Skip to main content

Fanatik, despre ştirea falsă cu Emeric Ienei: "Nu acceptăm sub nicio formă eticheta nedreaptă de fake news. E o greşeală redacţională. Ne cerem scuze, nea Imi"

 
Fanatik, despre ştirea falsă cu Emeric Ienei: "Nu acceptăm sub nicio formă eticheta nedreaptă de fake news. E o greşeală redacţională. Ne cerem scuze, nea Imi"

"Nu acceptăm sub nicio formă eticheta nedreaptă de fake news", scrie site-ul Fanatik, care a publicat iniţial informaţia falsă despre moartea lui Emeric Ienei, ştire preluată masiv în multe publicaţii online.

Publicitate

"Ne cerem scuze, nea Imi", titrează Fanatik după gafa de astăzi.

Fanatik: "Redacţia Fanatik îşi cere scuze publicului pentru ştirea conform căreia marele antrenor Emeric Ienei ar fi murit astăzi! Scuzele noastre sincere în primul rând domnului Ienei şi familiei, cititorilor, dar şi colegilor de breaslă care au preluat informaţia eronată şi pe care îi rugăm să o elimine din mediul online."

Ce zice redacţia despre greşeală:

"A fost o informaţie de ultimă oră, care nu a fost verificată temeinic, astfel cum site-ul FANATIK.RO a procedat întotdeauna în ultimii 10 ani, fără să avem reproşuri din partea breslei", scrie textul Fanatik.

Din textul semnat de redacţie:

- "Dintr-o greşeală redacţională, coroborată cu o sursă locală care ne-a indus în eroare neintenţionat, a apărut în spaţiul public această informaţie nefericită."

- "Sperăm că nu am provocat foarte multă durere familiei şi aşa încercată a domnului Ienei. În mod sigur, cei mai trişti pentru grava eroare jurnalistică săvârşită suntem noi, cei de la Fanatik!"

- "Regretăm profund situaţia creată şi rugăm încă o dată familia să trateze cu minimă înţelegere tot acest context neplăcut, apărut în febra evenimentelor jurnalistice care se succed de la minut la minut."

Citeşte şi: ANATOMIA UNUI FAKE Copy-Paste. Emeric Ienei, dat că "a murit" de mai multe site-uri. Informaţia, neverificată, a fost falsă. Cum a pornit?

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

sus