Skip to main content

INTERVIU. Povestea campaniei momentului: Cărţi pentru vaccinaţi. Şeful Curtea Veche: „Nu ne aşteptam la o reacţie vehementă din partea Danei Budeanu”

 
Foto: Fotbes.ro
Foto: Fotbes.ro

"Mulţumim tuturor fătălăilor şi ameţitelor care au venit la noi!" Interviu. Te vaccinezi şi primeşti o carte! O campanie simplă, dar care a generat o ploare de reacţii. Una, de la Dana Budeanu, a pornit, de asemenea, o ploaie de răspunsuri. Care a fost ideea campaniei? S-au aşteptat cei de la Curtea Veche Publishing la reacţii negative pe Facebook? Ce părere au de reacţia Danei Budeanu?

Publicitate

Răspunsurile, pe larg, de la Barna Némethi, director executiv Curtea Veche Publishing, care a acordat un mini-interviu pentru Paginademedia.ro.

Despre ideea campaniei, reacţiile din online şi, mai ales, despre comentariul Danei Budeanu ne-a povestit Barna Némethi.

„Am avut o aşteptare generică. E un subiect sensibil şi ne-am aşteptat şi la reacţii negative pe acest subiect. Noi suntem obişnuiţi cu acest lucru pentru că publicăm cărţi foarte variante şi ne-am confruntat cu situaţii în care o carte nu e favorabilă unei comunităţi. Avem experienţa de a primi un soi de experienţă negativă", spune Nemethi.

„Cel mai viral răspuns a fost dat de noi, în care am spus. „Mulţumim tuturor fătălăilor şi ameţitelor care au venit la noi”. Noi credem în campanie şi în mesaj. Pe mine m-a surprins reacţia ei", continuă el.

"Ne aşteptam la reacţii de la oameni obişnuiţi, dar nu ne aşteptam ca cineva cu o notorietate atât de mare să răspundă cu o vehemenţă atât de puternică. Nu am dorit ca această reacţie să distragă atenţia oamenilor de la campanie”, a mai spus şeful Editurii Curtea Veche în interviul acordat Paginademedia.ro.

Înainte de interviu câteva idei ale şefului de la Curtea Veche:

- „Miza a fost să încercăm să facem o comunicare informală şi să încercăm să ne adresăm celor care sunt convinşi că vor face vaccinul, dar au anumite frici.”

- „Până acum au fost 1.000 de solicitări pentru cărţi.”

- „Ne-am aşteptat şi la reacţii negative pe acest subiect.”

- „Din perspectiva noastră au fost mai multe mesaje pozitive. De azi extindem campania în lanţul Diverta în întreaga ţara, pentru că multora din ţară li se pare excelentă ideea.”

- „M-a surprins reacţia Danei Budeanu. Ne aşteptam la reacţii de la oameni obişnuiţi, dar nu ne aşteptam ca cineva cu o notorietate atât de mare să răspundă cu o vehemenţă atât de puternică.”

Context. Editura Curtea Veche Publishing, împreună cu librăriile Diverta, a demarat o campanie pentru a sprijini vaccinarea în România. În perioada 7-16 mai, cei vaccinaţi pot primi câte o carte dacă prezintă dovada în librăriile Diverta din Bucureşti. Oamenii pot alege cărţi de ficţiune, non-ficţiune şi de copii.

Important: cărţile se oferă celor care s-au vaccinat în perioada 7-16 mai.

Cu ocazia lansării campaniei, Curtea Veche Publishing a realizat şi un eveniment live pe Twitch, în ziua de 7 mai. Acolo au participat următorii (via curteaveche.ro): 

- Medicul român ginecolog din New York Adrian Sângeorzan

- Antropologul Alec Bălăşescu

- Psihologul Gaspar Gyorgy

- Avocata Alina Dumitraşcu

-  Muzicianul Cornel Ilie (fondatorul trupei Vunk)

- Producătorul de ştiri Alex Donovici

- Gimnasta Diana Bulimar

- Scriitoarea  Carmen Firan

Acest eveniment va fi urcat şi pe contul de Youtube al editorii Curtea Veche pe 15 mai.


Paginademedia.ro vă prezintă un interviu cu Barna Némethi, director executiv Curtea Veche Publishing:

Paginademedia.ro: Care a fost ideea campaniei?

Barna Némethi: „Noi am făcut două lucruri şi fiecare are propria motivaţie. Am observat că cea mai recurentă critică la adresa fluxului de vaccinare este că nu s-a comunicat destul de bine, sunt destui oameni care nu au fost convinşi de autorităţi sau de alte campanii să facă pasul respectiv (nr.red. să se vaccineze), în situaţia în care devine clară situaţia cu vaccinul.

Multe ţări ar da totul ca să aibă doze de vaccin. Ne-am gândit să facem o hartă cu experienţele autorilor de la Curtea Veche, un fel de maraton-suport în timpul maratonului de vaccinare din Bucureşti. Sâmbătă, pe 8 mai, am făcut un live stream în care am invitat mai mulţi scriitori. Am vorbit, de exemplu, cu Adrian Sângeorzan, care este medic ginecolog în Statele Unite.

Ne-a povestit de experienţa lui de acolo cu pandemia. A venit, de asemenea, şi Cornel Ilie de la trupa Vunk. A mai fost şi Alex Donovici, care a vorbit din perspectiva unui autor de cărţi pentru copii.

Pentru noi, miza a fost să trecem şi în zona de comunicare informală şi să ne adresăm celor care îşi doresc să facă vaccinul, dar încă au anumite frici sau nelămuriri. A fost un fel de boost ca să facă pasul respectiv. Ca atare, am adus aceşti autori care au povestit, ei s-au aliniat în faptul că, pe lângă beneficiile individuale, această vaccinare aduce şi beneficiul comunităţii.

Este o discuţie şi despre cum ne integrăm în societate. De asemenea, librăriile îşi vor relua activitatea mult mai uşor dacă am face pasul către vaccinare.

Cea de doua direcţie în care mergem, alături de acest îndemn la discuţie informată, este şi cea prin care îi recompensăm pe cei care au avut curajul să se vaccineze în perioada 7-16 mai. Oricine se vaccinează cu prima doză în această perioadă şi prezintă dovada în librăriile Diverta din întreaga ţară va primi o carte în dar din partea noastră.

În limita stocului disponibil, bineînţeles, însă suntem pregătiţi pentru cifre mari. Până acum au fost deja aproape o mie de solicitări.

Paginademedia.ro: Aţi luat în calcul reacţiile negative din partea oamenilor pe reţelele de socializare? V-aţi aştepta la o scădere a vânzărilor ca urmare a acestei campanii?

Barna Némethi:Am avut o aşteptare generică. E un subiect sensibil şi ne-am aşteptat şi la reacţii negative pe acest subiect. Noi suntem obişnuiţi cu acest lucru pentru că publicăm cărţi foarte variante şi ne-am confruntat cu situaţii în care o carte nu e favorabilă unei comunităţi. Avem experienţa de a primi un soi de experienţă negativă.

Din perspectiva noastră au fost mai multe mesaje pozitive. De azi extindem campania în lanţul Diverta în întreaga ţara, pentru că multora din ţară li se pare excelentă ideea şi le pare rău că această campanie era doar în Bucureşti. Fiind o recepţie pozitivă, ne-am decis ca pe durata campaniei să primească cărţi şi cei care vin din ţară în Bucureşti, în librăriile Diverta.”

Paginademedia.ro: Cum comentaţi reacţia Danei Budeanu?

Barna Némethi: „Cel mai viral răspuns a fost dat de noi, în care am spus „Mulţumim tuturor fătălăilor şi ameţitelor care au venit la noi”. Noi credem în campanie şi în mesaj. Pe mine m-a surprins reacţia ei.

Ne aşteptam la reacţii de la oameni obişnuiţi, dar nu ne aşteptam ca cineva cu o notorietate atât de mare să răspundă cu o vehemenţă atât de puternică. Nu am dorit ca această reacţie să distragă atenţia oamenilor de la campanie.”

Postarea Danei Budeanu de pe Facebook 

 

Replica dată de Diverta pe Facebook

 

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • mile mile
    Reduceri la tigai pentru vaccinati nu faceti?
  • Neo Neo
    Nu, Geo, nu trebuie să ne obișnuim cu asemenea aberație. Nu încerca să normalizezi și să bagatelizezi apartheidul medical. Oricâte concesii i-am face statului, niciodată nu i se va părea suficient și va cere din ce în ce mai mult. Dacă nu mă crezi, deschide o carte de istorie.

    "Cei avantajati vor fi cei vaccinati care, probabil, vor avea reduceri / facilitati ori gratuitati la achizitionarea unor produse sau servicii." Pe tine nu te pune puțin pe gânduri că ești momit cu crănțănele, ca un cățel care trebuie prins și pus la lanț?
  • Mile Mile
    De ce bagam in seama toate amețitele care scriu pe internet ?
  • Z Z
    Nu mă vaccinez pt. că am comorbiditati pt. care și vaccinul și covidul ar fi la fel de grave, sunt între ciocan și nicovală și mă deranjează că nu se vorbește despre oamenii ca mine. Dacă mă vaccinez și pățesc ceva, aș fi doar un număr într-o statistică, iar vaccinarea per total, ar fi considerată un succes național.
    Acestea fiind spuse, nu înțeleg de ce le pasă oamenilor de Budeanu. Aseară la Răzvan Dumitrescu a spus : "Nu-mi plac oamenii care apar la tv și vorbesc împotriva vaccinului, pentru că decredibilizeaza mesajul. În cazul meu e altceva, pt. că eu spun adevărul." Ei poftim, ea deține adevărul! Cred că e invidioasă pe Monica Pop și Adina Alberts. Probabil își roade unghiile când le vede pe astea 2 la tv.
  • geo geo
    Trebuie sa ne obisnuim, de acum incolo, la impartirea consumatorilor in 2 categorii: cei vaccinati si cei nevaccinati. Cei avantati vor fi cei vaccinati care, probabil, vor avea reduceri / facilitati ori gratuitati la achizitionarea unor produse sau servicii.
  • Gabriel Gabriel
    Reacția vehementa din partea D.B. e oarecum irelevanta. Reacția vehementa din partea populației,nu.

Trimite un comentariu

sus