Skip to main content

COMUNICAT. Vopsea de păr cu amoniac sau fără amoniac?

 
COMUNICAT. Vopsea de păr cu amoniac sau fără amoniac?

COMUNICAT: Amoniacul este, cu adevărat, duşmanul părului? Apare întrebarea respectivă în contextul în care auzim atât de multe despre vopselele de păr fără amoniac pe bază vegetală.

Publicitate

Acest lucru a alimentat mitul conform căruia amoniacul este inamicul numărul unu al părului nostru şi un produs care trebuie interzis absolut din orice salon de coafură. Dar este chiar aşa? Încercăm să facem puţină lumină asupra subiectului, bazându-ne pe sfaturile şi concluziile hair stiliştilor.

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

Vopsele de păr cu amoniac

În primul rând, nu toată lumea ştie că amoniacul este o substanţă deja prezentă în natură. Se adaugă la coloranţii de păr pentru că deschide foliculii părului, permiţând astfel pigmentului să pătrundă în profunzime: în acest fel, culoarea este absorbită mult mai bine de firul de păr şi rezistă mai mult.

Un factor care ne sperie, cu siguranţă, este mirosul puternic pe care îl degajă în timpul aplicării: este un fenomen care ne alarmează, făcându-ne să credem că este o substanţă periculoasă. De fapt, amoniacul este o substanţă volatilă, aşa că se evaporă foarte repede: deci nu se aşează pe piele şi nici nu poate pătrunde în ea.

Un efect secundar al amoniacului ar putea fi o simplă reacţie alergică. Dacă nu ai făcut niciodată o culoare pe bază de amoniac, îţi recomandăm un test pe braţ pentru a fi sigur că nu vei avea probleme.

Cu siguranţă amoniacul este recomandat celor care vor să acopere părul alb sau doresc să facă o culoare cu trei sau patru tonuri mai deschisă decât culoarea naturală. Dacă ai folosit anterior o vopsea cu amoniac şi vrei să ai în continuare mai mult sau mai puţin acceaşi nuanţă, îţi recomandăm să-ţi cumperi vopsele de păr pe care scrie "culoare permanentă" pe ambalaj.

Când să folosiţi coloranţi fără amoniac?

Vopseaua de păr fără amoniac este un tip de culoare mai delicată decât cea tradiţională. Aceste substanţe sunt aproape întotdeauna prezentate sub formă de pulbere şi sunt activate cu apă fierbinte sau peroxid de hidrogen, care activează colorarea dar nu pot pătrunde atât de adânc în foliculii  părului, respectiv nu poţi acoperi complet părul alb sau să te îndepărtezi prea mult de culoarea naturală.

Există formule noi care se bazează pe tehnologii revoluţionare, îmbogăţite cu ulei (de exemplu noua vopsea de păr profesională fără amoniac de la L'Oreal Inoa https://makeup.ro/product/29555/) sau formule cu pigmenţi speciali în combinaţie cu componente de protecţie şi de îngrijire (de exemplu L’Oreal Casting Creme Gloss https://makeup.ro/product/10029/), care activează sistemul de colorare şi optimizează eficienţa, ajutând la conservarea stratului protector natural al părului.

Mai sunt apoi coloranţi 100% vegetali (de exemplu EOS by Wella), care conţin extracte din plante cu proprietăţi colorante, lipsite de orice substanţă chimică: un exemplu de colorare total naturală poate fi henna comună.

Prin urmare, în dependenţă de necesităţile dvs, alegeţi vopsele de păr care vi se potrivesc: fără amoniac dacă aveţi părul mai puţin alb, dacă nu doriţi să vă îndepărtaţi prea mult de tonul natural al culorii sau doriţi doar să obţineţi o reflexie; cu amoniac pentru fire complet albe şi pentru nuanţe total diferite de cele iniţiale.

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus