Skip to main content

DERAPAJ. Cum încearcă Antena 3 CNN să lege cazul azilelor de Nicuşor Dan. Un "exemplu" de abordare. Nicio vorbă despre Firea

 
DERAPAJ. Cum încearcă Antena 3 CNN să lege cazul azilelor de Nicuşor Dan. Un "exemplu" de abordare. Nicio vorbă despre Firea

DERAPAJ. Un "exemplu" de abordare la Antena 3 CNN, care încearcă să lege numele lui Nicuşor Dan de scandalul azilelor, în plină perioadă în care presa scrie despre legăturile cazului cu Gabriela Firea. Totul într-o ştire pe TV şi pe site-ul Antena 3 care pune peste informaţii reale o "haină" cu trimitere la actualul primar al Capitalei.

Publicitate

De notat că, atât în ştirea de pe TV, cât şi în cea de pe site analizate de Paginademedia.ro, numele Gabrielei Firea nu apare deloc şi nu este pronunţat. Se vorbeşte despre "primarul Capitalei care a fost schimbat", fără nume însă.

Detalii, în continuare: 

"Şeful azilelor groazei, plătit de Nicuşor Dan fără să vină la muncă", a titrat Antena 3 pe burtieră, în această dimineaţă. "Avem documente care arată că Ştefan Godei a fost angajat la Primăria Capitalei inclusiv în mandatul lui Nicuşor Dan şi a fost plătit şase luni fără să vină la muncă", a început ştirea pe TV prezentatoarea.

Reporterul vine cu detalii:

"Se pare că Ştefan Godei nu a plecat odată cu schimbarea primarului General. Acesta şi-a mai păstrat postul de şofer" timp de un an, până în 2021. Nu se spune cine a fost primar general înainte de Nicuşor Dan

Pe finalul ştirii aflăm, de fact, că documentul invocat de prezentatoare pe post este o dipoziţie a primarului Nicuşor Dan de desfacere a contractului de muncă a lui Ştefan Godei, pentru că el nu mai venise la muncă timp de şase luni.

Site-ul Antena 3, titlu dramatic. Şi aici, nimic despre Firea

Pe site-ul Antena 3, titlul este şi mai dramatic: "Ştefan Godei, patronul Căminelor Groazei, a fost plătit de Nicuşor Dan, şase luni, fără să vină la muncă la Primăria Capitalei! Avem documentul"

Ce aflăm din ştire:

Chiar din primul paragraf, că: "Ştefan Godei, patronul Căminelor Groazei, a fost angajat la Primăria Capitalei şi în mandatul lui Nicuşor Dan. Mai mult, acesta a fost plătit timp de şase luni fără să vină la serviciu."

Articolul continuă în aceeaşi notă. Abia pe la mijlocul articolului, avem informaţia despre document. De fapt, documentul este o dispoziţie a primarului Nicuşor Dan, care îl dădea afară pe Ştefan Godei pentru că, timp de şase luni, "nu se mai prezentase la serviciu".

La fel ca şi în ştirea de pe TV, lipseşte numele Gabriele Firea:

"Nicuşor Dan a preluat mandatul de Primar General la sfarşitul lui octombrie 2020", scrie site-ul Antena 3, fără că precizeze de la cine a preluat acest mandat.

CONTEXT. „Abordarea” Antenei 3 CNN vine la o zi după dezvăluirile din Gandul.ro, preluate de întreaga presă, care o leagă pe Gabriela Firea şi mai mult de Ştefan Godei, cel care conducea „azilele groazei” din Voluntari. 

Sursa citată a arătat ieri că Godei a ajuns să lucreze ca şofer şi în cabinetul senatorial al Gabrielei Firea după ce aceasta a plecat de la Primăria Capitalei.  

În această calitate, potrivit informaţiilor Gândul, el a încasat lunar câte 3.000 de lei, în anii 2021 şi 2023,. Mai concret, el a fost angajat în cadrul cabinetului parlamentar al Gabrielei Firea în perioada 04.01.2021 – 01.02.2023.

Sursele Gândul arată că Ştefan Godei a fost angajat în trecut şi de echipa de fotbal FC Voluntari – sponsorizată de primăria condusă de soţul actualului ministru, Florentin Pandele – de unde a încasat venituri între 2012 şi 2016 şi ianuarie – aprilie 2020. În 2016 apare angajat la Senat, apoi, tot în 2016 la Societatea de Transport Bucureşti şi Compania municipală de consolidări Bucureşti – din aparatul condus de Gabriela Firea ca edil-şef al Capitalei. În rest, apare în statele Asociaţiei Sf. Gabriel cel Viteaz, Primăria Municipiului Bucureşti.

Cum a răspuns Gabriela Firea după noile dezvăluiri:

„Inculpatul din dosarul azilelor din judeţul Ilfov NU A FOST VREODATĂ ŞOFERUL MEU. Eu am acelaşi şofer de 16 – 17 ani, pe care îl cunosc toate instituţiile, toţi jurnaliştii, toată primăria, tot Parlamentul etc. 

La Primăria Capitalei bărbatul din acest dosar nu a fost şoferul meu, ci a lucrat ca şofer la Administrativ şi pentru alte persoane. Nici la Senat nu a fost şoferul meu, ci a deservit o perioadă colegii de la cabinetul senatorial, aşa cum a făcut-o în toate instituţiile unde a activat", a spus Firea, citată de Antena 3. 

 

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

sus