Skip to main content

COMUNICAT. 9 sfaturi pentru tratamentul eficient al cicatricilor cu laser CO2

 
COMUNICAT. 9 sfaturi pentru tratamentul eficient al cicatricilor cu laser CO2

COMUNICAT. Pentru a obţine rezultate impresionante şi pentru a evita efectele secundare grave, care pot apărea în urma tratamentului cu laser CO2 împotriva cicatricilor, este important să cunoşti câteva informaţii de bază. Multe persoane cred că aceste tratamente sunt ceva simplu şi că pot face să dispară orice cicatrice.

Publicitate

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

Cu toate acestea, laserele CO2 sunt nişte dispozitive medicale, iar din acest motiv, tratamentul trebuie efectuat doar de către un medic dermatolog.

De asemenea, nu orice tip de laser este potrivit şi nu orice echipament îţi poate oferi acelaşi rezultate, iar pentru unele tipuri de cicatrici tratamentul cu laser nu este indicat. Cum în online există foarte multe informaţii contradictorii, am vrut să aflăm dacă poţi scăpa de cicatrici cu ajutorul laserului CO2 şi în ce condiţii, de la echipa de medici dermatologi din cadrul clinicilor Doctor SKiN.

Cele mai des întâlnite tipuri de cicatrici sunt cele post acneice. Din fericire, dacă în alte situaţii laserul CO2 nu dă rezultate, în cazul semnelor care rămân pe faţă după erupţiile acneice, chiar poate face minuni.

În caz de acnee severă, deteriorarea pielii poate merge mult în profunzime. Organismul se foloseşte de producţia proprie de colagen, o proteină care este responsabilă pentru structura şi forma pielii tale, pentru a repara ţesuturile. Colagenul este, de asemenea, responsabil pentru menţinerea pielii fără riduri în timpul tinereţii.

Uneori, colagenul poate vindeca complet zona afectată, fără a lăsa în urmă o diferenţă vizibilă de culoare sau textură la nivelul tenului. De multe ori, procesul nu se finalizează corespunzător, iar în această situaţie, rămân modificări vizibile pe faţa ta.

De exemplu, erupţiile acneice pot forma cruste. În cele din urmă, aceste cruste cad. Această porţiune nouă de piele, formată sub cruste, poate avea aceeaşi culoare cu pielea din jur sau poate fi de altă culoare. Când are o altă culoare, poate fi un prim semn de cicatrice. Din fericire, tratamentul cu laser pentru cicatricele post acneice îţi ajută corpul să finalizeze cu succes procesul de vindecare început.

Înainte de a alege oferta unei clinci specializate în abordarea cicatricilor provocate de acnee, este bine să ţii cont de următoarele lucruri:

1. Nu toate cicatricile post acneice sunt la fel

În concluzie, tratamentul lor este diferit. Tipul de tratament cu laser care este cel mai potrivit pentru tine depinde de tipul de cicatrici post acneice de care suferi. Acestea pot fi cicatrici atrofice, “săpate” în profunzimea pielii, sub formă de depresiuni, valuri sau punctuleţe ori cicatrici hipertrofice sau cheloide, vizibile la nivelul pielii prin faptul că ies în relief. Pielea poate fi, de asemenea, decolorată sau colorată în nuanţe de roz, roşu, violet şi chiar maro.

Aşadar, cicatricile post acneice sunt caracterizate, de obicei, atât printr-o modificare texturală a pielii, cât şi dintr-o decolorare sau colorare din cauza hiperpigmentării post-inflamatorii sau eritematoase.

Prin urmare, există mai multe modalităţi care pot fi combinate pentru a îmbunătăţi atât textura, cât şi culoarea pentru a reduce aspectul acestor semne. Medicii dermatologi pot recomanda un protocol de tratament care combină laserul CO şi creme speciale de îngrijire acasă cu mezoterapia fracţionată cu sau fără radiofrecvenţă medicală.

2. Rezultatele depind în mare măsură de abilităţile persoanei care efectuează tratamentul cu laser

Dermatologia şi chirurgia plastică şi estetică sunt singurele specializări medicale care au informaţiile şi pregătirea necesară pentru a realiza în siguranţă tratamentul cicatricilor cu laser.

Atunci când persoana care efectuează un astfel de tratamentul nu are expertiză medicală şi nici cunoştinţele de specialitate, este foarte posibil ca rezultatele să nu se ridice deloc la nivelul aşteptărilor tale, în afară de faptul că poate fi chiar foarte periculos. Echipamentele laser trebuie setate în funcţie de caracteristicile individuale ale pacientului şi tratamentul trebuie adaptat în timp real, în funcţie de răspunsul pielii.

Dacă nu există expertiza medicală necesară, se pot face greşeli majore, care pot înrăutăţi cicatricile şi pot elimina orice şansă de a le estompa vreodată.

3.  Un consult medical este crucial înainte de orice tratament cu laser CO2

Dacă eşti invitat(ă) direct pentru a realiza procedura, înainte de a ţi se propune un consult sau o evaluare medicală înainte, este un semn grav de neprofesionalism, care-ţi poate periclita siguranţa şi succesul tratamentului.

Este esenţial ca medicul care efectuează procedura cu laser CO2 să ştie mai multe despre istoricul tău medical, tipul de piele, cicatricile pe care vrei să le elimini sau să le estompezi şi starea generală de sănătate.

Tot în timpul consultului medical, trebuie să îi spui medicului dermatolog dacă: suferi de vreo afecţiune, inclusiv diabet, fumezi, iei orice medicamente sau suplimente. Mai mult decât atât, este important ca acesta să ştie ce rezultate aştepţi de la tratament şi dacă sunt sau nu realizabile. O comunicare onestă şi directă este întotdeauna binevenită pentru a nu fi dezamăgit la final, mai ales că unele cicatrici nu pot fi tratate în totalitate.

4. Protecţia solară este crucială înainte şi după tratamentul cu laser CO2

Dacă te prezenţi la tratament cu laser CO2 cu un bronz recent sau chiar cu arsuri solare, medicul dermatolog nu te poate trata. Folosirea laserului în aceste situaţii  poate provoca arsuri grave sau chiar decolorarea pielii.

După tratamentul cu laser CO2 va trebui să-ţi protejezi pielea de soare până când pielea se vindecă, minimum 2 săptămâni. Când razele soarelui ajung pe pielea tratată recent, pot declanşa dezvoltarea unei cicatrici noi.

5. Este posibil să fie nevoie să faci câteva schimbări în stilul tău de viaţă

Pentru a se vindeca bine şi a obţine cele mai bune rezultate în urma tratamentului cu laser, dermatologii recomandă pacienţilor:


• să renunţe la fumat cu cel puţin 2 săptămâni înainte de tratamentul cu laser CO2
• să întrerupă administrarea de vitamina E, aspirină, alte medicamente şi suplimente care pot întârzia vindecarea
• să oprească utilizarea produselor de îngrijire a pielii care conţin retinoizi sau acid glicolic timp de 2 până la 4 săptămâni
• să ia medicamente pentru a preveni apariţia herpesului, în cazul în care există o predispoziţie în acest sens
• să renunţe la soare sau solar.

6. Planul de tratament poate include şi alte proceduri în afară de tratamentul cu laser CO2


Pentru a oferi pacienţilor cele mai bune rezultate, dermatologii folosesc adesea un cumul de proceduri şi tratamente medicale pentru cicatrici. De exemplu, dacă un pacient are cicatrici profunde cauzate de acnee, un dermatolog poate trata cicatricile cu laser, dar i se poate recomanda şi umplerea celor mai adânci cu Acid Hialuronic, până când pielea se va reface suficient de mult încât să nu mai fie atât de vizibile.

7. Câteva şedinţe de tratament cu laser CO2 nu vor produce nicio schimbare

Pentru a obţine rezultate de lungă durată şi cea mai mare îmbunătăţire cu putinţă, trebuie să investeşti într-un protocol de tratament care poate conţine multiple şedinţe, la intervalele recomandate de către medicul dermatolog. Când vine vorba despre tratamentul semnelor post acneice, trebuie să reţii că doar câteva şedinţe de laser CO2 pot fi inutile. Este nevoie de mai multe sesiuni, care se pot întinde şi pe parcursul a 1 - 2 ani de zile, în funcţie de gravitatea cicatricilor.

8. Succesul tratamentului depinde şi de cât de bine te îngrijeşti acasă

Orice medic dermatolog îţi va spune că, după tratamentul cu laser, este foarte importantă îngrijirea de acasă, respectând întocmai toate instrucţiunile date. Protecţia SPF trebuie aplicată cu sfinţenie, la fel ca alte produse pe care va trebui să le încadrezi în noua rutină de îngrijire a tenului tău. Toate aceste lucruri vor contribui semnificativ la rezultatele finale, te vor ajuta la o recuperare mai rapidă şi mai uşoară şi te vor ţine departe de orice posibile efecte secundare neplăcute.

9. Rezultatele după tratamentul cu laser CO2 nu apar peste  noapte

Pot trece câteva luni bune pentru a vedea rezultatele tratamentului cu laser CO2 pentru cicatricele post acneice deoarece, în prima fază nu vei vedea nişte îmbunătăţiri care să pară suficient de promiţătoare. Laserul CO2 funcţionează prin consolidarea şi îmbunătăţirea rezultatelor în timp. Acest lucru se datorează şi faptului că organismului uman îi poate ia mai mult pentru a repara ţesuturile deteriorate.

De aceea, dacă alegi să abandonezi tratamentul după doar câteva şedinţe sau să nu respecţi intervalul recomandat de medic, faci cea mai mare greşeală. Este nevoie de timp, răbdare şi complianţă pentru a te bucura de rezultate, dar la final, tot efortul tău va merita cu adevărat.

Vrei să ştii dacă îţi poţi trata cicatricile, cât de mult se pot îmbunătăţi şi în cât timp? Vino la o consultaţie gratuită în oricare din clinicile Doctor SKiN din Bucureşti şi Corbeanca şi află ce poate face tratamentul cu laser CO2, dar şi restul procedurilor, pentru pielea şi încrederea ta în tine! Beneficiezi de o echipă medicală de excepţie, de aparatură originală performantă şi de cele mai bune preţuri din piaţă.

Programează-te la 031 005.10.15 sau pe [email protected].

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

 


 

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

sus