Skip to main content

DERAPAJ. Fără comentarii. Aceasta este cea mai citită ştire a zilei... Din Capital.

 
DERAPAJ. Fără comentarii. Aceasta este cea mai citită ştire a zilei... Din Capital.

DERAPAJ. De la separarea faptei de opinii, la transformarea opiniei în ...faptă. Tehnica este folosită în cazul de faţă, care a dat cel mai citit articol din online, cel puţin până la această oră.

Publicitate

"Adevărul crunt despre Klaus Iohannis: Este cel mai mare trădător. Ce a făcut preşedintele României", este titlul pus de Capital materialului.

Conform datelor Paginademedia.ro, din informaţiile Paginademedia.ro, cel puţin până la această oră, articolul din Capital cu acest titlu este cel mai citit din online de astăzi, peste materiale de pe digi24.ro sau adevarul.ro.

De ce l-a făcut Capital trădător pe preşedintele României?

Aici a intervenit "tehnica" de titrare. Faptul din titlu - Klaus Iohannis este cel mai mare trădător - este, de fapt o ...opinie. Este de ajuns să citim prima propoziţia a articolului:

Cătălin Drulă. preşedinte interimar al USR, a lansat recent acuzaţii grave la adresa lui Klaus Iohannis. Acesta susţine că preşedintele a fost „arhitectul” eliminării formaţiunii sale de la guvernare şi spune că este „cel mai mare trădător”.

Ce a trădat, de fapt, Iohannis? Să aflăm şi contextul:

Cătălin Drulă: „Am fost daţi afară de la guvernare. În fapt, dincolo de formalismul gesturilor, asta era o decizie, după mine, deja luată, arhitectul acestei decizii este Klaus Iohannis şi el este şi cel mai mare trădător al misiunii, al unui curent modernist în România.

Ne-a promis modernizare în 2014, când eram un simplu cetăţean şi mi-am pus mare speranţă, ne-a promis din nou în 2019 modernizare, ca opus la PSD, şi acum a aşteptat doar opt luni după alegeri ca să facă această rocadă cu aducerea întregului sistem politic vechi la putere. Asta a produs foarte multă dezamăgire în societate şi descurajare”

Materialul din Capital:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Valentin-Ionut Constantinescu Valentin-Ionut Constantinescu
    pai daca asta e derapaj,cautati pe net o poza cu iohannis ciuca si ciolacu toti trei cu mana la piept,probabil li se rupe inima de Romania sau mai distractiv la recentul congres pnl vreo 10 cu manuta lipita de inima,bine,ei nici nu stiu cum e pozitionata inima,sau sa vedeti generali in fustite sau sortulete cu talangi de gat,pe bune,pe Mine ma amuza,ma binedispune.Adica sa vezi oameni executand astfel de maimutareli iti aduce aminte ca intre om si maimuta e o diferenta extrem de mica pe scara evolutiea ,in timp nici nu mai vorbesc,omuletzul modern are 1-2 secunde dintr-o zi in istoria pamantului.cat despre tradare,tradare sa fie dar s-o stim si noi,iubesc tradarea dar ii urasc pe tradatori.....de la burebista incoace tot asa in acest teritoriu.....
  • paul S paul S
    Bai Petrișor, iar nu înțelegi nimic din presa. ***
  • B.A.M B.A.M
    @Murphy, Drulă a făcut o conferință de presă unde l-a făcut pe Iohannis trădător de țară, iar articolul reflectă această acuzație. Evenimentul/fapta în sine e acțiunea lui Drulă de a-l acuza pe Iohannis că e trădăor de țară. Acum cine îl crede pe Drulă, e problema lui.
  • alimanescu alimanescu
    acest articole este de fapt cum sa faci trafic din traficul unui clickbait...
  • Catalin Catalin
    @Dragos, perfect de acord cu tine. Dintre derapajele RTV, cel mai penibil mi s-a parut cel in care au anuntat ca Ioana Tufaru va naste in direct, pentru ca dupa o ora de asteptare ( era o burtiera care anunta asa-zisa nastere) sa aflu ca de fapt e insarcinata in 3 luni. Atunci a fost ultima data cand am urmarit postul respectiv.
  • Dragos Dragos
    Ce-mi plac mie bagatorii de seama, care n-au nimic in comun cu presa, adica majoritatea celor care au comentat aici. Una e articolul, alta e titlul bombastic, facut doar ca sa-i atraga in plasa pe cei mai putin inzestrati. Se numeste clickbait si se pare ca multi inca nu-si dau seama si dau click generand venituri celui care detine site-ul. Asa se intampla si la Romania TV, cand pun astia tot felul de burtiere ca teasere, iar saracii batrani stau si asteapta sa vada despre ce e vorba, de cele mai multe ori nefinalizandu-se cu niciun subiect. Un exemplu: cunoscut interpret de muzica populara, mort in accindent....ca mai apoi, cand revin cu stirea, sa se spuna ca s-a aintamplat acel accident acum cativa ani. Ne-am invatat prost sa inghitim fara sa digeram, orice spune un site, site televziziune sau radio. Filtrati informatia si nu-i mai imbogatiti pe moguli!
  • Murphy Murphy
    Textul asta este o stire sau o opinie? Eu cred ca este mai degraba o opinie, doar ca tu il prezinti ca fiind o stire. Abia asta inseamna derapaj, sa scrii propriile tale opinii ca fiind fapte.
  • Ionut Naut Ionut Naut
    Deci, trebuia ghilimele in titlu... si fara sintagma "adevarul crunt" decat daca era emisa de Drula.
  • Claudia Claudia
    personal, nu cred ca e niciun derapaj. drula a emis o opinie despre un fapt pe care l-a facut iohannis, deci nu vad care e problema. daca era o opinie despre cat de frumos sau urat e iohannis sau prost sau destept, atunci intelegeam. sau daca stirea era de fapt o opinie a jurnalistului. atat timp cat vorbim despre o actiune a lui iohannis, care este una foarte concreta in realitate, nu inteleg rostul acestui articol. faptele se descriu, la randul lor, prin caracterizari si observatii. titlul se refera la descrierea unei fapte. deci?
  • Garabet Garabet
    Îl iubiți pe iohannis, așa e? Recunoașteți pagina de media? Îl iubiți mult? Cum calculați voi derapajele numai într-o direcție și în cealaltă nu? Ia să văd, mi se aprobă comentariul? După ce nu va mai fi președinte veți mai considera declarațiile împotriva lui iohannis derapaje? Sau nu veți mai da doi bani pe el?
    Aștept răspuns deontologilor și corectorilor de derapaje.
  • dumitru dumitru
    Toata lumea stie ca Iohannis chiar i-a tradat pe aia de la USR, numai tu, Petrisor, esti singurul care crede ca e opinie. Mai derapaj este stirea asta a ta, vadit rau-voitoare, decat articolul in sine.
  • iSorin iSorin
    Si ce trafic a facut articolul? Capital si-a incasar publicitatea :)
  • jk jk
    Daca era vorba de un site cu redactori pro Orban/USR înțelegeam.Dar nu e cazul Capital.
  • skeptic skeptic
    @B.A.M
    Va inselati.

    Ce face Petrisor Obae pe acest site este sa scoata in evidenta lipsa de standarde profesionale si etice ale unor publicatii, in goana disperata dupa venituri.

    Asa ca, felicitari Petrisor si echipa: chiar daca o mai "proptiti in gard" ocazional, efortul vostru merita toata lauda.
  • B.A.M B.A.M
    Dacă sunteți CONȘTIENȚI de "tehnica se titrare", de ce mai catalogați acest articol ca "derapaj"? Chiar voi furnizați un motiv prin care vă contraziceți singuri!!!

Trimite un comentariu

sus