şi specializate în diagnosticarea turbinelor.

Testările sunt efectuate pe utilaje computerizate şi în urma testării MRV, service-ul Robnec emite un bon cu dezechilibrele înregistrare la nivel micronic sau, în cazul în care turbina funcţionează în parametri, emite un certificat de garanţie pentru un an de zile.

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus