Skip to main content

COMUNICAT. Tipuri de pompe de apă

 
Foto - Pixabay
Foto - Pixabay

COMUNICAT. Lumea se schimbă extrem de mult de la o zi la alta, iar schimbările climatice fac parte din noul normal. Apa este cea mai importantă substanţă pentru viaţă şi nu putem trăi fără ea. În trecut, când tehnologia nu se afla în punctul în care se află astăzi, multe persoane se bazau pe apa de pe pânza freatică, care era exploatată cu ajutorul fântânilor. 

Publicitate

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

Totuşi, ne aflăm în secolul XXI, iar acest fapt are o mulţime de beneficii de care ar trebui cu toţii să profităm.

În România, avem disponibile o mulţime de tipuri de pompe de apă, cele mai populare fiind cele de tip hidrofor, pe care le ştim cu toţii. Dar cât de mulţi dintre voi au auzit de motopompă, pompă centrifugă, pompă de grădină, pompă de recirculare, pompă submersibilă? Dar de un presostat de hidrofor? Vom încerca să acoperim în acest articol câţ mai multe detalii posibile despre tipurile de pompe disponibile pe teritoriul ţării noastre.

Ce este o motopompă

De cele mai multe ori, o motopompă are în componenţa sa un motor în 4 timpi şi este folosită deseori pentru excesul de apă format în zonele predispuse la inundaţii, eliminând excesul de apă nedorit. Dar ele mai pot fi folosite şi pentru irigarea culturilor de pe terenurile mari, irigarea grădinilor, livezilor, podgoriilor, şi aşa mai departe.

O motopompă poate folosi apa din lacuri şi râuri şi este indispensabilă pentru zonele inundate şi pentru oprirea incendiilor. Motopompele funcţionează doar pe un tip de combustibil, fie benzină sau motorină, şi avem mai multe tipuri, ele împărţindu-se în felul următor:

- Pentru apă sărată;
- Pentru apă semi-murdară;
- Pentru apă murdară.

Calitatea apei care trece prin motopompa contează deoarece unele dintre ele au filtre preinstalate care ajută la evitarea blocării întregului sistem.

Ce este o pompă centrifugă

O pompă centrifugă transformă energia mecanică dintr-o sursă cinetică la energia hidrodinamică a unui fluid. Ele trebuie să fie conectat la o unitate de pompare centrifugă pentru a îşi putea exercita rolul.

Ele sunt folosit adeseori la nivel industrial, deoarece au o putere mare şi sunt capabile să transporte lichide vâscoase, precum ulei, solvenţi, material organice, baze de acid, şi multe altele.

Pompele centrifuge sunt printre cele mai folosite tipuri de pompe, deoarece ele sunt dispozitive simple care au o eficienţă incredibil de mare.

Ce este o pompă de grădină

Pompele de grădină sunt pompe cu autoamorsare, care trebuie să fie plasate sub o masă de apă, unde gravitaţia şi presiunea aerului sunt cele care asigură funcţionarea ei. Ele sunt ideale în anumite situaţii, dar de obicei sunt folosite pentru planuri personale, cum ar fi îngrijirea unei grădini.

Ce este o pompă de recirculare

O pompă de recirculare funcţionează, mai mult sau mai puţin, ca un boiler.

Aceasta are rolul de a recircula şi încălzi apa din casa ta. Astfel, vei avea parte de apă caldă şi fierbinte în mod instant.

Deşi nu pot încălzi apa precum o centrală electrică sau un boiler, ele reprezintă o soluţie destul de bună, deoarece consumă extrem de puţină electricitate şi sunt foarte eficiente. Practic, ele recirculă apa deja încălzită de către centrală, pentru ca aceasta să nu piardă din puterea calorică.

Ce este o pompă submersibilă

Avem o mulţime de tipuri de pompe submersibile, folosite în diferite arii ale industriei, dar ele funcţionează în acelaşi mod: transformă energia rotativă în energia cinetică cu ajutorul energiei de presiune cauzate de pompă.

Pe măsură ce apa trece prin pompă, ea va trece prin admisie şi va fi împinsă prin rotor şi expulzată la capăt. O pompă submersibilă are fix rolul pe care îl promovează cu numele său: poate fi pusă şi folosită la baza unei mase de apă.

Ca să putem da un exemplu concret, un hidrofor funcţionează adeseori alături de o pompă submersibilă. Dar putem găsi o sumedenie de tipuri de astfel de pompe, cele mai folosite fiind cele de foraj şi utilitare.

Pompă submersibilă de foraj

O pompă submersibilă de foraj foloseşte o pompă centrifugă, ataşată la un motor submersibil. Aceasta este folosită pentru irigaţii, pentru menţinerea nivelului de apă din subteran (cum ar fi cariere miniere), pentru a pompa apă în carierele miniere din mări şi oceane, şi multe altele.

Pompă submersibilă utilitară

Acestea sunt folosite în mai multe situaţii şi sunt destul de portabile, comparativ cu exemplele precedente. Ele sunt ideale dacă ai o inundaţie în subsol, dacă trebuie scoasă apa dintr-un acvariu, etc.

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus