Skip to main content

VIDEO. Alin Panc, autorul seriei TV Pup-o, mă!, vine cu un nou film, „Dragoste pe muchie de cuţit”. „E Romeo şi Julieta în bucătărie. Spunem povestea unei reţete de mămăligă vechi de 1.000 de ani”

 
Alin Panc, în studioul de podcasturi de la Pagina de Media, la #FaceOFF
Alin Panc, în studioul de podcasturi de la Pagina de Media, la #FaceOFF

Autorii trilogiei Pup-o, mă!, care a inspirat şi un serial difuzat de Prima TV, Alin Panc şi Alexandru Pop alias Văru Săndel, adică PAPA Pictures, anunţă o nouă producţie, filmul „Dragoste pe muchie de cuţit”. „E Romeo şi Julieta în bucătărie. Spunem povestea unei reţete de mămăligă vechi de 1.000 de ani”, mărturiseşte Alin Panc, în exclusivitate pentru Paginademedia.ro.

Publicitate

Alin Panc a oferit un interviu pentru podcastul #FaceOFF, care poate fi urmărit pe canalul de YouTube Paginademedia, şi a oferit mai multe detalii despre noul film şi din culise realizării sale.

„Dragoste pe muchie de cuţit” va putea fi urmărit în cinematografele din toată ţara din 29 septembrie.

Din distribuție fac parte Carmen Tănase, Răzvan Bănică, Ada Galeș, Marian Râlea, Mirela Zeța, Alexandru Pop, Alin Panc, Mirela Zeţa, Cosmin Șofron, Gabriela Popescu, Natalia Mateuț, Sînziana Sooper, Chef Samuel.

Regia este semnată de Germain Kanda.

Filmul „Dragoste pe muchie de cuțit” este produs de PAPA Pictures și co-producătorii DeMoga Music și Vent D’Est, după scenariul de Salex Iatma și Alex Panc și distribuit de PAPA Pictures.

Comunicarea este realizată de agenția Magic Maker PR and Communication, parte a grupului UNTOLD.

Interviul poate fi urmărit integral mai jos. Iată pe scurt doar câteva dintre declaraţii:

Alin Panc: „S-a gătit multă mămăligă pentru acest film şi am avut foarte mulţi bucătari. Ca sparţii am mâncat. Ne-am îngrăşat câte 10-15 kilograme”

Alin Panc: „În fiecare zi a fost cea mai grea zi de filmare. E ultimul film pe care îl mai fac în 15 zile”

Alin Panc: „Actorii au costat mult, dar merită!”

Alin Panc: „Ne-am chinuit, ne-am supărat. Am fost cu biciul pe ei. Nu e uşor să faci un film în 15 zile”

În acelaşi interviu, Alin Panc a rememorat şi câteva amintiri de la alte filmări şi din biografia sa.

Alin Panc: „Demi Moore a vorbit cu mine cu atâta nonşalanţă...”

Alin Panc: „Eu dacă ştiam bine engleză eram departe plecat. Am avut şanse mari în America”

Alin Panc: „Am vrut să creez business, să fac bani cu filmele. Filmul adevărat e la cinema”

VIDEO. Filmul marchează o serie de premiere. Marius Moga este coproducător şi a compus coloana sonoră

„Este primul film românesc ce combină romantismul cu o temă culinară. Dragostea gustului de altădată se împletește cu dragostea din copilărie, un strop de umor și un deznodământ cu totul neașteptat”, spun producătorii.

Marius Moga, prin intermediul casei de producție DeMoga Music, este pentru prima dată co-producător într-un lungmetraj. Marius Moga a lucrat îndeaproape cu echipa peliculei și a creat împreună cu aceştia muzica ce susține emoția și suspansul scenelor.

Regizorul filmului este Germain Kanda, care face trecerea de la producții de publicitate la cinematografie și realizează astfel primul său lungmetraj.

Povestea filmului „Dragoste pe muchie de cuţit”

 

Două familii rivale, proprietare de restaurante, au fost toată viața în conflict, iar subiectele principale au fost rețeta ursului de mămăligă și trofeul murăturii anului.

Rivalitatea dintre cele două familii stă și în calea poveștii de dragoste dintre copiii celor lor, Marina și Ducu.

La maturitate, întâmplător, Ducu o reîntâlneşte pe fata de care era îndrăgostit încă din copilărie, Marina și se dă drept bucătar, pentru a petrece cât mai mult timp alături de ea, în restaurant.

Alin Panc: „Am crezut în damblaua mea 30 şi ceva de ani până să fac un film”

Paginademedia.ro: Alin, ce ne poţi spune despre noul tău film, „Dragoste pe muchie de cuţit”?

Alin Panc: Am un rol destul de mic, dar rolul meu e mult mai important, pentru că su nt producător. Am făcut încă un film împreună cu Sandu Pop (Văru Sîndel). Firma noastră, PAPA Pictures, produce pe bandă rulantă, ca pe vremuri.

Paginademedia.ro: Cum se fac filmele în România, din ceea ce ne poţi spune tu?

Alin Panc: Până de curând se făceau foarte frumos, cu CNC (Centrul Naţional al Cinematografiei, n.r.), cu bani de la statul român. De prin 2016-2017 au început şi mici întreprinzători să facă.

Paginademedia.ro: Cine au fost printre primii?

Alin Panc: Ovidiu Georgescu este primul care a făcut un film independent privat. Pe vremea aceea eu eram student şi eu am jucat în el. Mare curaj a avut Ovidiu... Apoi mai sunt Dragoş Bucur cu gaşca cu lui, cu Alexandru Papadopol, cu Dorian Boguţă, după care a venit Iura Luncaşu şi alţi îndrăzneţi. Şi am apărut şi noi cu PAPA Pictures, cu trilogia noastră şi cu serialul „Pup-o, mă!”.

Din momentul ăla, toată lumea, văzând că se întâmplă ceva în zona asta de business, de industrie adevărată, au început să fac şi acum se fac multe filme. Toamna aceasta cred că vreo şase-şapte premiere private.

Paginademedia.ro: Modelul tău e cel de la Hollywood, din câte ştiu...

Alin Panc: La Hollywood se face „Avatar” şi noi facem „Pup-o, mă!”, să fim serioşi... Dar, da, avem un alt stil faţă de ce s-a făcut la noi până acum, ne ajută foarte multă lume, ne susţine... Şi avem această şansă, să filmăm în Ardealul nostru iubit. Şi acolo putem mult mai uşor să facem ceea ce vrem.

Avem finanţare, parteneriate, dar susţinerea aceasta de acasă este norocul nostru. Aşa că n-are legătură cu America, chair dacă modelul e inspirat de acolo. Dar de 30 de ani mă chinui. Nu credeam niciodată că o să ajung aici, deşi unul dintre producătorii mari de la Paramount Pictures e român. Am vrut să creăm un business, să facem bani cu filmele

Alin Panc: „Ca sparţii am mâncat. Ne-am îngrăşat câte 10-15 kilograme”

Paginademedia.ro: Aveţi acum şi norocul platformelor de streaming...

Alin Panc: Da, dar asta e diferit, pentru că important este publicul din sală, pentru că filmul bun, adevărat, frumos este văzut la cinema. Da, acum platformele de streaming nu pot fi excluse din povestea asta.

De exemplu, filmul acesta, „Dragoste pe muchie de cuţit”, a fost creat special pentru cinema. Adică l-am gândit doar pentru cinema, cu ceva tradiţional românesc, cu o bucurie de bucătărie, pentru că este al doilea subiect ca şi vizibilitate din lume şi noi avem în România nişte reţete foarte interesante, cum este acest „Urs de mămăligă”.

O să vedeţi, când începe campania puternică, se va marşa pe acest „Urs de mămăligă” care se face în Ardeal. Este excepţional. E o reţetă atât de simplă şi atât de secretoasă, pentru că lucrurile simple sunt valoroase. Şi ăsta e un lucru valoros. Să vedeţi în film că are un secret mare pe care nu l-a destăinuit nimeni, numai oamenii, între ei. Şi acuma noi îl spunem.

Paginademedia.ro: Aşadar spui că cel mai valoros în acest film este secretul reţetei de mămăligă?

Alin Panc: Nu, cel mai valoros lucru al acestui film este povestea creată...

Alin Panc: „Sunt cel mai bine plătit actor român pentru două cadre”

Paginademedia.ro: Hai să vedem care e povestea.

Alin Panc: Povestea este simplă, este un basm actual al zilelor noastre. Eu asta mi-am dorit. M-am rugat de scenarist, Salex Iatma, şi de regizor, Germain Kanda, să creeze o poveste a noastră, s-o inventăm, să fie frumos, cu păsări, floricele, să fie pace, bucurie. Şi când pleci de la filmul ăsta, să pleci bucuros, fericit.

Asta fac americanii şi nu prea facem noi în filme româneşti. Ei spun un story. Şi la noi asta este povestea: sunt două familii rivale care se bat pe acel secret de reţetă de bucătărie. E Romeo şi Julieta, de fapt, pentru că cele două familii au copii care se îndrăgostesc. Şi e aproape şi de Ratatouille, pentru că mie mi-a plăcut foatre mult acea poveste...

Paginademedia.ro: Când ţi-a venit ideea acestui film?

Alin Panc: Acum vreo patru ani.

Paginademedia.ro: Şi de la ce a pornit această idee?

Alin Panc: Am avut o revelaţie cu scenaristul meu şi am zis să facem o poveste despre o reţetă secretă. Am văzut foarte multe filme din astea şi cred că, în interiorul meu, sunt un romantic incurabil. Acum îmi dau seama, de la filmul ăsta, mi-am dat seama după ce l-am văzut, după 15 zile de filmare de chin.

Pentru că aşa a fost la filmări, i-am chinuit, am stat cu biciul pe ei... S-au supărat pe mine, ne-am supărat, nu-i uşor să faci un film în 15 zile, în 30 de locuri de filmare, cu sute de actori de figuraţie.

Alin Panc: „E greu să lucrezi cu mine, sunt mai agresiv”

Paginademedia.ro: Câte ore lucraţi pe zi?

Alin Panc: 12 ore, niciodată la noi nu se depăşeşte, poate mai puţin...

Paginademedia.ro: E un film despre o reţetă secretă. Aşadar aţi gătit mult la filmări?

Alin Panc: Nu am gătit gătit efectiv la filmări decât în vreo două-trei secvenţe. Restul preparatelor care apar în film au fost gătite de bucătari înainte.

Paginademedia.ro: Ce ţi-a plăcut cel mai mult la acest film?

Alin Panc: Acest basm. Filmul creează exact ceea ce am vrut eu. Cinematografia e o mare minciună şi e o minciună frumoasă-foc.

Paginademedia.ro: Dacă tot a fost un film pentru care s-a gătit mult, aţi mâncat mult la filmări?

Alin Panc: Am mâncat ca sparţii.

Paginademedia.ro: Câte kilograme de mămăligă s-au gătit pentru aceste filmări?

Alin Panc: Multe. Ne-am şi îngrăşat vreo 10-15 kilograme, pentru că am şi avut mulţi parteneri care ne-au dat mâncare. Noi aşa lucrăm pe unde ne ducem, avem un bucătar al nostru care ne face totul. Şi de acum înainte o să avem chiar o echipă de bucătari a noastră care va fi cu noi în toate zilele de filmare...

Paginademedia.ro: Cum a fost cooptată gaşca de actori?

Alin Panc: Noi nu facem casting, castingul e în capul meu. E greu şi pentru regizor, eu înţeleg, pentru că trebuie să aleagă şi el. Dar Carmen Tănase, de exemplu, era de mult în planurile noastre şi pentru acest film nu exista altă actriţă care ar fi putut să joace rolul ei.

La fel şi Gabi Popescu, care o interpretează pe cealaltă mamă. Şi Marian Râlea, care interpretează un mare critic culinar. În general noi lucrăm doar cu prieteni actori. Şi Cosmin Şofron, şi Mirela Zeta, şi Ada Galeş, şi Răzvan Bănică. Sunt foarte mulţi şi foarte talentaţi.

GALERIE FOTO - Alin Panc: „În fiecare zi a fost cea mai grea zi de filmare. E ultimul film pe care îl mai fac în 15 zile”

Paginademedia.ro: Care a fost cea mai grea zi de filmare?

Alin Panc: Fiecare zi de filmare a fost cea mai grea. Dar cu toată agitaţia asta a fost frumos, pentru că am filmat în nişte locuri excepţionale. Cum este şi Conacul Archia de la Deva sau Castelul Lupilor. Dar este ultimul film pe care îl mai fac în 15 zile, următorul o să aibă 25 de zile.

Mai bine ai stau până adun bani mai mulţi, decât să stau să mă stresez. Chiar dacă am multă experienţă de făcut filme, am lucrat mult şi cu americani, de acum înainte vreau să stăm în linişte. Nu mai vreau stresul ăsta, că îi chinui pe ei, nu pe mine.

Paginademedia.ro: Ce a costat cel mai mult la acest film?

Alin Panc: Şi actorii au costat destul de bine, pentru că merită toţi banii. Dar şi filmul a costat foarte mult, pentru că e un film cu multe locuri de filmare. Am vrut să fie un film foarte frumos, să nu arătăm nimic urât.

Aşa că sper ca CNC-ul să ne dea clasificarea „Cu acordul părinţilor”, ca să poată merge la cinema să îl vadă şi copiii, toată familia. Nu înjurăm, dar e doar o secvenţă mai dură, dar a fost importantă în scenariu şi ajută la construcţia filmului.

Paginademedia.ro: Am auzit pe mulţi spunând că au pierdut bani atunci când au făcut un film. Aşa a fost şi în cazul tău?

Alin Panc: Da, foarte mulţi bani am pierdut, dar şi timp. Cu filmul ăsta nu am pierdut nimic. La cele de dinainte de „Pup-o, mă!” am pierdut bani. Am avut multe încercări până să rezolv un film cap-coadă.

Paginademedia.ro: Ce urmează?

Alin Panc: Urmează o lansare care va dura o lună, un turneu, pe care deja l-am pornit.

Paginademedia.ro: Dar ştiu că ai în plan şi o docu-dramă...

Alin Panc: Da, despre viaţa lui Avram Iancu. Acum filmăm, în octombrie, zece zile.

Paginademedia.ro: Ne mai poţi spune ceva şi despre alte planuri?

Alin Panc: Nu... Dar mai am doar cinci ani de făcut filme, dar am foarte multe proiecte. Să ne ţină Dumnezeu să meargă.

Alin Panc: „Demi Moore a vorbit cu mine cu atâta nonşalanţă...”

Paginademedia.ro: Anul acesta am putea spune că este anul tău aniversar. Se împlinesc 30 de ani de actorie... Hai să facem o retrospectivă a celor mai importante realizări.

Alin Panc: Când făceam emisiunea Joker la Prima TV am dat un interviu în care am spus că eu vreau să lucrez cu trei mari regizori din lumea asta, cu Zeffirelli, Coppola şi Scorsese şi după aia pot să mor liniştit... Am lucrat şi cu Zeffirelli, şi cu Coppola. Acum în aştept pe Scorsese, dar nu cred că mai apuc...

Am mai lucrat şi cu Romain Gavras, cu Joel Schumacher am avut o tangenţă... Am foarte multe filme, am stat mult cu actorii ăştia mari , datorită firii mele de prietenos. Am lucrat şi cu Demi Moore, şi cu Chevy Chase.

Paginademedia.ro: Şi dintre toate aceste experienţe, care îţi este cea mai dragă?

Alin Panc: Eram la filmări la Bunraku (2010, regia: Guy Moshe) şi m-am trezit că vorbeşte cu mine şi o face cu atâta nonşalanţă. Era foarte relaxată. Întâmplarea asta mi-a rămas întipărită. La fel şi Chavy Chase.

Şi am filmat şi cu Billy Zane şi cu băiatul lui Anthony Quinn. Am făcut o ciuoacă, a răs toată lumea şi a venit la mine Billy Zane să-mi spună că i-ar plăcea să mai lucreze cu mine. Am ţinut mult timp legătura cu el, dar n-a fost să fie...

Paginademedia.ro: Ai avut ceva experienţe aproape de Hollywood...

Alin Panc: Am avut mari şanse, în America, să ştii. M-au chemat. Eu dacă ştiam foarte bine engleză, eram departe.

Paginademedia.ro: Ai fost bine plătit pentru aceste roluri din filmele americane?

Alin Panc: Da, să ştii. Poţi să-i întrebi pe cei de la Castfel Film. La Ghost Rider. Sunt cel mai bine plătit actor pentru două cadre.

Alin Panc: „Eu dacă ştiam bine engleză eram departe plecat. Am avut şanse mari în America”

Paginademedia.ro: Ce secrete crezi că ai învăţat din acele experienţe?

Alin Panc: Nu ştiu, nu îmi dau seama. Cred că sunt multe rămase în subconştient. Dar cred că cel mai important secret este să faci tot ce faci cât de bine poţi tu şi să crezi în tine. Crede în tine şi în steaua ta.

Uite, eu am crezut în damblaua asta mea, că voi face file, timp de 30 şi ceva de ani. Dar nu puteam face toate acestea fără Sandu. Noi ne-am reîntâlnit după 30 de ani parcă special, fiecare acumulând între timp experienţă pe o altă zonă...

Şi iată că facem nişte lucruri pe care, poate să zică oricine ce vrea, le-am făcut şi sunt mai bune sau mai slabe, dar este un punct de plecare. Nimeni n-a plecat perfect. Noi, doi de la ţară, am făcut primul film cu ciobani care a schimbat...

Paginademedia.ro: Ce rol are familia ta în tot ceea ce ai făcut?

Alin Panc: Păi dacă nu erau copiii nu cred că ajungeam aici. Ele m-au pornit. Au şapte ani. Când s-au născut am început, până atunci eram un artist neînţeles. N-am crezut vreo secundă că voi ajunge să spun „Du-te de-aicea cu scenariul ăsta”... Nevasta, copiii, reîntâlnirea cu Sandu m-au schimbat.

Paginademedia.ro: Cum le cheamă pe fete?

Alin Panc: Theodora şi Sara.

Paginademedia.ro: Se uită la filmele tale?

Alin Panc: Da, au spus că sunt cele mai proaste, dar au spus că ăsta, „Dragoste pe muchie de cuţit, le place”.

Paginademedia.ro: De ce crezi tu că ar trebui să vină lumea la acest film?

Alin Panc: În primul rând ca să înveţe această reţetă de mămăligă şi să vadă un film adevărat, cu o poveste ca un basm modern. E un film frumos, chiar frumos, diferit. În sfârşit în cinematografia românească a făcut cineva un film cu bucătari.

Autor: Anca Bejan anca.bejanpaginademedia.ro
viewscnt

sus