Skip to main content

COMUNICAT. 11 paşi de urmat atunci când vrei să te muţi în străinătate

 
COMUNICAT. 11 paşi de urmat atunci când vrei să te muţi în străinătate

COMUNICAT. Mutarea în străinătate reprezintă o decizie importantă, de aceea este nevoie să urmezi câţiva paşi, indiferent de destinaţia finală.

Publicitate

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

● Informează-te cu privire la toate aspectele care te interesează legate de locul unde vrei să te muţi: costul vieţii, clima, obiceiurile, uşurinţa găsirii unui loc de muncă, nivelul salariilor, costul închirierii sau cumpărării unei locuinţe.

Este recomandat să afli înainte de a pleca cât mai multe lucruri despre cultura, gastronomia, oamenii, oraşele, locurile de vizitat.

● Cunoaşterea limbii este importantă: te poţi descurca oriunde cu engleza, dar dacă vrei să te integrezi mai repede, dacă vrei să poţi afla ştirile locale şi să comunici cu localnicii ar fi foarte bine dacă ai învăţa limba încă înainte de a pleca în altă ţară străină.

De altfel nici nu este nevoie să cunoşti limba străină la perfecţie, poţi urma cursuri de limbă şi după ce ajungi acolo, mai ales că având exerciţiul zilnic abilităţile tale de comunicare se vor îmbunătăţi rapid. Dar este nevoie să te poţi descurca la nivel conversaţional.

● Optează pentru viza cea mai avantajoasă pentru tine. Poţi alege viza de turist, dar dacă nu te duci în vacanţă, ci intenţionezi să rămâi în acea ţară pentru a studia, a munci sau a locui definitiv trebuie să optezi pentru un tip de viză care să-ţi poată permite să faci activităţile pe care ţi le-ai propus.

Nu uita să te informezi din timp şi cu privire la procedura de reînnoire a vizei. Este posibil ca pentru asta să fie nevoie să te întorci în ţară.

● În mod cert vei avea nevoie de bani, nu poţi pleca într-o altă ţară fără bani în ideea că vrei ca, odată ajuns acolo, să găseşti un job. Până găseşti un job şi până vei fi plătit trebuie să ai un loc unde să stai şi bani pentru a te putea întreţine.

Prin urmare, economiseşte cât de mult poţi în ţară pentru a te asigura că la plecare ai destul de mulţi bani pentru a te descurca o perioadă de timp.

La costuri pe care nu le vei putea ocoli intră şi vizele, reînnoirea paşaportului, biletele de avion, asigurarea de călătorie, medicamentele de care ai nevoie, chiria, alimentele, mobila, transportul.

● Nu uita să-ţi faci copii după documentele şcolare şi documente personale şi de sănătate. Dacă vrei să pleci în Franţa de exemplu, apelează la traducători şi interpreţi autorizaţi de limbă franceză în Bucureşti.

Vei găsi specialişti şi pentru multe alte limbi străine, poţi apela oricând cu încredere la serviciile lor.

● Este recomandat ca înainte de a pleca să te asiguri că ai o stare de sănătate bună. Pentru asta, trebuie să-ţi faci programare la dentist, medicul de familie, sau orice alt medic de specialitate care îţi poate da recomandări cu privire la eventualele afecţiuni.

● Este foarte important ca acasă să laşi lucrurile în ordine. Fie închiriezi casa, fie o vinzi, asigură-te că în cazul în care lucrurile nu vor merge mai bine în altă ţară ai unde să te întorci.

● De asemenea, foarte important,  închide abonamentele pe care le ai la companiile de telefonie, cablu, săla de sport şi alţi furnizori de servicii. Stabileşte ce faci cu maşina şi redirecţionează corespondenţa către cineva de încredere.

● Este foarte important să-ţi păstrezi doza de realism. Pe măsură ce te vei apropia de data plecării, emoţiile vor fi amestecate, bucurie şi teamă. Învaţă să faci faţă emoţiilor, fie ele pozitive sau negative şi să priveşti cu mult realism plecarea. Te va ajuta inclusiv după ce ajungi dincolo.

Odată ajuns la noua destinaţie din străinătate, nu uita 2 lucruri foarte importante:

● învaţă să-ţi faci prieteni noi;
● adu-ţi aminte că nu eşti acasă şi că viaţa ta are nevoie de stabilitate şi siguranţă.

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus