Skip to main content

COMUNICAT. OPEN CALL: Artiştii români sunt invitaţi să creeze personaje feminine puternice în jocuri video pentru galeria online de artă CharactHER

 
COMUNICAT. OPEN CALL: Artiştii români sunt invitaţi să creeze personaje feminine puternice în jocuri video pentru galeria online de artă CharactHER

COMUNICAT. Goethe-Institut şi Women in Games România lansează o provocare artiştilor 2D şi 3D din România. Artistele sau artiştii care activează în domeniul jocurilor video, dar şi în alte domenii creative, sunt invitaţi să creeze un personaj feminin cu o personalitate bine conturată care să fie expusă într-o galerie ce promovează rolul personajelor feminine în jocurile video.

Publicitate

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

Site-ul unde pot fi înscrise lucrările este Women in Games Romania (Art Gallery).

Deşi jumătate din cei care joacă jocuri video în lume sunt femei, în doar 6% din jocurile video lansate în perioada 2015-2019 personajul principal era feminin, în  52% din cazuri jucătorii puteau alege personajul principal dintr-unul masculin sau feminin şi în 29% din cazuri protagonistul era exclusiv bărbat.

Însă, în 2020 lucrurile s-au îmbunătăţit semnificativ când vine vorba de diversitatea protagoniştilor din jocuri, 18% din jocurile lansate având personaj principal o femeie.

‘’Astăzi nu mai este deloc greu de conceput un succes comercial în industria jocurilor video cu un personaj feminin, ba mai mult, putem să dăm în sfârşit mai multe exemple decât Lara Croft când vorbim de protagoniste puternice.

Vrem să sărbătorim acest trend îmbucurător, dezvoltând o platformă care să promoveze personaje feminine bine conturate, diverse, complexe (nu doar stereotipuri) pentru jocuri video create de artiste/artişti din industria locală.

Le mulţumesc celor de la Goethe-Institut pentru provocarea pe care ne-au lansat-o de a gândi împreună proiecte pentru promovarea diversităţii şi inclusivitătii în industria noastră, dar şi RGDA.RO şi ARDEN.NGO pentru suportul şi input-ul acordat. Atunci când lucrăm împreună, lucrăm cel mai bine!

Galeria nu este singurul proiect la care lucrăm împreună pentru promovarea diversităţii şi vom anunţa mai multe proiecte în curând.’’, a menţionat Andreea Medvedovici Per, director executiv al Asociaţiei Dezvoltatorilor de Jocuri Video din România (RGDA), co-fondator Women în Games şi iniţiatoarea proiectului CharactHER.

Artiştii pot trimite operele către Galeria de artă digitală CharactHER 2022 până pe 20 noiembrie 2022. Artiştii au libertate totală când vine vorba de modul în care personajele sunt înfăţişate, galeria dorind să expună personaje feminine bine conturate, imagini din care să reiasă personalităţi complexe şi diverse.

Operele înscrise la CharactHER vor trece printr-un proces curatorial înainte de a fi publicate. Operele trebuie să fie originale şi transmise de către artistă/artist sau de către deţinătorul drepturilor de autor. Un artist poate face mai multe aplicatii.

Operele vor fi expuse timp de un an de zile pe site-ul Art Gallery - Women In Games, şi #EveryGamerCounts - Goethe-Institut România, iar anumite opere vor fi expuse, cu permisiunea autorului, şi offline la evenimentele selectate de către organizatori (Women în Games România şi Goethe-Institut).

‘’În cadrul proiectului #EveryGamerCounts, Goethe-Institut Bucureşti vrea să deschidă şi o dezbatere despre diversitate şi lumea jocurilor video, aşa că pe lângă galeria de artă organizată în parteneriat cu Women in Games România, organizăm si un Open Call pentru pasionaţii de jocuri video si storytelling.

Puteţi trimite articole pe tema #WomenInGaming şi câştiga prin tragere la sorţi unul dintre cele 5 abonamente la Bucharest Gaming Week sau unul dintre cele 5 Boardgames, puse la bătaie de Goethe-Institut. Mai multe detalii găsiţi pe site-ul Goethe https://bit.ly/3zNnEa0‘’, a adăugat Dr. Joachim Umlauf, Director Goethe-Institut.

Galeria CharactHER este un proiect organizat de Women in Games si Goethe-Institut în cadrul #EVERYGAMERCOUNTS, un program despre jocuri video al Goethe-Institut Bucureşti care promovează diversitatea şi egalitatea în şi cu industria jocurilor video. Galeria este un proiect realizat cu sprijinul Asociaţiei Dezvoltatorilor de Jocuri Video din România (www.rgda.ro ) şi ARDEN (www.arden.ngo).

** Women in Games România (www.womeningames.ro) este o asociaţie a industriei dezvoltatoare de jocuri video care îşi propune să promoveze diversitatea şi inclusivitatea atât în rândul dezvoltatorilor cât şi în cadrul jocurilor dezvoltate la noi în ţară.


*** Goethe-Institut (www.goethe.de) este instituţia culturală a Republicii Federale Germania, care promovează cultura germană la nivel mondial. Promovăm cunoaşterea limbii germane în străinătate şi cultivăm cooperarea culturală internaţională. Prin informaţii despre viaţa culturală, socială şi politică prezentăm un tablou vast al realităţii germane.

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus