Skip to main content

COMUNICAT. Vrei sa iei nota mare la bac? 11 sfaturi şi metode pentru a învăţa eficient

 
COMUNICAT. Vrei sa iei nota mare la bac? 11 sfaturi şi metode pentru a învăţa eficient

COMUNICAT. Un examen este o provocare diferită faţă de obţinerea unor note bune la şcoală. Dacă notele sunt reflexia a uneia sau câtorva lecţii, un examen, cum este bac-ul de exemplu, reprezintă testarea cunoştinţelor pe care le ai referitor la toată materia predată în liceu. 

Publicitate

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

Studiul eficient pentru bac începe cu o atitudine corectă, iar o perspectivă pozitivă poate transforma învăţatul într-o oportunitate şi nu o pedeapsă.

Te-ai gândit vreodată că obiceiurile tale de studiu nu au cele mai bune rezultate? Poate te-ai întrebat ce ai putea face pentru a obţine performanţe mai bune la examene? Din fericire, există multe strategii de studiu eficiente, care se dovedesc utile în pregătirea pentru examenul maturităţii, cum sunt şi aceste teste de bac profil mate-info de la Brio.

Iată care sunt cele mai recomandate sfaturi şi metode pe care le poţi adopta pentru a învăţa eficient pentru bac:

1. Odihneşte-te suficient. Există o relaţie pozitivă, semnalizată de specialişti, între notele elevilor şi durata perioadei de somn. Asta nu înseamnă că trebuie să te odihneşti 8 ore înainte de examen, ci că pe parcursul anului de studiu, organismul tău are nevoie de suficient somn pentru a face faţă efortului intelectual.

2. Fă o schimbare în mediul de studiu. Chiar dacă este foarte eficient să studiezi acasă, la tine în cameră, din când în când fă o schimbare. Mergi la biblioteca liceului sau într-o cafenea liniştită, deoarece schimbarea de peisaj poate îmbunătăţi atât memoria cât şi nivelul de concentrare.

3. Apelează la teste practice, care îţi vor chestiona cunoştinţele, fără a utiliza manuale sau caietele cu notiţe.

4. Citeşte manualul capitol cu capitol, luând notiţe despre toate titlurile, subtitlurile şi definiţiile importante. Apoi, aprofundează fiecare capitol, formulând întrebări şi răspunsuri.

5. După ce ai citit o secţiune, fă un rezumat cu propriile cuvinte, despre ce tocmai ai citit. Încearcă să îţi aminteşti şi să identifici punctele importante ale temei respective.

6. Organizează-te foarte bine. Fă un planificator complet cu materia pe care trebuie să o studiezi. Adaugă temele, proiectele, testele, dar şi alte sarcini care au legătură cu examenul de BAC, pentru a te asigura că nimic nu rămâne pe dinafara.

7. Fii atent la ore. Este important să te concentrezi şi să eviţi orice distragere a atenţiei atunci când eşti la liceu. Informaţiile pe care le prezintă profesorul sunt foarte importante, aşa că obişnuieşte-te să iei în permanenţă notiţe.

8. Evită distragerile. Este vorba de telefon, de reţelele sociale şi chiar prietenii apropiaţi. Atunci când studiezi, îndepărtează orice sursă care te poate deturna de la obiectivul tău şi nu răspunde la telefon. Poţi reveni peste câteva ore, atunci când vei face o pauză sau când vei termina de învăţat.

9. Reciteşte în fiecare seară notiţele de la cursurile din ziua respectivă. În acest fel vei muta informaţiile din memoria pe termen scurt în memoria pe termen lung, iar asta te va ajuta să acumulezi cât mai multe cunoştinţe pe care le vei putea utiliza mereu.

10. Studiază cu un grup de colegi. În acest fel veţi crea un mediu interactiv de care veţi beneficia cu toţii. Vei putea să vă testaţi reciproc cunoştinţele, vă puteţi pune întrebări şi veţi contribui fiecare la susţinerea celuilalt şi la consolidarea încrederii.

11. Ascultă muzică relaxantă. Indiferent de genul pe care îl preferi în restul timpului, pentru studiu încearcă să dai o şansă stilului clasic. Ritmurile caracteristice, instrumentele şi liniile melodioase, fac din muzica clasică un fundal excelent pentru studiu. În acest fel, vei putea acorda mai multă atenţie sarcinilor pe care le ai de îndeplinit, în timp ce creierul tău se poate concentra mult mai bine.

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus